Olie van deutz d5006

Hallo, Ik wil nieuwe olie op mijn deutz doen, maar weet niet precies wat erop moet. Wat voor type olie moet er op de moter en achterbrug? en hoeveel liters ongeveer.

Alvast bedankt.

Gr Bas

Deel dit topic

Reacties

ford3600fan
Achterbrug en versnellingsbak is 1 geheel. Hier gaat ong 18 liter in. In het hefblok gaat zo'n 8 liter in. Motor olie kan 15w40, ong 10 liter. Hefblok moet hydroliek olie in. Versnellingsbak weet ik zo niet
paulusmahandel
Lokale olieleverancier kan je vast helpen.
bas0011
@ford3600fan ik dacht dat versnellingsbak en achterbrug gescheiden was want het leek van elkaar afgesloten.
Wimsumar
Beste Ford3600Fan & Bas0011:
Quote @ford3600fan:
Versnellingsbak

Daarvoor wordt 80W90 geadviseerd.

Produktenadvies voor de iets jongere Deutz D-4807:

(Oude series staan niet op de adviessite)

Doorklikken op de onderdelen:
kroon-oil.com/nl/productadvies/…
ford3600fan
Lijkt inderdaad geschieden, maar dat is het niet. Om de olie af te tappen moet je onder de versnellingsbak de stop er uit draaien, ook moet je de stop van de achterbrug eruit draaien! Deze zit aan de linker kant onder de trekker, dit zie je vanzelf.
bas0011
@ford3600fan oke bedankt
guldner ads
Heb zelf een D7006 gehad en de dealer vertelde mij dat er bij die trekker op de motor achterbrug en hefblok allemaal dezelfde olie mag en dat kan dan gewoon 15w40 zijn

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
14