Zie RADAR op TV

Zie het programma RADAR op tv over de kalveren van de melkveehouderij we worden weer mooi neergezet kijk en oordeel

Deel dit topic

Reacties

eddie
Radar !
Jasperfendt
Radar jah, stal uit de prehistorie laten ze zien dom achterlijk gezeur
Boer007
@eddie Klopt klopt foutje!

Inderdaad wat een beelden worden hier vertoond om ons eens flink na te trappen
StevenBomers
Bah hatende mensen..
Ben al dik een uur reacties op FB aan het lezen
martijn1998
Gaat echt helemaal nergens meer over, zo maken ze dus mooi het imago van de hele veehouderij kapot.
stannetje96
Toch gebeurt het, anders zijn de beelden er niet
jeroen946
Klote volk gvd!!!
jordi 1455
De mensen van Radar behoren tot de dezelfde politieke correcte maffia als de mensen die zwarte piet weg willen hebben.
newholland6640
@stannetje96

Jammer hoor stan. Ik heb me akelig in jou vergist 😃
bikkertie
@stannetje96 niet doen jongen 😛 je hoeft de boel niet op te naaien
johndeere6230
@stannetje96

Ze hebben wel de slechtste beelden uitgekozen 😉
bikkertie
@newholland6640 onze "veganist stan"
stannetje96
@johndeere6230 tja jullie laten de goede dingen zien, hun de slechte...
Beide kanten van het verhaal
martijn1998
@stannetje96 dat klopt, maar hun laten juist de meest extreme beelden zien en proberen het zo te laten lijken dat het er overal zo aan toe gaat.
JD5620
newholland6640
@bikkertie

Toch heb ik wel respect voor mensen die zo leven. Maar anderzijds... Lekker groenten eten, maar die stakkerbouwers hebben dat wel weer geteeld met behulp van mest... 😄
larss
@stannetje96 idd goede lijden onder de slechte! beelden zijn er.. dus er zijn verbeter punten.
stannetje96
@martijn1998 jullie laten ook lijken dat het overal goed is
huub
De presentatrice is een linkse rakker, zit ook bij dieren en milieuclubs, is niet de eerste keer dat ze een anti-landbouw aflevering hebben.
JD5620
Vieze linkse ratten wat leugens vertellen zwak
CaseCS130
Radar.... Wat een flutprogramma is dat. De schijn ophouden dat ze een goed researchend programma zijn maar ondertussen niks anders doen als feiten verdraaien en stigmatiserend werken. En Antoinette.....zuurder ken ik ze niet.
Kan me nog goed herinneren dat zij verantwoordelijk zijn voor het kapot maken van Brada Slachterij in Lwd. Van alles roepen alsof het feiten zijn, maar uiteindelijk niks ondebouwen met echte cijfers en research.
valtran113
Kloot volk, ze laten alleen boeren zien die kalveren bij de koe laten lopen maar niet boeren die gewoon de kalveren weghalen bij de koe. Ze weten helemaal niet waar ze over praten. ze zeiden dat het diergezondheid daar zo hoog was, maar ik kan je zeggen dat het bij boeren die de kalveren weghalen ook gewoon op het hoogste punt zit.en zo nog wel meerdere dingen...
Boer007
@stannetje96 In iedere sector zitten er rotte appels dat is nou eenmaal zo maar waarom moet dan iedere keer de boer over een kam worden geschoren zodat het lijkt alsof het overal zo gaat? We hebben een melkveehouderij nu de 4de generatie aan zet ikzelf. En de oudere generatie heeft bijna met tranen deze links film bekeken
fendt favorit 4s
Kunnen hun eigen kinderen ook nauwelijks opvoeden direct naar de kinderopvang ...
kloten vlok idd presentatrice heeft banden met milieu clubs..
Boer007
Er is niks makkelijker dan de 'stomme boer'overal de schul van te geven...
Arrie94
Er waren wel een 'paar' dingen die verdraaid werden, maar wat me het meeste opviel is dat ze bij die Brabanders niets zeiden over dat pink met een gele ring in de neus (tegen zuigen), want dat is gewoon een belangrijk nadeel aan het niet scheiden van koeien en kalveren. Dat beest stond gewoon recht voor de camera.

