Illustratie van:

Taarup 1030 - Banden+velgen alternatief

Goedemiddag,

We zijn sinds kort in het bezit van een taarup 1030 als balenwagen. Nu ben ik op zoek naar een alternatief voor de nokia(n) banden die hierop zitten. Deze worden bij mijn weten niet meer gemaakt en zitten op een speciale? velg.
Wat past men hiervoor toe? Er zitten nu nog klossen onder om de wagen op te hogen, dus er is voldoende ruimte.

Deel dit topic

Reacties

casejxu
mussche-staphorst.nl/index.php/?PageId=306

dacht dat dit redelijk over een kwam
basia
Wel oppassen met die Taarup s ; lang niet alle wielen passen hieronder (ook al is het 6 gaats ) dit i.v.m de diepzittende hartplaten van de taarup wielen
mdoornekamp
500/50 x 17. Hartplaten kun je op elke breedte bestellen
Wij hadden onder onze 465 500/50R17 banden van Continental. Dit zijn radiaalbanden met een heel plat loopvlak. Ook zijn ze veel soepeler als diagonaalband.
dx11
19/45r17 komt qua hoogte en breedte het best overeen. De 500 zijn iets hoger, ik verwacht wel dat dat ook past
assink
Bedankt voor de info, eerst de wagen maar eens voorzien van verlichting en een goede vloer. Ik denk dat de banden het nog wel even volhouden, al zit d'r weinig profiel meer op.
danny_ford
Als het karkas van de banden nog goed is zijn ze wel te coveren, dat hebben wij ook gedaan met een setje.
Fendt926Driver
Quote @assink:
dat de banden het nog wel even volhouden, al zit d'r weinig profiel meer op.
zou zeker voor een balenwagen kijken naar banden waar de R in voorkomt namelijk radiaal banden platten veel beter af dan die nokia diagonaal banden.
heb zelf die nokian banden ook onder de kleine rapide zitten sporen wel erg als het een beetje nat wordt in de weide
OhDeere
@danny_ford Een nieuwe 500/50R17 band op velg kost rond de 375,00 ex BTW. Kun je voor dit geld wat laten coveren?
bartjan82
Wij hebben er nieuwe alliance 500 - 15.5 op lijken nog iets dikker dan de nokia , op de andere wagen zitten cover nokias maar die zijn veel stugger. heb overigens nog een velg staan voor een 500-17 band belang bij ???
weurding
@OhDeere bij mussche 300 excl en 19/45-17 280 excl 😉 op velg!
danny_ford
@OhDeere
Dat denk ik niet, maar heb je dan de kwaliteit van een nokia?
OhDeere
@danny_ford Op onze Taarup liggen 2 Nokians 500/55-15.3 en 2 BKT's 500/50-17. De BKT's zijn iets groter. Eerst hadden we de Nokians voor liggen en trokken daarmee het tandemstel over de kop. Ook was de wagen moeilijker de bocht door te krijgen. (meer grip) In de weide kon ik geen verschil merken met insporing, wel met het draaien. Doordat de BKT's meer grip hebben zetten ze bij scherp draaien wat zode om.
danny_ford
@OhDeere
Wij hebben momenteel twee krone opraapwagens, beide op nokia's. Onder 1 van de wagens liggen nog steeds de eerst aangekochte nokia's van ongeveer 1985, die zijn nu pas echt aan hun einde. Zelf hebben we er heel goed ervaring mee, omdat we op natte grond zitten en weinig op de weg komen. De nokia's sporen bijna nooit in als je ze op lage druk rijdt. BKT hebben we op 1 van onze trekkers, maar ik kan niet anders zeggen dat het daarop 1 grote ramp is. Al een keer of drie per wiel dat de band ineens leeg stond, terwijl ze al op de velg zijn gelijmd. Daarnaast slijten ze twee keer zo snel als een Michelin.
steyr 9087
@danny_ford bkt zijn prijs kwaliteit verhouding prima banden maar dat kun je tuurlijk nooit met michelin vergekijken want die zijn ook veel duurder
dx11
@danny_ford compleet tegenovergestelde ervaring hebben wij. Nieuwe banden alleen nog maar bkt. Betere prijs kwaliteitverhouding vind je niet
+1
danny_ford
Wij hebben onze NH 8360 tweedehands gekocht zo'n 10 jaar terug op michelin banden met redelijk profiel. Daar zit nog ruim voldoende profiel op. De BKT banden hebben we 5 jaar terug op onze M100 laten leggen toen we hem kochten. Daar zaten cultuurwielen onder en er moesten smallere banden onder dan de michelins onder de 8360, vanwege het ploegen. Sindsdien eigenlijk alleen maar ellende met die banden, diverse keren laten repareren en lijmen en ze slijten ook nog eens veel harder. In ons geval zijn de Michelins dus duidelijk voordeliger geweest dan de BKT.
assink
Iedereen bedankt voor de info, heb nu een idee in welke richting ik zoeken moet. Wat is de maat van de kleine wielen die je op sommige taarups ziet dan?
Hebben nog wel wat zaterdagen en avonden te gaan voor de wagen af is, zal dan wel een fototje posten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Taarup 1030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
19