Illustratie van:

Massey Ferguson 3060 - toerenteller werkt niet meer

Al zolang ik me kan herinneren werkt de toerenteller van onze 3060(E) niet goed meer. Wanneer je de trekker start blijft de teller op 0 staan, maar als de trekker ongeveer een half uur draait slaat de teller ineens wel uit, soms tot 1500 rpm. bij volgas, en soms slaat de teller wel helemaal uit bij volgas (23/2400 rpm).

Als de teller niet uitslaat telt de trekker de uren ook niet meer.

Is er iemand die enig idee heeft waardoor dit kan komen? En hoe we de teller weer werkend zouden kunnen maken?

Deel dit topic

Reacties

hugo-vbnnop
Mooi toch, kan je later de trekker verkopen met weinig uren 😉
EA_MF
@hugo-vbnnop teller staat al op 8400, dus dat is al niet meer van toepassing, voor t werk wel handig als ie t wel doet ivm aftakastoerentallen 😉
niels1604
Digitaal dashboard of met wijzers?
Welgerap52
Dynamo stuk?
V-snaar te slap?
Toerenteller werkt via w aansluiting op dynamo!
EA_MF
@Welgerap52 kijk, daar kan ik wat mee, zal t morgen eens controleren.
armpie
@Welgerap52 dat zal het wel niet zijn, anders had hij wel eerder startproblemen gehad. Ik verwacht dat het probleem in de teller zelf zit, zeker niet in de dynamo.
fridzie
V snaar opspannen
Wimsumar
Beste EA_MF: Als deze trekker een mechanisch aangedreven toerenteller heeft, dan denk ik dat de kabel is gebroken.
Vermoedelijk aangesloten ergens voor op de motor.
kace

Deze tellers sneuvelen nogal eens. gewoon nieuwe inzetten.
David Bakker
Wij hebben ongeveer het zelfde probleem gehad , we hebben hem vervangen door een andere , waarschijnlijk iets in de print plaat van de toeren teller .
EA_MF
@Welgerap52 snaar zit er nog strak om, dynamo is 2 jaar geleden nog vervangen, alle andere electronica werkt gewoon naar behoren.
Rega
Waarschijnlijk storing in de toerenteller zelf. Mechanisch of elektrisch? Mechanische kan ook lostrillen onder de klok zelf.
Indien elektrische de draad volgen naar de klok. Slechte verbinding kan ook de oorzaak zijn.
MF6465dynashift
Probleem opgelost?
EA_MF
@MF6465dynashift op dit moment zijn we er nog steeds niet mee bezig geweest, waarschijnlijk zal het motorblok ook nog een keer onder handen genomem worden, dan pakken we t in 1 keer mee.
MF6465dynashift
@EA_MF oke, ik heb de teller ook vervangen in de eerste instantie omdat de urenteller het niet deed maar later deed de toerenteller het ook soms niet, maar nu de nieuwe er op zit doet de toerenteller het helemaal niet meer, uren telt de nieuwe wel, als ik de oude er weer in zet telt ie ook geen toeren
EA_MF
@MF6465dynashift toerenteller hapert hier, en als die stil staat (wat 9/10 keer het geval is) worden de uren ook niet geteld.
MF6465dynashift
@EA_MF ja denk dat je aan een nieuw klokje moet, wel mooi begint ie weer bij 0, 3000 uur op rijen en dan verkopen voor zoot geld ????
EA_MF
@MF6465dynashift gaat toch niet lukken met die van ons 😉 koppakking is niet 100% dicht meer en zuigers+bussen zijn niet al te best meer helaas. hebben 2 opties dan, of reviseren en mee door blijven werken of opruimen.
MF6465dynashift
@EA_MF ja dan moet je gaan rekenen, onze 3050 ken nog wel een tijdje mee, technish nog perfect stond nou 9000 uur op tellertje

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
13