Verder ga ik me niet druk maken, want overal viel wel wat voor te zeggen 😃
stannetje96
@Boer007 tja leer de consument kennen... dat is wat ze willen horen en daar spelen suks soort mensen slim op in
valtran113
@Arrie94 precies, kalveren zuigen nadat ze gelijk weg worden gehaald na geboorte en krijgen stress, maar dat is ook zo als ze naar een paar maanden weg worden gehaald. dan willen ze nog steeds zuigen en krijgen ze ook stress
Arrie94
@valtran113 Dat leer je ze op oudere leeftijd ook niet meer af, praktijkvoorbeeld: Wij hebben een aantal Blaren lopen voor de hobby, pinken lopen nog bij de moeder, maar met z'n 3en tillen ze die van achteren gewoon op als ze willen drinken.
eddie
Ergste is nog wel dat het op de publieke zender is, dat we hier ook nog allemaal aan mee betalen.
JD5620
Ach over 50 jaar zit er geen boer meer in nl kunnen ze alles importeren :d
Alex Miedema
@JD5620 Radar is van de Tros, dat is een rechtse omroep.

De presentatrice bepaalt niet wat er in het programma zit, en hoe het word belicht, die praat alleen de boel aan elkaar. Dat ze in milieuclubs zit is dus niet zo relevant. De achtergronden van de redactie is wat dat betreft veel interessanter.
daan knol
Dat de AVROTROS dit uberhaupt uitzendt 😞
Maar donders zonde van al ons belastinggeld....
Dit wordt ook precies nu uit gezonden als ze bezig zijn met de melkveewet
daan knol
@Alex Miedema Dat ben ik niet met je eens als ik haar op verjaardagen enzo over die onderwerpen hoor praten heeft ze wel degelijk inspraak
dirkie ten hove
Thomme heb hem gemist nouja we hebben altijd de reacties nog hahaha gewoon niks van an trekken gewoon deurdonderen
Wij weten toch beter
Alex Miedema
@daan knol ah, dan zit ze zelf ook in de redactie, I stand corrected.
-NEW-HOLLAND-
Wat een kut programma zeg, slap lullen over dingen die je aan ander moet overlaten en niet aan werkloze uitkeringstrekkers die in de randstad op 4 hoog zitten....

Als ik het zo even bekeek waren die kalveren en ook de koeien veel te dik en lag er ook veel en veel te veel 'voer' voor het voerhek, rommelig zooitje.
newholland6640
@daan knol

Oei, en durft zo iemand jou nog recht in de ogen te kijken....?
daan knol
@newholland6640 Dat zullen we afwachten... hahahah
JohnDeere5720
Bom der op!
ares697
Quote @newholland6640:
stakkerbouwers
Jaloezie? 😃
newholland6640
@ares697

Even een onder onsje met stannetje 😃
daan knol
@JohnDeere5720 Kallum an hea, hahahaha
JohnDeere5720
@daan knol vooruit, kleine hand granaat :mrgreen:
-NEW-HOLLAND-
@JohnDeere5720 Mocht je het doen doe het dan met 2 dan weet je zeker dat je het goed doet 😛
JD6930
Belachelijk weer! En dan al helemaal de reacties er onder!
JD5620
@JohnDeere5720 de mond snoeren die lui wantbze praten poep
JD5620
@JD6930 waar staan die reacties bij wd??
deutzdx430
Mensen die dit allemaal bedenken hebben allemaal tijd teveel. Als ze allemaal 70 uur in de week werken en savonds blij zijn dat ze naar bed kunnen. Dan gaan ze zo iets allemaal niet bedenken.
fendt favorit 4s
Tip : geef reactie op site van RADAR
steyr 9087
@-NEW-HOLLAND- inderdaat bij die laaste boer is het een groote kloten zooi ben der wel es geweest maar ik hoef daar geen melk
Krissie
Moet toch wel weer innerlijk lachen van dit allemaal.
Ik ben geen melkveehouder noch boerenzoon, de enige referentie die ik heb is dat mijn opa een melkveehouderij had en mijn oom er een heeft, en daarbij nog de verdere connecties zoals vrienden.
Zoals iedereen hierboven meldt ben ik het er ook mee eens dat ze toch erg provocerend zijn in dat programma, ik heb namelijk nooit een kalfje door enige tekenen van stress tegen alles aan zien beuken en ook nog nooit een verwonde/verzwakte koe op de grond zien liggen zonder dat er binnen een kwartier een veearts bij is of andere zorg is verleend ten goede van de koe.
Ook toen er in het begin werd vermeld dat een koe calcium-uitgeput raakt is naar mijn denken toch echt klinklare onzin, want dat zit ook zeker niet in brokken en zo.
En dat is ook een punt, want ik durf te wedden dat al die gekkies die zich zo erg interesseren voor het welzijn van zoon koe nog geeneens weten wat een kuil is, en als je dan keiharde conclusies wilt trekken dan zal je toch wel het gehele proces moeten begrijpen.
En natuurlijk is het hardstikke leuk dat er boeren zijn die het net even anders doen maar dat de prijs van hun melk hoger is. En boeit dat veel voor de gehele melkveeindustrie, nee. Er zijn nog veel meer consumenten die goedkope melk kopen omdat ze liever op de prijs letten dan op wat die organisaties te zeggen hebben, dus het veranderd hierdoor dus niet.
En dan zijn er nog altijd de 'azijnpissers' die ENORM meeleven met die arme koe en vooral dat superzielige kalfje, waarvan er een groot deel wordt omgezet naar kebab. Maar dan zouden ze maar eens moeten nadenken wat er allemaal wegvalt als er geen melk meer wordt geproduceerd en dat dus alle koetjes in Nederland weer blij zijn (oh wacht, die zijn er dan natuurlijk niet meer, nog meer gehuil. Want ja, dat was echt Nederlands). Geen babypoeder, geen kebab, geen melk, yoghurt en alles wat je maar kunt verzinnen.
Dus het heeft toch geen invloed op de maatschappij
En dit is nog geeneens alles wat er zou gebeuren als het volgens de wens van die presentatrice zou gaan, maar ik zal er maar eens een eind aan breien.

