Illustratie van:

Massey Ferguson 3050 - mf 3050 verlichting

Hallo,

de verlichting van de mf 3050 is bijna geheel uit gevallen. ik heb alleen nog de koplampen, voorste werklampen en zwaalamp. achterlichten en stadslichten hielden er ineens mee op.

heeft iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen? er is geen zekering kapot.. ook zijn de lampjes niet kapot.

alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Als je voorste lichten niet meer werken en ook je achterste niet meer ... dan is het uitmeten waar het probleem zit. Meten is weten

Als ze aan beiden zeiden uitvallen, dan is het inderdaad geen zekering, normaal gezien staan de linker en rechterkant op 2 verschillende zekeringen.

Kan eventueel zijn, een slecht contact in de lichtschakelaar ...
mf6290
Onder de motorkap tegen de cabine aan de kant waar je normaal opstapt zit een bundel kabels onder een metalen afdekplaatje, langs daar gaan de kabels in de cabine, verwijder speldje en het afdekplaatje, daar ga je normaal 2 bruine draden zien van 2,5mm denk ik, controleer eens de fiche van die 2 draden, meestal is deze niet meer goed en dan werken de werklichten en het zwaailicht niet meer
armpie
Misschien een relais stuk
Hielke93
Bedankt! Het gaat mij er eerst vooral om dat de achterlichten en stadslichten het weer doen. Ook doet de verlichting in het dashboard en op het bedieningspaneel van de hef het niet. Ik zal morgen de schakelaar eens doormeten.

Iemand een idee hoe je die er makkelijk uit krijgt?
mfrijder
Plastic delen weghalen rond het dashboard en dan kun je al bij de combischakelaar.
deze zit met 2 M5 boutjes vast.
stekkers willen er soms slecht uit
Hielke93
Het was inderdaad de schakelaar. ben naar het mechanisatie bedrijf geweest. daar hadden ze wel nieuwen, maar kosten 240 euro.. dus daarvoor wil je zelf de schakelaar eerst ook wel eens uit elkaar halen. dit gedaan, en toen bleek dat die koperen plaatjes ingebrand waren. heb het wat bij geschuurd en t werkte weer!

dus misschien een tip voor als iemand anders hier ook last van heeft.
mfrijder
240 euro is wel overdreven.
232.32 incl BTW zou het moeten zijn.

wel een duur ding zeker!

vaak is er meer aan de hand als alleen die ingebrande contacten...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
10