Tractor gevraagd

Hallo

ondanks tot wij alleen maar liggen te sukkelen met onze ford 2000. zijn wij op zoek na een goede andere tractor! misschiens iemand die dit leest weet waar wij een fatsoenlijke tractor kunnen kopen. hoeft geen grote te zijn. onze overbuurman heeft een iseki is dat wat? of is er iemand op het forum die zijn tractor verkoopt met papieren. invoeren na belgie als deze NL is. of een belgishe is nog beter. maar ook die apparte merken zoals iseki etc is dit wat?

dank jullie wel.
Maikel1986

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Maikel1986: Nu ga je een vergissing maken! Met het omruilen van de Ford-2000 vor bijvoorbeeld een iseki kom je van de regen in de drup (wellicht nog veel erger).
Wat betreft gebruiksgemak, onderhoudsvriendelijkheid, betrouwbaarheid zijn maar weinig merken/types zo goed als een Ford-2000!
Maikel1986
Wij hebben deze tractor al een jaar of 15 in bezit en niks anders dan ELLENDE! een rivisie kost 2500 euro en dan is de vraag hoe verder?
mijn vader is 61 en wij hebben 4paarden wij lopen nu weer met kruiwagentjes het stro na voor te halen wat te gek voor woorden is!
ik had iemand gevonden dus voor de revisie maar hun zeiden bij ford komt dit vaker voor onderdruk en iets met boren ? plaats van verstuivers?
nogmaals wij hebben er geen 100procent verstand van. voor ons is het een werkpaard.
Landini 6500
Ik heb al 32 jaar een Ford 2000 van 1964, nog nooit probemen mee gehad, draaid ongeveer 50 uur per jaar
Maikel1986
Wij kochten deze al met problemen (dat wisten we niet) kwamen we na 3jaar pas achter. winter nooit te starten zomer klik en aan. maar we zijn nog niet geholpen helaas door een ford kenner of dergelijke helaas met dit probleem. wel ontluchting etc heeft iemand ons goed geholpen hier op forum
JD3010
@Maikel1986 verkoop de trekker aan een liefhebber en koop wat anders terug. Als de 2000 nu niet te groot is, zou ik geen kleinere kopen.
Boemrang
Zoals @maikel ook al aangeeft, ze hebben constant ellende gehad met deze tractor...
En niet elke tractor is even goed...
En dan is het wel begrijpelijk dat ze uit eindelijk toch iets anders willen hebben...
Kijk hier maar eens tussen... agrarisch.tweedehands.net/tractoren/
Maikel1986
Ik weet niet hoe ik een foto kan plaatsen van de tractor anders zou ik deze eens erop zetten met filmpjes ofzo. de tractor heeft een gesloten cabine. maar deze zou weg kunne blijven. dan past die ook makkelijk in de garage.
dankjewel boemrang. het is moeilijk om een goede tractor te vinden. prijsklasse voor ons ligt rond de 7500 euro wat we willen uitgeven aan een GOED werkende tractor die zeker 20jaar meegaat
JD3010
@Maikel1986 voor 7500 euro kun je wel een leuke trekker kopen. Er is vast wel een betrouwbaar iemand bij je in de buurt.
Maikel1986
Ja dat zou je ook moeten wie er betrouwbaar is. na zo'n ervaring let je wel beter op denk ik zo.
op de site wat boemrang aangaf staan er veel dankjewel. we gaan hier zeker eens tussen kijken 😄 en tips zijn altijd welkom. en monteur is ook welkom! 😃
Maikel1986
Welke merken raden jullie ons aan.

en welke Merken vooral NIET?
erik9831
Ik denk dat je dan beter geen minitractor koopt, als je budget 7500€ is ... Hiervoor heb je echt al wel een deftige trekker. Maar inderdaad, wat is goed en wat niet ... Dit kan je helaas nooit op voorhand zeggen.

Er staat momenteel een ford 8210 (te groot voor wat jij wil) te koop op 2dehands.be voor 6.800€. Staat er al een paar weken op, en lijkt niet verkocht te raken. Ziet er mij ook een heel mooie uit en er staan bijna nieuwe banden op lijkt mij. Daarmee zie je, dat je voor 7500€ wel iets zeer degelijks kunt vinden. (voor mensen die nu al kritiek hebben op de prijs, leeftijd van deze 8210 ... Laat het, want het is enkel maar een voorbeeld, niets meer)

