Motor rubbers laten maken of gieten

Wie weet er een bedrijf dat motor rubbers kan maken\gieten of na kan maken ? voor 4 cil motor
Heb wel de bevestigings platen met gaten beide zijde alleen rubber er tussen is er afgescheurd\vergaan.

Deel dit topic

Reacties

JD3010
Passen standaard trillingsdempers niet?

technirub.nl/ kan het wel, denk ik.
Renze
Rubbers "laten maken" kun je wel vergeten, het is altijd gokken wat de eigenvrequentie van een rubber wordt, rubberleveranciers noemen het "black magic"

Het is, door de strengen van moleculen, een heel ander en minder voorspelbaar materiaal als staal.

Pak maar gewoon een goedkoop standaard rubber en probeer zowel 55 als 60 als 70 shore (hardheid) want de hardheid van rubber zegt vrij weinig over de veereigenschappen, omdat ook de vorm van het rubber en de polymeren die eraan toegevoegd zijn veel zeggen, en het eindresultaat door al deze variabelen haast niet van te voren te berekenen is..

Als je de rubbers te slap hebt, danst je motor onder de kap uit omdat hij laagfrequent gaat resoneren. heb je ze te stijf dan gaat hij hoogfrequent resoneren en gaat bijvoorbeeld de motorkap trillen.

....Dus behalve de moeilijk voorspelbare eigenschappen van het rubber, heb je ook nog te maken met de moeilijk voorspelbare eigenfrequenties van een uitlaatpijp, motorkap, of wat ook.

Wil je het goed doen dan moet je zowel de eigenfrequenties in de machine zelf meten, alsmede de dempingsfrequenties van het rubber. In de prakijk komt het bij de meeste kleine en middelgrote fabrikanten neer op trial and error.
atlaspower
Standaard motor dempers kosten vrij duur, als je dezelde maten koopt van de standaard trillings dempers(zoals JD al aanhaalt kun je met een beetje aanpassen van 2 a 3 dempers 1 motor demper maken, ( grote maat boven en onder, en in het midden een kleinere maat bus er door en klaar ) is een schijntje qwa kosten van een orginele en werkt hetzelfde,, BV 1 atlas/deuts motor demper kost bijna 300 euro,, als je hem zelf maakt van de standaard dempers ben je nog geen 40 euro kwijt
Huuuuub
Misschien kun je zelf een mal maken en dan opvullen met ruitenkit voor autoruiten.
Minitauro
Zelf trildempers maken is helemaal niet zo simpel en met kit is al helemaal niet goed...
kijk hier eens naar: rubberdesign.nl/products-services/…
wilco-jd
Ik ga in het nieuwe jaar wel mee veder, het is nog niet zo simpel dus 😄 (wordt vervolgt)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
8