Ik had trouwens ook het idee dat er 2 dingen in dat programma werden genoemd die elkaar tegenspraken, maar ik bent t op t moment vergeten, iemand anders wat gemerkt?

PS:
Ze zouden dit filmpje plus het 2e deel maar eens moeten kijken, zien ze gelijk hoe het met het welzijn van een koe zit:
Nick421
Jonge jonge, ze zijn het de boeren weer fijn moeilijk aan het maken. Dr zijn zoveeeeeeel boeren die alles netjes op orden hebben, en zitten inderdaad een paar rotte appels tussen.
En om dan precies een van die paar rotte appels op tv te laten zien.

Is precies het zelfde met de varkenshouderij. Breken ze weer ergens in in een van de stallen, en gaan ze filmen. Maar in plaats van de afdelingen te filmen waar gewoon kei nette varkens in liggen, gaan ze naar de ziekenboeg, en filmen ze die afdeling. Zo kun je wel lekker een selectief beeld schetsen voor de ontwetende burger.

Als je de mens moet vertegenwoordigen, ga je toch ook niet filmen in een ziekenhuis??
Nick421
En voor dat probleem met dat een kalf moet tutteren zijn zat oplossingen hoor.
Eerste paar dagen krijgt het kalf de biest van zijn eigen moeder uit een speenemmer. Dus genoeg te tutteren.

En later gaat hij naar een open stro hok, waar een drinkautomaar staat, die automatisch melk aanmaakt en waar hij ook genoeg aan zn tutteren komt.
Ze zijn weer vanalles aan het roepen zonder ze iets weten!
Wat we wel vaker gewend zijn van al die dierenknuffelaars.
Grote mond, maar een keer komen kijken hoe het echt zit, ho maar!
Dan is het van: "ja maar ik heb ook altijd op een boerderij gewoond, ik weet wel hoe dat werkt"
johndeerefiat

Zie deze link
Valtrapowerr
Quote @JD5620:
Vieze linkse ratten

+10 +10 😃
jd user
In het verleden is er ook onderzoek gedaan om kalveren bij de koeien te houden.Het word één groot drama wat betreft met de cellen.En op latere leeftijd van het kalf ,als deze afgespeend word,dan breken ze de hele afrastering of de stal af en heb je drie weken lang een blèrend kalf .Dit veroorzaakt nog veel meer stress.Vooral niet alleen voor de koe en kalf ,maar ook voor de boer.

De beelden van de koe die van de veewagen afgehaald werd,waren oude beelden .Niet alles waren recente reportages.
jd user
En by the way......Ze zouden beter een reportage kunnen maken over hoe het in de bejaardenzorg toe gaat .Das nog veel erger!
casejxu115
Het kalf trilt helemaal en is paniek ja vind je da gek als ie net 3 tellen geboren is
weurding
@daan knol bij de volgende verjaardag even wat door de koffie doen 😃
SJB533
Quote @Alex Miedema:
Radar is van de Tros, dat is een rechtse omroep.

Zou het moeten zijn, bedoel je? Die vetklep, die presentatrice genoemd wordt, en tevens eindredactrice is, is zo links als wat...
newholland6640
@jd user

Als je wilt is een familie kudde prima mogelijk. Wij hebben de koeien echter zo gehuisvest dat het enorm nadelig is voor het kalf als je ze wil bij de koeien laat lopen. Wij zien deze reportage allemaal als een bedreiging. Echte ondernemers zien dit als een kans!
boegie
Ze geven weer een mooi representief beeld. Top gedaan..........
SJB533
Quote @newholland6640:
Wij zien deze reportage allemaal als een bedreiging. Echte ondernemers zien dit als een kans!

