Fendt 105 s

Niet dat het vaak nodig is ( trekker start altijd ) maar bij b.v. een lege accu ; kun je dan deze trekker ( met vloeistofkoppeling ) aan slepen ?

Volgens mij kan dat ; als de versnellingsbak ;dus ene heft van vloeistofkoppeling maar voldonde toeren maakt (+/- 1400) dan zal hij de motor ook aan gaan aandrijven )

Deel dit topic

Reacties

rickrenault
Ik heb het eens geprobeerd bij een 106 maar die kreeg ik niet aan door hem aan te slepen
ford3600
Die krijg je met een kraan nog niet aangetrokken
kleineW
Fendt in de hoogste versnelling(dacht ik), trekker er voor die rond de 40 kan, en dan volgas. Oftewel met gang. Als je maar voldoende snelheid hebt met de sleeptrekker. Heb t een keer moeten doen met een 102
Wimsumar
Beste Basia: Grutte rûchhouwer dêr yn Aldegea! 😉
Kijk, normaal gesproken is een 4-p.k. startmotor meer dan voldoende om de motor te starten. Bij aanslepen hoeft er dus in beginsel ook maar hooguit 4 p.k. door de vloeistofkoppeling om met aanslepen de motor in beweging te krijgen. De "1.400" toeren waarbij de vloeistofkoppeling het volle motorvermogen over brengt heeft er dus niets mee te maken.
appie1967
@basia
geen enkel probleem vaak genoeg bij de hand gehad als de vloeistof koppeling normaal geen problemen geeft moet het prima willen je moet gemiddeld iets meer snelheid hebben als bij een trekker zonder vloeistof, maar dat het niet kan zijn indiaane verhalen van mensen die er net zoveel van afweten als een koe van aardappelschillen
ArnoFendt
Wij hebben in het verleden bij ons op de boerderij ook wel eens een trekker met vloeistofkoppeling aangetrokken. Geen enkel probleem.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!