Koop iets waar er eventueel een goede verdeler van is bij jou in de buurt.
GROENEDEERE
Wel 4 paarden uitmesten en van stro voorzien wat een werk wat een werk. Mijn ouwe van 73 doet nog steeds 20 paarden met de kruiwagen uitmesten en voorzien van stro en kuilgras.
JDeerefan
@Maikel1986 kijk anders is op 2dehands.be staan vaak wel ford trekkers op van de types 3000, 4000,5000
hugo-vbnnop
Als ik het zo hoor kan je beter die 7500 euro in de ford 2000 steken door grote onderhoud beurt te geven ipv een nieuwe tractor te kopen.

ten eerste brengt de ford 2000 in deze staan vrij weinig op en zal de waarde alleen maar minder worden.
en ten 2de is er grote kans dat je weer rommel koopt en zit je weer met de gebakken peren.

door je geld in de ford te steken weet je 100% zeker dat je dan een goede tractor krijgt. de waarde stijgt, en wie weet ben je nog goedkoper uit ook.

wat is er allemaal mis met de ford 2000?
dus rivisie kost 2500
dan heb je nog opstart problemen,
en wat nog meer?
yoohan
Waar gebruiken jullie de ford nu voor? Misschien is het ook wel een optie om de tractor te laten voor wat het is en een tweedehands minishovel kopen, bijvoorbeeld een Schaffer. Dan kun je allerlei hulpstukken erbij kopen zoals palletvork, verschillende bakken, schuif, bezem etc.
ricooo12
België zeg je staat misschien wel wat op 2dehands.be voor jullie
Ritchie
Is een minishovel niks? Een Weidemann of Schäffer o.i.d.?
jasper01
Over het algemeen zijn die oude fordten goed zou niet direct naar een iseki oid gaan kijken eerder weer een ford cormick of een mf bv een 135 ligt er ook aan wat je er voor uit wilt geven zon 2000 is ook al gouw 40 jaar oud dus dat er dan problemen mee kunnen zijn is niet zo heel verwonderlijk
jasper01
@Maikel1986 zie hierboven
Welgerap52
Maar wat is werkelijk het probleem met de trekker?
Dat de trekker niet meer start door onderdruk dat heb je niet zo vaak!
Beter zorg je dat de trekker weer gloeit en zorg je voor een goede accu en een goede start motor misschien met 9 v anker dan start de trekker wel weer!
Heel vaak wordt gezegd dat te weinig compressie het moeilijke starten veroorzaakt
Maar nog veel vaker is het wat anders
Dus laat een goede monteur naar de trekker kijken en blijf lekker ford rijden
Maikel1986
@GROENEDEERE

Je commentaar prima maar daar vraag ik niet om het gaat niet om hoeveel paarden! Gaat erom waar het stro ligt he!
@ de rest Thnx allemaal.

Startmotor is vervangen dynamo is vervange accu ook. Alle diesel eruit gehaald uit de tank. Hij lekt oli uit de achterkant. De verstuivers zouden vervangen moeten worden. Eigenlijk een hele grote onderhoud. Alleen ligt er bij ons niks in de buurt.die doen riviseren ofwat dan ook minimaal 2uur rijden. Dat zou probleem niet zijn. Maar wat voor problemen krijg je hierna? En degene die wilde reviseren zei wat over boren in blok vanwege de verstuivers? Wat ik niet helemaal begrijp.
Maikel1986
De traktor word gebruikt voor de mest te slepen. Stro van het ene ahop na de andere te brengen.hij is NL dus niet gekeurd in belgie. Komt de keuring toch niet door. We brengen mest van de stallen na ee land met de auto en aanhanger 12karren is die vol. Dus dat schiet niet op. Traktor met grote aanhanger is beter dan. De aanhanger is er maar de traktor niet meer! Hij heeft een voorlader. Deze ging al met moeite omhoog.
tractortje
Dus een tractor die wat weg moet doen ? hoeveel km miss niet onbelangrijk ?om de juiste tractor te vinden
Maikel1986
Km per week een 30 misschiens. Niet al te veel werk maar toch werk die ons uit handen neemt 350kilo pakken stro na voor te halen. Wei op te sleten. Mest webrengen.
koen-hanomag
@Maikel1986 er staan ook.nog wel wat leuke hanomag's op.marktplaats en speurders.nl
Uiterlijke staat misschien wat minder maar voor 7500.kun je hem ook nog op laten knappen.
Sommige ook met frontlader, een goede is zeer betrouwbaar!!! Wel altijd ff gloeien ookal is her snikheet, maar in de winter is het ooj ff gloeien en hij doet het!!
Kijk bijv naar een prefekt 300/301/400/401 of granit 500/501
Maikel1986
Heel veel antwoorden op onze vragen. dankjewel.
we zijn misschiens toch maar aan denken om de ford maar helemaal in orde te laten maken dan (reviseren)
iemand misschiens ervaringen bij bedrijven die dit nog doen?
tips zijn welkom.
Wimsumar
Beste Maikel1986:
Quote @Maikel1986:
(reviseren)

Dat is nog maar de vraag of revisie nodig is.
Wimsumar
Beste Koen-Hanomag:
Quote @koen-hanomag:
speurders.nl

Nederlandse trekkers zijn onaantrekkelijk voor een gebruiker in België vanwege het ontbreken van kentekenregistratie en keuring.
erik9831
@Wimsumar Kan je zonder problemen aanvragen bij CNH zedelgem voor een ford, new holland, case ...

