John Deere 2140 - trompet verwijderen

Hallo,

Ik wou de trompet van mijn 2140 erafhalen om dat het lager dat in in zit stuk is. Maar nu loop ik tegen het probleem aan dat de cabine in de weg zit,sg2 cabine. Kan ik nu gewoon aan de achterkant de cabine losmaken en omhoog krikken, of moet deze vooraan ook los, moet een centimeter of 10 omhoog.

Alvast bedankt
Freekert

Reacties

JD3010
Ik zou de moeren vooraan ook een stukje los draaien, zoveel werk is dat niet. Laat de bouten er wel in zitten, dan blijft de cabine op zijn plek. Kijk ook even uit met de motorkap etc. dat de cabine daar niet klem tegenaan loopt.
Freekert
@JD3010 Welke moeren moet ik dan loshalen en waar zitten ze?
mdoornekamp
Soms kun je de trompet een paar cm aantrekken en dan al wat laten zakken. Ik weet niet hoeveel ruimte je nu in de breedte hebt?
JD3010
@Freekert Je bedoelt vooraan? Dan moet je even de matten uit de cabine halen, dan zie je de boutkoppen zo zitten. Die vallen wel op. 😉
Die andere topic mag je wel verwijderen.
JD3010
@mdoornekamp Dat werkt niet, wat de steekassen zitten in de remschijven.
mdoornekamp
@JD3010 Maar geen halve meter toch? 😄 😄
JD3010
@mdoornekamp Nee dat niet, maar wel veel meer dan een paar cm. Vorig jaar heb ik ze van mijn spuittrekker eraf gehad, maar dat is nog best een eindje. Deze heeft trouwens zo'n los deel tussen de achterbrug en de trompet, misschien scheelt dat.
Freekert
@mdoornekamp Geen halve meter, maar jammer genoeg te ver om zo opzij te trekken.
mdoornekamp
@JD3010 ik vind 10 cm opkrikken wel veel. Moet je ook om je bedienings hendels denken. Zitten allemaal stangen tussen en geen kabels
JD3010
@mdoornekamp Die stangen kunnen los, maar dat zal hij hopelijk wel inzien. Als rechts eraf moet, zal het hydraliekgebeuren er ook allemaal af moeten.
Freekert
@JD3010 Het is 'gelukkig' links, dus de hydroliek kan gelukkig blijven zitten. Hoe verwijder je trouwens een topic (op mobiel)?
JD3010
@Freekert Als het goed is staat er links naast je topic een regel verwijderen. Maar ik weet niet of dat ook voor mobiel zo is, ik ziet nu aan mijn pc.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!