Illustratie van:

International 724 - Hydraulische terugloop

Ik heb een zware niemeyer eurodisk 260 C achter de trekker. De vorige eigenaar heeft op de ontluchtingsopening van de hydraulische olie een extra reservoir met overloop gemaakt. Als de olie echter terug moet lopen lijkt er iets verstopt en loopt de olie uit de overloop. Zit er ergens een 'gaatje' dat verstopt kan zitten?

Deel dit topic

Reacties

monteurtje
@hanBrouwer
Er hoort een ontluchtingsdop bovenop het hefdeksel te zitten, drukloze retour moet je linksonderin het hefdeksel maken.
Daar zit nu waarschijnlijk een (aftap)stop in.
Let wel op!!! Als je deze eruit draait loopt er olie uit. En ten tweede dit is geen standaard schroefdraad.
hanBrouwer
Bovenop de ontluchtingsdop op het hefdeksel zit een reservoir dat ongeveer 2 liter olie kan opvangen bij terugloop maar dat loopt ook over. Waar zit die drukloze retour, aan de linker zijkant of links achter?
Wimsumar
Beste Han Brouwer:
Quote @hanBrouwer:
loopt ook over

Ik denk dat het oliereservoir 'gewoon' te vol zit en dat bij het hydraulisch neerlaten van de maaier schuimvorming optreedt (mogelijk medeveroorzaakt door een doorstroombegrenzer in de cylinder) en het reservoir 'overkookt'.
hanBrouwer
Het reservoir zit niet te vol. Als de olie er is uitgelopen aan de bovenkant kan ik de maaier niet meer heffen. pas als ik hem weer heb bijgevuld, kan ik hem weer heffen.
Wimsumar
Beste Han Brouwer: Bij dit soort klachten wordt ook wel eens als oorzaak genoemd dat de oliepompafdichting versleten is waardoor de pomp valse lucht aan kan zuigen. Ook hierbij treedt schuimvorming op waardoor het reservoir over gaat lopen.
hanBrouwer
Ik heb er een nieuwe pomp in geplaatst omdat de oude slecht 50 bar gaf. De nieuwe geeft weer 155 bar.
Wimsumar
Beste HanBrouwer:
Quote @hanBrouwer:
nieuwe pomp

Olie en filters gereinigd/vernieuwd? Bezinksel in de hydrauliektank uitgespoeld?
hanBrouwer
17 liter nieuwe olie, nieuw filter. het probleem zou inderdaad kunnen zijn dat het niet goed uitgespoeld is. Hoe spoel je het goed schoon?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1