Illustratie van:

Deutz F1L514 - geen goede aarde van de gloeiplug

Hallo. Ik zou wel willen weten hoe de gloeiplug van mijn deutz f1l 514 aarde moet maken!Want de schroefdraad blijkt niet de aarde te zijn. Ik heb boven de schroefdraad, dus het gedeelte wat buiten de kop steekt,als aarde gebruiktt. Dus onder de plus aansluiting.Gewoon met een draad aan aarde gelegd.Maar soms dan maakt hij geen goed contact, want dan gloeid hij niet, het oog gloeid dan ook niet!...Bvd Jacob

Deel dit topic

Reacties

HanomagR228
Normaal gesproken is schroefdraad de aarde. welke gloeispiraal heb je dan? Heb je wel een goede aarding aan de trekker dan. als er "soms" geen contact maakt dan heb je ergens een los contact/breuk in de kabels.
Het zou kunnen dat je gloeischakelaar slecht contact maakt.
bigboy1961
Weet zo niet welk type ik heb.Moet ik eerst kijken.Maar als ik de gloeiplug loshaal en de schacht om de spiraal op de cil. kop leg, begint ie wel te gloeien, maar leg ik de schroefdraad op de kop, dan niet.
unimogbommel
Wat jij zegt van gloeiplug en oog gaat eigenlijk ook niet goed samen. zon controle oog is een weerstand. Je hoort een gloeispiraal van ik meen 1.7 volt te hebben, in serie met je controle oog en een grote weerstand. als je een gloeiplug van 12 volt hebt en die spanning daar naar toe gaat via het controle oog en de weerstand dan krijg je veel te weinig spanning op de gloeiplug waardoor deze niet warm word. het best kun je dan een juiste gloeispiraal zoeken of de spanning naar de gloeiplug direct vanaf de schakelaar zonder weerstand en controleoog naar de gloeiplug laten gaan.
je moet dan wel ff de tijd tellen hoelang het duurt voordat de plug heet is want je hebt dan geen controle meer

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F1L514 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
10