Mijn 844s is ook een Nederlandse trekker, maar ik heb toch al mijn papieren en keuring in orde gekregen.

Kentekenregistratie en keuring is het probleem niet voor een trekker uit het buitenland. Het is het ontbreken van het gelijkvormigheidsattest. Bij CNH in zedelgem kunnen ze dit voor jou regelen, of uiteraard ook een New Holland dealer.
Wimsumar
Beste Erik9831:
Quote @erik9831:
kunnen ze dit voor jou regelen

Gratis? :?
Maikel1986
Ik heb dit gekregen van de revisie zaak waar ik na gemaild had. over de ford 2000:

Ik denk dat het belangrijk is om te weten wat de eigenlijke oorzaak is.

Heb u wel een richtprijs gegeven van een normale herstelling / revisie maar als er inwendig echt iets stuk is , dat is een ander verhaal.


Het zijn motoren die moeten opgeboord worden , ze hebben geen bussen die je kan verwisselen


Als hij niet start moeten we eerst de oorzaak zoeken. Dit kan zijn versleten maar ook de injectie kan een probleem zijn of misschien de kleppen / kop.


Dat is natuurlijk niet zo vanachter een computer te bepalen.


Indien versleten en dus boren / honen / verstuivers / lagers …. Ligt tussen de 2000-2500 euro + transport onder normale omstandigheden.


Om te beginnen een test van de injectiepomp doen , daarna een compressietest. Dat zegt dan al veel over de situatie en wat er moet gebeuren

is er niemand in de buurt op dit forum in limburg maastricht daar wonen wij 10 min van af ?
Wimsumar
Beste Maikel1986:
Quote @Maikel1986:
Indien versleten

Ik ga uit van het voordeel van de twijfel en dat 'versleten' een te sombere diagnose is.
"Versleten" is aan de orde als de trekker langdurig en zwaar werk heeft gedaan en/of slecht onderhoud heeft gehad.
'Zwaar en langdurig' is bij jullie zeker weten niet aan de orde, maar om hierin toch enige indicatie te krijgen ben ik wel benieuwd op hoeveel draaiuren de trekker nu staat.
bikkertie
Als je een oude trekker wil die het goed doet zou ik voor een international 644 of een deutz 6206 oid gaan. Deze trekkers kosten niet veel, maar ze zijn betrouwbaar
renault551s
Mini shovel
TurnMeLoose
@ford5000 Kun jij hier iets mee?
ford5000
Ik weet wel een goed adres voor revisie, maar dat is niet net even in de buurt van Maastricht.
Wellicht dat @RPCountyof @wouterdp een geschikt adresje weten?
Wat kan ik er verder van zeggen.
Als reviseren van de motor aan de orde is dan moet het blok inderdaad opgeboord worden, maar dan wel gelijk nieuwe bussen erin laten persen.
Ik ben niet zo van het opboren, honen en dan overmaats zuigers monteren.
Liever dan opboren en dikke bussen erin laten persen zodat je weet dat je genoeg "vlees" overhoudt en dus niet na verloop van tijd niet gaat doorrotten of scheuren naar de koelwaterkanalen toe.
Dan ben je namelijk nog veel verder van huis en kun je het blok echt in de oudijzerbak gooien.
Ik kan hier verder nog weet ik wat allemaal neer zetten, maar ik ken de toestand van de trekker in kwestie niet.
@ford andre kan je hier alles over vertellen want hij is de beste Ford revisiespecialist van Nederland.
Wat ik in ieder geval niet zou doen is overstappen op een mini tractor als Iseki(of elk willekeurig ander merk).
Niet dat ze niet goed zouden zijn, maar op de 2e hands markt van minitrekkers is ook veel rotzooi te koop en niet alle handelaren zijn even betrouwbaar.
Ik zou dan met het te besteden bedrag ook veel liever die 2000 weer op en top in orde maken.
Dan weet je namelijk zeker dat hij, met normaal onderhoud, tenminste 20 jaar weer mee kan.
Bovendien hou je dan nog geld over want het opknappen/reviseren van die 2000 gaat je geen € 7500,- kosten.
hugo-vbnnop
Gooi gewoon ff de trekker op een aanhangwagen en rij naar de specialist.
dat ding weegt amper 1360 kg dus zware aanhangwagen en auto hoeven het niet te zijn.
(dit is altijd nog het goedkoopst dan de dealer/specialist te laten doen)
Maikel1986
We hebben gelukkig iemand in de buurt kunnen vinden die graag na onze tractor wilt komen kijken. ik heb een album gemaakt maar krijg de foto's er niet geplaatst dan hadden jullie een inzicht van Onze Ford 2000
JD3010
@Maikel1986 Mooi zo. De Ford blijft?
@fordfanaat mss kunde gij hem helpen anders 😉
fordfanaat
@tractorquintentje
Ja ik kan helpen inderdaad
had 4 maanden geleden een PB gestuurd, toen hij eerder problemen had met de ford.
helaas geen antwoord op gehad

