Mc-Cormick D 219 - Tanktoestanden

Ben nu bezig de tank van mijn D219 schoon te maken. Het begon er al mee dat het stangetje van de dieselfilter, dat in de tank omlaaggedrukt moet worden, afbrak.Veel bagger erin. Hele tank erafgehaald, bleek het verende systeempje onderin de tank helemaal vastgerot. Moet nu nog een veer zien te krijgen daarvoor.
Drie vragen: kun je de dieselslang van onderuit de tank vervangen door een stuk persluchtslang met klemmen? Ik heb begrepen dat het geen weke slang moet zijn. Vraag 2: het stangetje lijkt vreemd genoeg gietijzer als je de breuk ziet, is dat zo en is het een beetje te lassen of is dat kansloos?
Derde vraag: het systeem van het dieselfilter lijkt me niet zo heel erg perfect filteren. Ik weet niet of dat inderdaad zo is, maar het lijkt mij nog geen slecht idee om er een uitwendig kraantje en een uitwendig filter op te zetten. Niet origineel ik weet het, maar wel funktioneel. Heeft 1 van jullie daar ervaring mee toevallig? En van welk type heb je dat dan gedaan?
Groet, Govert
duitshuisje

Reacties

valmet
Heb er een uitwendig filter op gezet,deze fileert beter waardoor de brandstofpompen langer mee gaan.het filter in de tank heb ik niet meer geplaatst. Als brandstofslang heb ik een standaard diesel slang genomen, niet alle soorten slangen kunnen tegen brandstof,deze worden hard of lossen op
old man jose
@valmet
Ik snap niet veel van diesel maar als je diesel fileert krijgt men dan ook schijfjes die je in de pomp moet sjoelen of ga je gewoon zit mikken, want dat maak ik uit je deskundige reactie weer niet op.
Beter kun je er een gewone theems opzetten denk ik klinkt net zo belachelijk of niet.
Ga dit maar eens overdenken.
P.S een theems lost ook niets op maar ik vind het wel grappig als de theems op zou lossen.
duitshuisje
Valmet, dank voor je reaktie. Heb je ook een kraantje geplaatst? En waar heb je de spullen vandaan gehaald? Als je een fotootje zou hebben hoe je het gemonteerd hebt zou dat helemaal perfect zijn. Vraag eigenlijk wel veel, maar ja moet maar even......
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 219 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!