Ford 4000 - Brandstofpomp

Hallo allemaal,

Ik ben vandaag wezen kijken voor een 4000, deze was uitgerust met een minimec pomp ipv een C.A.V. pomp, bij mijn weten zijn de 3 cilinder blokken met dun filter echter nooit met lijnpomp verkocht?

Kan iemand mij vertellen of dit wel of niet origineel is?
Kidd

Reacties

ford5000
Hier in Nederland niet volgens mij, maar er staat me iets van bij dat er in Scandinavië wel wat nieuw verkocht zijn met een Minimec lijnpomp erop.
wellicht dat @RPCounty dit kan bevestigen dan wel ontkennen?
Ik ken er wel eentje met een lijnpomp erop, maar die is er later opgezet en afkomstig van een industrie uitvoering van de 4000 motor.
county854t
Hallo, bij mijn weten zijn lijn- en roterende brandstofpompen gewoon door elkaar gebruikt maar ik weet ook niet of er verschil is tussen bouwjaren en uitvoeringen.
Kidd
Het is sowieso een ruilmotor, want het is een 4000 major dus er hoort een dik filter op te zitten.
Zou het een industrieblok kunnen zijn?
RPCounty
@Kidd de lijnpomp is alleen maar verkocht op de 3000 dik filter motor met motorcode ND. En nooit op de 4000. Dat is dan of een 3000 motor of later omgebouwd. De 4000 industrie heeft ook gewoon een roterende pomp.
Kidd
Het lijkt me sterk dat iemand een 3000 blok gaat inbouwen in een 4000..
RPCounty
@Kidd je zou ze de kost geven. Hier liep ooit een 4000 met een 2000 blok er in. Daar trok je geen worst mee van t bord af.
wouterdp
@RPCounty
een 3000 blok met lijnpomp heeft meer in zich dan een 4000 met rotatieve, heb zelf een 3000 lopen met lijnpomp maar geen van beide 4000's kan er zich aan meten.
valmet6400power
@Kidd

Niet iedereen die bij die trekker kijkt weet dat van het filter, wat niet weet wat niet deert voor de verkoper? 😄
valmet6400power
@RPCounty

En wanneer kwamen ze erachter dan? 😃
ford5000
Ze bouwen alles aan elkaar als je niet oppast. Elk jaar in Tilligte op de show staat er een 2000 waar ze een 4 cilinder uit een 5610 in hebben gelepeld.
Ook geen gezicht.
RPCounty
@wouterdp dat klopt. deze motoren lopen ook heel "anders" qua geluid dan de motoren met roterende pomp.
RPCounty
@valmet6400power de verkoper had het er eerlijk bij gezegd. het was voor een klein boertje en die heeft er nog jaren mee gereden. toendertijd was er nog weinig aanbod in motoren.
wouterdp
@RPCounty
inderdaad ruwer en harder, maar wat je dan zegt van het 2000 blok is ook wel waar. heb zelf ook een 2000 lopen met select o speed, blok is gewoon te klein voor de versnellingsbak optrekken is een ramp.
ford5000
Quote @RPCounty:
De 4000 industrie heeft ook gewoon een roterende pomp.

Ik doelde op een zelfde blok als in een 4000 zit, maar dan met een pomp afkomstig van een aggregaat of waterpomp als ik me niet vergis.
De eigenaar van de 4000 met die lijnpomp erop is een gezamelijke bekende van ons.
Komt uit Enschede. 😉
Dat ding levert ongeveer 85 pk aan de waterrem heb ik me door hem laten vertellen.
valmet6400power
@RPCounty

Aha, nee niet dat de man met zijn trotste aankoop dat ding voor een maaier zet en hij de aftakas niet aankrijgt zeg maar 😄
Kidd
@wouterdp & @ford5000 Als dat zo is zou deze 4000 moeten trekken als een beer, maar dat was ook al niet het geval.
In de 3 hoog kwam hij de dijk niet eens op 😛 .

Ik gooi het er op dat er dan toch een blok van een 2/3000 in ligt?
RPCounty
@Kidd ik denk dat je het antwoord wel weet.....
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!