Illustratie van:

Fendt Favorit 3 - stuurhuis afstellen

Ik heb mijn stuurhuis van de favorit 3 afgehaald omdat er geen olie meer inzat en hij lekte olie onder aan de pakkingen van het stuurhuis. ik heb deze er van afgehaald en zat er 2 papieren pakkingen in en 1 ijzer voor de juiste maat aan te houden. aangezien de papieren pakkingen niet meer te krijgen zijn heb ik er vloeibare pakking tussen gedaan en olie weer op gedaan en gemonteerd op de trekker maar nu draaid die heel zwaar en je voel het lager te strak zit. nu heb ik aan de zijkant van het stuurhuis zit een stelbout waar je met een platte schroevendraaier en een 22 steutel kan stellen. weet iemand van julie op welke stand die moet staan. of er meschien wat anders speelt.

Deel dit topic

Reacties

joop-same
Je zal dan één of meerdere papieren pakkingen zelf moeten maken net zo veel ertussen tot hij weer soepel draait.
Dit kan van pakking papier of ook van een A4tje papier.
basia
Met die stelbout (en contromoer 22) stel je de speling af van de rolnok op de worm .
Met stuur in middenstand ; speling vrij afstellen (bout met schroevendraaier aan draaien en tikje weer terug dan contramoer vastdraaien .

Voordat je dit afsteld de worm (stuuras) afstellen door meer of minder metalen plaatjes te monteren (Shimms ) doordat je geen pakkings hebt gebruikt staan je lagertjes te strak ; dit oplossen door zoals joop-same zegt weer pakkings te monteren of afstelshims toe te voegen .

Zit het lager dieper dan het stuuthuis ; dan afstel-shims verwijderen ; tot stuuras mooi spelingvrij draait .
( dan zijn het ronde ringen ; in het ander geval zijn vierkante plaatjes met de 4 boutgaatjes )

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Favorit 3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1