Valmet 505 hefinrichting

Hallo ik heb een valmet 505 wanneer ik de hef bedien gaat deze heel nors omhoog met name omlaag is hier wat aan te doen. meestal zit ergens een knop of een handel om wat te regelen heeft deze trekker dat ook

en heeft iemand een werkplaats of handleidingsboek

mvg arian

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Omhoog kun je niks aan doen, dat is een vast gegeven.. Je bedoelt dat hij heel snel daalt neem ik aan? Dat kun je inderdaad instellen!
Nick421
Bij mijn 705 zit er indd achterin de tractor een hendeltje waarmee je de snelheid in kunt stellen. Zit voor de hendel van de aftakas keuze.
Is een hendeltje met handvat, omhoog is zachtjes zakken, dat hendeltje naar beneden is snel zakken
valtradriver
Als je daalsnelheidsregeling bedoelt,dat heeft hij zeker.
Als je deze link opent en de middelste grote foto neemt dan zit er een hendeltje tussen de rugleuning stoel en draaislinger voor hefstanghoogteregeling,deze kan omhoog (langzaam) en naar beneden (snel)
konedata.net/Traktorit/Valmet705_83.htm/
valtradriver
@Nick421 Ha ha je bent me voor 😉
bean
Bedankt voor jullie reacties
de handel die jullie beschrijven daar van had ik het idee dat die van de automatische dieperegeling was
maar dat wist ik niet zeker om dat daar geen stickers meer op zitten
ik heb heb zo net even geprobeerd met de hendel in verschilende standen en een onbelaste kuilvoersnijder in de hef maar kan niet echt een verschil merken in de daalsnelheid.
en dan heb ik nog een vraag
naast de door jullie beschreven hendel naar naar de achter zijde vd trekker toe zit een vastgeroest afgebroken pinnetje weet iemand wat voor een functie deze kan hebben gehad ik weet ook niet of deze origineel is of later is op gebouwd
alvast bedankt
Nick421
@bean bij mijn 705 zit daar de knop om het aftakas in te schakelen. Bij mij is het knopje zelf ook afegbroken, waardoor je alleen nog maar een klein pinnetje hebt.
valtradriver
@bean Denk dat je ons toch verkeert begrijp,dat hendeltje wat jij beschrijf zal van de diepteregeling wezen (zelfde beweegrichtingen als hydroliekhendels) dat afgebroken pinnetje zal de daalsnelheidsregeling zijn!
Dit pinnetje van circa 8mm moet in en uitgetrokken kunnen worden (nu dus even met een tang proberen)
Succes!
bean
Hallo allemaal
bedankt voor jullie reacties
heb het gevonden
groetjes arian
valtradriver
@bean
Het was het afgebroken pinnetje?
Er komt nog wel een foto van de 505 zeker?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!