Bedreiging is t in zekere mate wel, GJ. Het ordt allemaalmooier gemaakt, dan de werkelijkheid is
fendt-412
Quote @newholland6640:
Wij zien deze reportage allemaal als een bedreiging. Echte ondernemers zien dit als een kans!

Wanneer de mensen/burgers in dit verhaal ook de consument zijn, of de mogelijkheid bestaat dat ze dit zullen worden heb je gelijk. Vaak is de burger niet de consument, in dit geval helemaal niet omdat ze juist willen dat je zo weinig mogelijk, het liefst geen dierlijke producten gebruikt.

We hebben als melkveehouders vooral te maken met de Nederlandse burger en een niet Europese consument, extra waarde uit de markt halen is hun manier maar voor een hele beperkte groep veehouders mogelijk.

Wat betreft diergezondheid zijn nog genoeg verbetermogelijkheden. Dat 80% van de koeien een klauwaandoening heeft is zo terug te vinden op het web in een agrarisch vakblad! Daar hoef je niet zo lang voor te googlen. Niet dat alles direct stokkreupel is, maar de klauw is niet 100% gezond. Een koe blijft een prooidier en zal zo lang mogelijk proberen eventuele aandoeningen te verbergen. Wat je niet ziet, is er niet gaat helaas niet op. Dat zij de cijfers op hun manier interpreteren kun je wat van zeggen, ze spelen in op emotie. Het is niet dat ze complete onzin de wereld in helpen. Op emotie inspelen met kleine, lieve kalfjes werkt natuurlijk altijd goed om het verhaal wat kracht bij te zetten.

Raad iedereen aan om eens een dag te gaan kijken naar koesignalen. 99,9% van de veehouders doet zijn best om zijn vee goed te verzorgen, maar helaas sluipt bedrijfsblindheid er ook nog wel eens bij in. Er zijn nog genoeg verbeteringen mogelijk die vaak ook nog eens heel simpel en effectief zijn.
SJB533
Quote @fendt-412:
. Op emotie inspelen

Daar zijn ze te goed in...
Siebenga
Halverwege gestopt! niks schokkend, jammer dat de mensen die niks hebben met een boerderij hier weer gehersenspoeld worden door een linkse sweef teef die alle bedrijven voor het gemak over een kam lijkt te scheren, en alles op zo'n iritante toon verteld dat ik kippevel krijg. Kalfjes met littekens in de nek en meerdere keren naar verschillende huisvesting.... Zelf wordt dochter lief een gat in het oor gestampt omdat het mooi is... pleurt ze zo vaak met der fiets op de kop dat haar hele knieen en elleboogjes totaal gaar zijn en krijgt ze verschillende slaapkamers in der leven en in hoeveel verschillende schoollokaaltjes wordt ze gestopt?

Deze mensen leven ver van de werkelijkheid, en nemen tot onze grote spijt een grote groep mensen mee, met een slap emotioneel verhaaltje....

Snap niet dat radar zich ook zo laat kennen door maar een organisatie aan het woord te laten... Animal healt care ofzo? lekker hand in hand met wakker dier en pvdd. bah
JD5620
Iemand die het verschil niet ziet tussen stro en de droge mestfractie tsja zulke mensen kun je toch niet serieus nemen. en dan zal zij wel even zeggen hoe het moet :lol: whahaha wat een grap
SJB533
@Siebenga
Eyes on Animals 😉

Verder topverhaal!
Siebenga
erik9831
Hier een reactie van iemand... over de presentatrice.

Denk dat we hiermee dan wel meteen uitgesproken zijn zeker ? Zal waarschijnlijk in Brazilië gefilmd zijn, ze hebben daar ook nog een buitenverblijfje.

Quote:
"De man van Radar presentatrice: nl.m.wikipedia.org/wiki/Niko_Koffeman/

Lees het. Dit zegt genoeg."
Wimbo
En die ''donkere'' veehouder hebben ze een kwartier aan het woord gelaten om z'n nieuwe wakker dier product te presenteren. . .

De boeren opleggen om te investeren/herinvesteren in een aangepaste stal waar kalveren bij de koe kunnen lopen. . . Ja tuurlijk! Geld van een ander is inderdaad makkelijk uit te geven!
Wij hebben het al zwaar zat door al die f*ck regeltjes die jullie al hebben opgelegd.
Te min om aan de varkens te voeren dit volk.
arjanvw
@erik9831

Dat zegt idd genoeg! Bewijst ook gelijk de onafhankelijkheid van RADAR....
JD5620
Quote @Wimbo:
Te min om aan de varkens te voeren dit volk.
sommige van die lui hebben al 25 jaar geen vlees meer gegeten daardoor kunnen ze niet meer helder denken. zwak volk 😞
newholland6640
Quote @fendt-412:
maar voor een hele beperkte groep veehouders mogelijk.

