Mc-Cormick D 326 - Tankinhoud

Beste..,
Ik wil graag mijn zomerdiesel beschermen tegen vorst mbv petroleum in mengverhouding 1:10. Echter, ik ken de tankinhoud van mijn D326 niet. Kunt u mij dat vertellen? Alvast hartelijk dank !
Vr Gr
Henk Vroom
henk-vroom

Reacties

1046
30 liter
Loeideutz
10 liter tanken, 1 liter petroleum erin gooien. Enzovoort, enzovoort, enzovoort tot dat de tank bijna vol is.
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote @Loeideutz:
tot dat de tank bijna vol is.

De kans is groot dat de topictrekker hobbymatig wordt gebruikt en 's winters nauwelijks draait. De tank hoeft dan niet vol.
Loeideutz
@Wimsumar Dán stopt hij wat eerder. Maar zoals @1046 het al schreef is de tank maar 30 liter. Daar rijdt hij maar 10-15 uurtjes mee.
Loeideutz
Na nog eens wat nadenken en lezen rijst bij mij de volgende vraag: is de opslagtank wel beschermd of staat die vorstvrij?
Boemrang
Het is altijd beter om de tractor met volle tank weg te zetten als hij langer stil blijft staat....
Dit is i.v.m. condens afzetting in de tank....
Moet je toch weten @wimsumar
Loeideutz
@Boemrang Meneer @Wimsumar houdt natuurlijk in het achterhoofd er rekening mee dat er tegenwoordig zoveel diesel wordt gestolen. Vandaar dat hij aan beveelt om de tank niet vol te doen. Een dieseljatter zal dan na een eerste verkenning, kloppen op de tank om de hoogte van de vloeistof vast te stellen, doorfietsen naar de volgende tractor.
Boemrang
@Loeideutz Dan zet je gewoon 380 volt of nog meer op de schuur deur....
Weet zeker dat ze het niet meer proberen om de deur te openen...
Loeideutz
@Boemrang Ik lees dat de laatste tijd vaker, van dat 380 op de tank of deur of wat dan ook te zetten. Wat velen daar bij vergeten is dat het voltage niet zo interessant is, maar het amperage wel. Kijk maar naar weideafrasteringen. Bij lichtnetapparaten gaat men makkelijk tot 10000 of 12000 volt, maar met een heel laag amperage, men wil de dieren niet dood maar enkel wat terugschrikken.
fendt-vario
@Loeideutz handige harrie, en als dr nog 20 liter in zit ?
Tank is 30 liter bijna vol gooien en 3 liter petroleum bij in.
Boemrang
@Loeideutz 380 volt zal zeker werken en als je graag hebt zetten er alsnog een hoge amperage er op...
Dat ze de eerste uren uit geschakeld blijven, kom je ze s'morgens wel liggend tegen...
Loeideutz
@Boemrang Ik ben er bang voor. Stroom houdt jou vast. Alleen als je zodanig aan de stroom hangt dat je valt, en dus ver genoeg, dat je van de stroom af valt, lig je daarna. Anders blijf je aan de stroom hangen. Tenzij je installatie volgens de norm is aangelegd, dan slaat ie direkt uit, kan de dief na een uur alsnog de diesel eruit halen, en wordt jij 's morgens te laat wakker omdat je wekkerradio niet afgaat.
Boemrang
@Loeideutz Dan maken we er gewoon een verbinding erbij dat een alarm afgaat wat de boer wakker maakt....
De boer stuurt zijn vrouw voorop daarachter komt zijn hond die de staart tussen zijn achter poten heeft, en dan komt de boer die met zijn mobile telefoon die uiteindelijk de politie belt...
Probleem als nog op gelost... 😃 😃
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote @Loeideutz:
om de tank niet vol te doen.

Inderdaad, wat er niet in zit, kan ook niet gejat worden! 😉
Nogmaals, ik ga er vanuit dat het een hobbytrekkertje is. Adviseren om dan een (wellicht) nu vrijwel lege tank helemaal te vullen ter waarde van € 50,- brandstof komt de topicvraagsteller in deze dure (Sinterklaas)tijd misschien niet goed uit.
Zomerkwaliteit diesel in de opslagtank kan 'gewoon' onbehandeld overwinteren. Eventuele parafine lost wel weer op na lage temperaturen.
Loeideutz
@Boemrang U lijkt nogal wat tijd over te hebben. Ik stel voor dat U eens een tankbeveiligingsset in elkaar zet, volgens Uw normen, en dat U die daarna op de markt brengt. Mocht er wat financieringsproblemen zijn bij de opstart, dan starten we een crowdfunding hier op TF. Volgens mij is er veel vraag naar.
Boemrang
@Loeideutz Het zou een optie kunnen zijn....
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!