maar @maikel1986 ik ben van riemst dus de buurt van maastricht, ik kan gerust eens komen kijken naar de ford.
newholland6640
Als je 7500 euro te besteden hebt...
Waarom dan niet naar een dealer toe? Die kan jou voor dat bedrag prima van dienst zijn.
kromdiek
@Maikel1986
Ik zou aller eerst er een wisselstroom dynamo op zetten.
Dan de verstuivers laten testen, kijken of de pomp op tijd staat en compressie meten, als dat allemaal goed is en hij gloeit dan start hij ook.
Ik ben bang dat er iets verkeerd in elkaar is gezet of de brandstof pomp niet op tijd staat.
Dan kun je wel op de kop gaan staan maar dan start ie niet of heel slecht.
Maikel1986
@fordfanaat mijn excuses ik zie nu pas je bericht in de inbox staan 😳 je hulp zou erg welkom zijn ja wij wonen zelf in lanaken!

@newholland6640 we hebben 7500 te besteden ja maar als het goedkoper kan is dit meegenomen toch? en kunnen we weer wat extraas voor de trekker kopen kwa werkmateriaal.
Maikel1986
@JD3010

de ford blijft indd! we weten wat we aan hem hebben gehad als die het wel deed! alleen nu nog laten na kijken. en in orde laten maken. maar gelukkig komt @fordfanaat langs zodra ik wat van hem terug heb kunnen we wat afspreken. allemaal bedankt trouwens
Maikel1986
het is me gelukt fotoos van de tractor erop te zetten dan hebben jullie tenminste een beeld over welke staat onze tractor op dit moment is.Ties6210
@Maikel1986 het werk misschien ook wel als je hem binnen zet!!!!
+1
JD3010
Quote @Maikel1986:
maar gelukkig komt @fordfanaat langs
Kijkaan, dat zijn goede berichten. Ik hoop voor je dat hij je verder kan helpen. Met zo'n naam moet dat wel lukken. 😉 Voor zulke dingen is dit forum ook bedoeld, om mekaar te helpen.
Wimsumar
Beste Maikel1986:
Quote:
fordfanaat

Voor z'n leeftijd/draaiuren nog een strak uitziende Ford 2000.
Zo op het eerste gezicht blijf ik bij m'n eerste reactie dat je van de regen in de drup was gekomen deze trekker te verruilen voor iets anders, en daarbij flink wat 'money in the pocket' houdt. 😉
Wellicht verander je je nickname nog eens in Fordfanaat2. 😄
Maikel1986
@Wimsumar ja serieus? Ziet die dr nog goed uit dan? Is wat ik eerder zei we hebben er niet veel verstand van. Maar als die goed rijd weer gaat cabine eraf. Dan kan die de garage in. En word die ook helemaal opnieuw geverfd, gespoten. Even kijken wat btr is. Maar eerst draaien en rijden.
Maikel1986
Vandaag is fordfanaat hier geweest. heeft veel gedaan aan de tractor. de accu was helaas plat! die staat nu op de lader en laten we even goed opladen. en dan weekend gaan we hem starten. bij het kraantje zit ook een filtertje deze was erg verstopt! verder mag hij zegge wat hij van de tractor vond. maar na zijn woorden hier was het een goed tractortje! gelukkig ook maar.
Maikel1986
Even update nieuwe accu gekocht ontluncht en hij loopt als een zonnetje alleen nu is de gashendel het probleem deze werkt niet. hier ook weer even uitzoeken hoe of wat ermee is.
Kidd
@Maikel1986 Ben benieuwd hoe het er nu voor staat met de 2000!
« Terug naar discussielijst

Wil je reageren op deze advertentie?

Als je je aanmeld voor deze website kun je heel eenvoudig een persoonlijk bericht sturen naar de plaatser van deze advertentie (Maikel1986). Lid worden is gratis, wij spammen niet en verstrekken je gegevens niet aan derden.
Meld je hier aan