Ja, in welke zin? Ik denk eerder het maar voor een beperkte groep mogelijk is omdat de anderen die capaciteiten niet bezitten 😉!
fendt-412
@newholland6640
In de hoeveelheid massa die geproduceerd wordt, voor die doelgroep ben je niet zoveel vlees en melk nodig verwacht ik, markt is zo verzadigd en heb je nog niks. Maar kan er ook naast zitten.

Vind het wel knap dat mensen zoiets proberen, maar wanneer er ander type bedrijven zwart gemaakt moeten worden om het eigen product te verkopen, heb ik geen goed woord voor over. Al kunnen ze iemand precies zo neer zetten als ze willen met een beetje creatief knip en plakwerk.

Iedereen heeft andere capaciteiten, een wil graag 50 koeien melken zonder zorgen en alles zelf rond zetten, terwijl een nog geen nacht wakker ligt met 1000 koeien en 20 man personeel. Maakt mij allemaal niet uit, als je het maar goed doet en je capaciteiten benut, ipv half werk leveren om maar niet als afwijkend gezien te worden.
Payton
@JD5620

Rechts is wel beter wil je zeggen dan...

Ook al radar niet helemaal goed, laten we niet dit gelijk er bij halen
Snaky Bill
Ze moeten het "Wakkerdier "maar eens aansprakelijk stellen voor de onzin die ze rondstrooien. en voor de rechtbank slepen waar de leden zijn en wie betalen deze onzin die ze op TV rondstrooien
En de schade aan de industie die ze brengen , dat op niets is gebaseerd .
newholland6640
@fendt-412 Ja tuurlijk heb je helemaal gelijk met je verhaal. Maar we leven nu eenmaal in een maatschappij waarin iedereen zich met ons bemoeit 😉

We zitten nu in een vicieuze cirkel... Alles moet groter groter en groter. Niet dat dat altijd verkeerd is. Je gaat daardoor echter wel bepaalde problemen in de hand werken. Ik weet dat het een illusie is wat ik hier zeg: Maar als iedereen in NL met 30 procent krimpt zijn we al van heel veel problemen af.
Gerron
@Siebenga
En de rest mag hier natuurlijk ook op reageren.
Ik heb het rapport grotendeels gelezen en volgens mij zit er wel een kern van waarheid in. Wat is er nou echt op tegen om het kalf bijv. 2 weken bij de moeder te laten lopen? Afgezien van de extra tijd die het kost om de koe te melken en de ruimere huisvesting lijkt het me geen slecht idee. In die 2 weken kan de koe namelijk ook weer op krachten komen i.p.v. kwetsbaar direct in de groep te worden gezet en dat ze daar dan op haar plaats wordt gezet door een dominante koe.
Ook staan er in het rapport (Wat ook te zien was in radar) recente voorbeelden van zieke dieren die vervolgens nog een lange lijdensweg hebben te gaan voor ze uiteindelijk geslacht worden. Je kan dan als boer nog zo goed met je vee omgaan maar wat er gebeurd als de koe wordt opgehaald daar heb je geen zicht op. En dat is helaas een probleem bij kleine boerderijen. Daarom ben ik er ook een voorstander van om alleen nog maar megaboerderijen (maar dan wel met meerdere kleine stallen zodat de koppel niet te groot wordt.) te hebben waar de slagerij bij in zit. Op die manier ben je van dat onnodig gesleep met levende dieren af.
daan knol
@Gerron Wij gaan als we een nieuwe stal hebben de afgekalfde koe ook 1 week in een strohok houden samen met andere koeien die net gekalfd hebben zo kan een koe ook op krachten komen zonder kalf
Gerron
@daan knol
Maar wat gebeurd er dan met het kalf? Eerst apart in een hok of gelijk groepshuisvesting?
daan knol
@Gerron eenlingbox apart dus
Gerron
@daan knol
Stel nou dat je de kalfjes een week in dat groepje bij de moeders houdt. Zoiets doen we met varkens (weliswaar apart van de rest) toch ook?
daan knol
@Gerron Dan kost het je melkproductie
Gerron
@daan knol
Waarom? De koe zal toch niet minder melk produceren en wat ze over heeft kan je toch melken?
daan knol
@Gerron Ik bedoel de melk die ze de 1e week geeft mis je dan, en tegenwoordig wil/moet je veel produceren als de melkprijs blijft zakken
SJB533
Quote @Gerron:
Wat is er nou echt op tegen om het kalf bijv. 2 weken bij de moeder te laten lopen? Afgezien van de extra tijd die het kost om de koe te melken en de ruimere huisvesting lijkt het me geen slecht idee.
Hier zit wel wat in. Sowieso de eerste 3 dagen heb je 0,0 aan de melk. En als het kalf drinkt, spaart jou dat 2 werkgangen uit 😃 Tweede is, dat die koeien de eerste 2 weken na het afkalven nogal los in elkaar zitten. Een tochtige koe is dan genoeg, om de hele koe af te schrijven.

