Zetor 6911 - olie boite

Volgens de boek moet er SAE80 in de boite.
Mag ik deze vervangen door 80W90?
grt

Deel dit topic

Bendavidbrown 880

Reacties

Wimsumar
Beste BenDavidBrown 880: Dat kan geen probleem zijn.
(P.S.: Liever geen (semi)synthetische olie bij zo'n al wat oudere trekker).
Renze
SAE 80W/90 is de moderne variant van SAE 80, echter alleen iet dunner bij koude temperaturen.

Er mag ook gewoon 10W/30 of 15W/40 STOU of UTTO in, de viscositeit is dan bij een andere temperatuur gemeten maar in de praktijk hetzelfde
Ok ik weet genoeg.
Bedankt voor de reactie's.
grt
demuywo
Ik moet olie bijvullen voor de hydrauliek, als ik het hier goed lees mag dat gewoon 15W40 zijn? Wat is dzn het verschil met die 80/90? Kroon Oil beveelt dan nog iets anders aan, Agrifluid Ht? Is maar hobbytrekker maar wat doe ik er best in of maakt het allemaal niet zoveel uit?
Yanmarthomas
@demuywo 15w40 is motorolie geen hydraulische olie. Ik zou er agri fluid ht ingooien gebruiken wij ook altijd en werkt prima
demuywo
Ok, olie gevonden en aangekomen, maar ik vind in de gebruikershandleiding geen tekening waar de olie juist moet afgelaten worden? Ik zie in eerste instantie twee opties, achter tussen de achterwielen onder de hef, of tussen de hef en de boite, zie foto's. Iemand enig idee welke het is?

(klik om te vergroten)

Onder de hef

(klik om te vergroten)

Tussen boite en hef
demuywo
Niemand? Of mag ik ze op beide plaatsen aflaten?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6911/6945 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!