Illustratie van:

David Brown 880 - selectamatic 1968 lift werkt niet

Beste,
Onlangs ben ik de gelukkige bezitter geworden van een DB 880 selectamatic 1968. De lift doet totaal niets.
versnellingsbak olie niveau OK. Bij draaiende motor is er geen olie te zien onder het(ovale/ruitvormige)kleine plaatje aan de rechterkant bovenop de as en voor de 3 standen selector en in stand external/TCU met de kwadranthendel naar voor. Ik ben ergens in een tekst tegengekomen dat er dan olie moet stromen door de achterste opening.Welke achterste opening? Is dit wel het juiste plaatje? Hoe kan ik nog te weten komen dat de pomp werkt of niet?
Zit de pomp vanachter voor de behuizing van de aftakas? Kan ik deze behuizing zonder problemen losschroeven en achteruit schuiven?
Zit de filter in het carter van de versnellingsbak en kan ik deze verwijderen zonder de olie (~25 l)af te laten?
Zijn er nog dingen die me verder kunnen helpen?

Kunnen jullie mij op weg helpen om de lift in orde te krijgen?

Met veel dank .
bosduivel.

Deel dit topic

Reacties

ADB996
Ik weet hoe ik dit kan oplossen.
ik kan je wel adviseren om contact op te nemen met de With.
Laat me ook even weten als je het probleem heb gevonden en hoe je het opgelost was.
valmet6400power
Ter kennisneming @DieterL
bertenjetje6
Bij mij net zo een geval. Ik denk dat die olie stroom moet zijn achterop de achteras achter een vierkant dekseltje met vier kruisschroeven zelfde huis als waar bovenop je drie standen selecktor zit daar zie ik bij de mijne teminste olie stromen.... maar dan nog doet mijne het niet. Als je de oplossing vind ben ik ook nieuwsgierig.
bosduivel
Beste ADB996,valmet6400power en bertenjetje6

Als de pomp werkt en je draait de hoogste (achterste) stop op het deksel aan de rechterkant van de tractor boven op de as los, zou je olie moeten zien stromen.Bij mij was dat niet. Behuizing van de aftakas afgenomen. (vergeet de versnellingsbakolie niet af te laten) en pomp gedemonteerd.Ze ziet er goed uit. Pomp getest door ze met de aanzuigleiding in propere olie te zetten en aan het tandwiel te draaien. Ze bouwt goed druk op. Pomp dus denkelijk OK. Het tandwiel dat de pomp moet aandrijven moet gebord worden door een circlips. Deze was niet te vinden. Het aandrijvende tandwiel geborgd met een circlips, alles terug gemonteerd gestart en de lift ging vlot omhoog maar was niet meer omlaag te krijgen. Het volledige bedieningsblok van de lift uit elkaar gehaald om alle kleppen te inspecteren en de werking te begrijpen. Morgen gaat ze terug in elkaar en de tractor op. De bediening afstellen en hopen dat.....

bertenjetje6

Als je een klein debiet hebt in de opening zoals ik beschreef kan je best het 3de punt blok wegnemen. In de openingen kan je zien of uw relief valve (overdrukventiel) constant open staat aan de olie die uit de behuizing van het overdrukventiel (rond potje) stroomt. Indien het zo is moet je het vervangen. Het is niet te herstellen en is ingesteld door de fabriek op 2000PSI(140 bar)
valmet6400power
@bertenjetje6 @DieterL @ADB996

Voor de notificatie!
DieterL
@valmet6400power

Sorry, weinig tijd nu, project moet af vr eind vh jaar.. En ben niet zo bekend met de kleinere selecta's..
valmet6400power
@DieterL

Een trekker-project of?
DieterL
@valmet6400power

Werk, werk, werk,

De spreekwoordelijke schoorsteen moet ook blijven roken he 😉
valmet6400power
@DieterL

Ja ja zeker! Anders sta je met kerst op straat 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 880 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
34