Anderzijds: het geeft gewoon meer stress.
Jasperfendt
@Gerron Daar word het koe vervelend van na die paarweken
jd user
Ja het melkstel steeds aftrappen ,omdat ze liever gezoogd wil worden door haar kalf.En het celgetal bij dit soort koeien neemt ook toe ,naarmate je het kalf er bij laat houden
jd user
Melkfabrieken willen graag hoog scoren wat betreft stalklimaat en het duurzaam en diervriendelijk produceren van vlees en melk.

Qlip .....de kkm controle ,controleerd dit soort zaken .

Ik vind dat Q lip een reactie moet geven naar aanleiding van deze radar uitzending.Want Qlip heeft precies in kaart of een boer wel of niet aan de eisen voldoet.

En anderzijds mag een melkfabriek tros radar ook op de feiten drukken ,dat we met zn allen daadwerkelijk hard werken voor een beter dierwelzijn.
fendt-412
Niet iedere koe accepteert het kalf, je weet niet hoeveel en of het kalf goed drinkt, of zij voldoende biest in de eerste 12uur drinkt om weerstand op te bouwen. Daarbij is het ook nog eens levensgevaarlijk, koeien kunnen je aanvallen als je bij het kalf in de buurt komt. Heb op dag een al een een paar keer over een hek moeten springen, zal na 14dagen wel niet veel beter worden.

Wanneer een kalf in aanraking komt met koeienmest kan zij paraTBC oplopen, eerste verschijnselen kunnen pas na 1,5 tot meer dan 5jaar zichtbaar worden. Wanneer je het eerste geval opmerkt zit je hele bedrijf er al onder.

De koe is drukker met het kalf dan met zichzelf. Waardoor de koe te weinig zal vreten, energietekort, ketose met alle gevolgen van dien.

@SJB533
Weet van een boer die een grote potstal heeft/had en een deel van de stal zandligboxen. Was de bedoeling om dieren die minder goed te been zijn in de potstal te doen, en de rest van de koppel in de zandboxen. Het loopt momenteel zo dat verse en oudere koeien in de zandligboxen mogen vertoeven en de rest en de potstal in moet. Ondertussen de potstal ook is omgebouwd naar zandligboxen.

Had zelf ook het idee om een loos stuk in een oude stal om te bouwen naar strohokken. Als je nu ziet hoe koeien erbij liggen in zandligboxen wil je nooit weer anders.
Hebben nog 2meter matrassen achter in het afkalfhok liggen, heel bijzonder maar 9/10 koeien gaan op die matras liggen ipv in een dikke laag stro. Zullen zich toch wel niet zo prettig voelen op stro, en de koe heeft altijd gelijk! 😄
jd user
En stro in een potstal geeft bij tochtige koeien een grote zwijnenkeet.En je mastitus neemt ook bij potstal op stro toe.
obelix
Op deze manier wordt je als boer zijde in de afgrond gegooid, het ergste is tijdens de uitzending, je kunt geen weerwoord geven tijdens deze uitzending, er zit geen boer in de studio die tegengas kan geven.
JD6930
Quote @JD5620:
@JD6930 waar staan die reacties bij wd??

Bij radar, onder het filmpje, op fb:

En bij Wakker Dier ook op fb, onder hun bericht over de uitzending, geplaatst, op dit moment zo'n 12 uur geleden:
facebook.com/WakkerDier/?fref=ts

Had het zelf overigens over die bij Radar. Had niet gezien dat Stakker Dier hem ook al gedeeld had. Maar de 1e blik zegt weer genoeg: Meneertjes en mevrouwtjes van 10 hoog, flatje, in hartje stad, die er op reageren, over het algemeen. 😞

