Cormick Farmall - cormick d430

Paar weken geleden een Cormick d430 gekocht die 10 jaar had stilgestaan.
Na het brandstofsysteem incl. tank te hebben gereinigd, nieuwe filter, e.d proberen de trekker te starten. omdat hij niet wou gloeien en nog ontlucht moest worden hebben we geprobeerd om hem aan te trekken. na enkele pogingen wou hij lopen, alleen volgas. trekker weer binnen gezet en brandstofpomp schoon gespoeld en gloeispiralen doormeten. deze waren op 1 na allemaal defect. hier heb ik gloeistiften in gezet. gisteravond weer geprobeerd en de trekker pakte na ca 25sec boven verwachting direct aan. het enige nadeel was dat hij in het begin nogal rookte. na 5 min was het roken al een stuk minder en na een stuk gereden te hebben nog minder. nu zitik zelf te denken om er een nieuwe koppakking op te zetten maar zijn er mensen met een andere mening?

M.v.g

Chris

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Heeft ie water in de olie? of olie in het water? of lekt er iets naar buiten toe? zo nee, dan liet ik de koppakking zitten.
de meeste oudere trekkers roken de eerste paar minuten wel iets.
heb je hem al een keer goed laten werken? dat de motor een keer goed schoon brand van binnen?
HanomagR228
Oke, goed idee om dat eerst te proberen
erik9831
Inderdaad, kijk eerst eens hoe het verder verloopt.

Je hebt de brandstofpomp doorgespoeld, weet niet met wat, maar dit product kan eventueel restjes achter gelaten hebben waardoor hij nu rookt.

Zoals je zelf zegt, na 5 minuten was het al een pak minder en na rijden nog minder ... Gewoon dan even de kat uit de boom kijken. Maar hou het wel in het oog uiteraard.
mestyle
Brandstofpomp is hoogstwaarschijnlijk doorgespoeld met petroleum of diesel olie.motor is nog wat koud en heeft dan wat slechtere ontbranding en rookt wat meer. zodra die warm wordt verbrand die beter
HanomagR228
Heb de brandstofpomp schoon gespoeld met dieselolie.
Ik zal aankomend weekend de trekker eens rustig laten werken.
zandvliet-120
Het is niet nodig om de koppakking te vervangen als hij niet lek is ik zou ook zeggen ff lekker laten werken maar niet gelijk te zwaar want dat is de motor niet gewend na 10 jaar stil staan 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1