TIP voor de TF'ers die graag voor de sector opkomen! Reageer onder de berichten op bovenstaande Facebookpagina's! Of op de sites van de organisaties(Radar en Wakker Dier)!
JD5620
Quote @Payton:
Rechts is wel beter wil je zeggen dan...
\
vind ik wel dan word je tenminste niet helemaal kaal geplukt door dat linkse volk. niet de rechtse pipo's die nu in de politiek zitten zo geweldig zijn. die schreeuwen ook van alles maar er gebeurd niks. maar ach
JD5620
@JD6930 die wd lui kunnen niet meer helder denken ze moeten eerst maar eens een flink stuk biefstuk opeten kunnen ze weer helder denken. de hele dag wat op een bamboestok kauwen lijkt me ook niet echt gezond :lol:
JD5620
Quote @Gerron:
Stel nou dat je de kalfjes een week in dat groepje bij de moeders houdt
1 keer gedaan en dat doen we nooit weer wat was die koe onwennig van het kalf 😞 die koe liep door alle sloten en had zeer veel stres 😞 niet dat ik anti familie kudde ben maar wij beginnen er niet zo 1 2 3 aan. eerst maar eens een goeie en eerlijke prijs voor de melk en vlees dan kunnen we verder praten.
FENDTfarmer
Ik heb mij behoorlijk kwaad zitten maken aan de eenzijdige informatie die gegeven is gister. alsof alle koeien kalveren etc in een dikke laag stront zitten zo zag alles eruit!! totaal niet van nederlandse melkveehouderij en van deze tijd!! kalveren worden meestal gescheiden van de koe om te voorkomen dat koeien haar kalf aanvallen maar ook vooral om wat er eerder gezegd is te zorgen voor een goede vezorging van het kalf! nu weet je precies wat het kalf drinkt etc. ook met de besmetting met verschillende bacteria is het beter het kalf zo gauw mogelijk van de koe te scheiden uit het hok. veehouders zorgen wel goed voor hun kalfjes. dit is ook hun morele plicht vind ik zelfs!
mensen denken tegenwoordig dat het dier meer rechten heeft als de mens. alleen vraag ik mij altijd weer af, welke moeder heeft haar pasgeboren kindje 24-7 bij zich? kinderen worden ook in de wieg bed couveuses etc gelegd mag dat wel is dat niet zielig? laat onwetende consumenten voor dat ze gaan bleren dit is beseffen.
JD6930
Quote @FENDTfarmer:
ik heb mij behoorlijk kwaad zitten maken aan de eenzijdige informatie die gegeven is gister. alsof alle koeien kalveren etc in een dikke laag stront zitten zo zag alles eruit!! totaal niet van nederlandse melkveehouderij en van deze tijd!! kalveren worden meestal gescheiden van de koe om te voorkomen dat koeien haar kalf aanvallen maar ook vooral om wat er eerder gezegd is te zorgen voor een goede vezorging van het kalf! nu weet je precies wat het kalf drinkt etc. ook met de besmetting met verschillende bacteria is het beter het kalf zo gauw mogelijk van de koe te scheiden uit het hok. veehouders zorgen wel goed voor hun kalfjes. dit is ook hun morele plicht vind ik zelfs!
mensen denken tegenwoordig dat het dier meer rechten heeft als de mens. alleen vraag ik mij altijd weer af, welke moeder heeft haar pasgeboren kindje 24-7 bij zich? kinderen worden ook in de wieg bed couveuses etc gelegd mag dat wel is dat niet zielig? laat onwetende consumenten voor dat ze gaan bleren dit is beseffen.

Bij Wakker Dier is al te lezen in de reacties en berichten gericht aan WD dat er beeldmateriaal is gebruikt dat zonder toestemming is gemaakt bij veehouders waar sowieso niet eens voor deze reportage maar voor een van een half jaar geleden over kaas is gefilmt.... BELACHELIJK!!!
FENDTfarmer
Ja weet ik... helaaas... het is zon klein clubje dieractivisten.. mevr hertzenberg (precentatrice)dr man is een dikke bobo bij wakker dier en cosjottn. een grote kliek aan tuig die totaal niet realistisch kunnen denken en alleen maar kunne schoppen tegen alle veehouderijen. of dit nu pluimvee varkens nertsen melkvee is. altijd alleen maar tegen tegen tegen. en vooral met onjuiste en eenzijdige informatie!!!
Siebenga
Juist het kalf heeft goede verzorging nodig om er voor te zorgen dat ie later een topkoe wordt! Daarmee doe je al deze onzin meteen de das om
Payton
@JD5620

Ik ben voor geen van beide, maar rechts plukt de arme mensen meestal kaal, dus elke kant pakt een kant van de samen leving leeg om het zo te zeggen. Het is allemaal bagger eigenlijk
fendt favorit 4s
Jammer dat de Tros niet weet hoe journalistiek werkt...
Wimsumar
Beste Siebenga:
Quote @Siebenga:
topkoe

Goed bedoeld van jou, maar ook financiële exploitatie van dieren (als topkoe) krijgt geen positieve waardering van gewraakte groepering.
jordi 1455
@Alex Miedema Tros radar is echt links hoor en politiek correct als wat. Tot nu toe hebben ze de grootste zwendel tot nu toe nog steeds niet belicht en die zwendel heet vegetarisch vlees.
-NEW-HOLLAND-
Vegetarisch vlees?lol? dat bestaat niet.... of ja het gene wat hun vlees noemen maar naar zand smaakt.
jordi 1455
@-NEW-HOLLAND- doe mij maar plofkip.
JD6930
Quote @jordi 1455:
Tot nu toe hebben ze de grootste zwendel tot nu toe nog steeds niet belicht en die zwendel heet vegetarisch vlees.

En Biologisch... Ook niet het beste wat er is... Vergeleken de gewone producten...

Waren er maar meer gluten-free producten... Inplaats van die Biologische rommel(waarvan de koeken dan weer niet allemaal verkeerd smaken moet ik toegeven...)

Die veelste luxe producten van merken als bijv. AH Excellent smaakt in vele gevallen ook niks beter. Heb een keer een puur paasei op van AH Excellent, nou kon hem wel uitkotsen! Heb er meteen een liter water achter aan gespoeld.

Biologisch zitten vast ook goeie producten bij! Die producten die ze omstikkeren... 😛

Moet eerlijk zeggen dat ik ook wel eens af en toe als ik aan het vullen ben en moet spiegelen biologische producten over sla, die hoeven geen aandacht... Plakken ze er een Fair-Trade logo op... Als er iets niet eerlijke handel is ist Biologisch...
jordi 1455
@JD6930 mijn oma kocht eens vegetarisch vlees, ze heeft er 1 hap van gehad en het meteen weggegooid, terwijl mijn oma nooit wat weggooit.
Siebenga
@Wimsumar Ik heb het hier niet over enig financieel punt! topkoe in de zin van sterk, gezond en lange levensduur
JD6930
@jordi 1455

Kan het me heel goed voorstellen! 😉

Ik zie heel eerlijk gezegd bij ons ook nog geen grote groep van Vegetariërs of Biologisch-fanaten. Het zijn altijd dezelfde!

Snap het ook niet dat mensen zoiets willen... De gewone Nederlandse agrarische sector behoort tot de TOP van de wereld... Als je dan al niet meer tevreden bent als consument...

Er komen niet voor niks een grote groep mensen uit een ver aziatisch land hier in NL voeding kopen om daar weer door te verkopen...(Natuurlijk tegen een TOP(lees veel hogere) prijs)...
jordi 1455
@JD6930 bij babymelkpoeder worden Aziaten al weggestuurd, wat je kun zien als racisme , laat radar zich daar over druk maken. Maar nee we maken ons liever druk om zwarte piet die zogenaamd racistisch is en dieren die het zogenaamd slecht hebben.
JD6930
@jordi 1455

Mensen uit een bepaald groot Aziatisch land(noem geen namen) en Nutrilon... Ik ga er openbaar geen woorden aan vuil maken! 😉

Wie het wil weten: PB.

Radar mag zich druk maken om waarom die ''getinte'' mensen nog altijd zo bezig zijn tegen een kindervriend uit een jaaaaaaaaaaren oude traditie... Maar niet dingen als bijv. de Suikerfeesten...

Je zou zeggen: Die mensen die tegen zwarte piet zijn zijn vast en zeker voor een groot deel stadseburgertjes van en flatje op 10 of 30 hoog... Die dan ook vast niet zoveel werken en sociaal leven hebben anders hadden ze hier geen tijd voor. Die over zoiets als klagen zou je zeggen dat ze dan ook wel zouden klagen dat de mensen die aan ramadan en suikerfeesten doen met alle Nederlandse vakanties en feestdagen vrij zijn maar ook met hun eigen ''suikerfeest'' terwijl andere Nederlanders wel gewoon moeten werken en naar school...

Die mensen zeggen dan als je zegt dat dat dan ook racisme is dat dat niet zo is... Omdat die mensen die aan ramadan en suikerfeesten doen een dag of paar vrije dagen voor feest en bij te komen verdienen en de andere Nederlanders dat niet nodig hebben omdat ze zoiets niet doen... Terwijl
pasen ook 40 dagen vasten is... en daarna een paar dagen feest en herdenking... Enige verschil is dat er weinig mensen zijn die nog die volle 40 dagen vasten... maar dat is geen excuus in mijn ogen dat ze met suikerfeesten en pasen vrij mogen zijn... Dan hebben ze nog een excuus! Carnaval is volgens hun dan het feest voor het vasten(zonder dat ze er in hun domheidswaas aan denken dat Pasen het feest is waar het vasten om draait, en carnaval nog altijd enkel het feest van het zuiden des land is en niet het hele land...)
JD6930
Quote @jordi 1455:
@JD6930 bij babymelkpoeder worden Aziaten al weggestuurd, wat je kun zien als racisme

Oke, wel paar woorden... Geen racisme! 😉 Geloof me, dat is het echt niet. 😉

Meer? PB!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
116
DEELNEMERS
48
WEERGAVES
1