Illustratie van:

Fordson Dexta - hef probleem

Hallo ik heb een ford super dexta met een achterlader
de trekker krijgt de achterlader met volle mestbak amper omhoog
en moet je een beetje mee helpen.
weet iemand wat het probleem kan zijn filters vervangen ofzo?
mvg jan alberts

Deel dit topic

Reacties

johndeere920
Heb je de schuif onder de stoel volledig open staan? Lekkage bij het hefdeksel? Tilt de hef iets zwaars kort achter de trekker wel dan zal ik eens proberen minder in 1 keer te scheppen het is natuurlijk wel een oudje dus hefkracht word er niet meer op.
Wimsumar
Beste Jannie2001: Meest voor de hand liggende is dat de pomp versleten is.
Loeideutz
Is je volle mestbak niet te zwaar voor je tractor? Ik weet niet hoe groot die is, of wat je tractor kan tillen, maar bij een achterlader hangt het gewicht nog wel een stukje achter je tractor.
valmet6400power
Quote @Loeideutz:
of wat je tractor kan tillen

Dexta kan de voorwielen met gemak van de grond tillen 😄
vanmeij
Ja hoor, hoe dan ook een dexta moet gewoon de voorwielen van de grond kunnen tillen. wij hebben twee Dexta's, maar nooit problemen gehad met de hef
Loeideutz
@valmet6400power @vanmeij Er zijn heel veel trekkers die de voorwielen van de grond kunnen tillen, maar bij een achterlader zit de bak nog een stukje achter de hef en dan telt 100 kg extra hard aan.
valmet6400power
@Loeideutz

Dat maakt niet uit, dan til je alleen je voorwielen nóg eerder van de grond 😄
jammermaarhelaas
Wanneer je de pen waarmee de hefbok van de achterlader aan het frame van de achterlader zit, in het achterste gat doet, heb je meer hefkracht. Ik ga uit van de wifo achterlader op de foto bij je profiel.
Die bak vol mest is overigens flink zwaar voor een dexta.
Wimsumar
Beste Jannie2001: Probeer ook eens het hefvermogen op de diepteregelingsstand van de hefinrichting.
Door slijtage/beschadiging van het hefregelmechaniek zou de hef een verminderde hefkracht kunnen hebben op positieregeling. Aangezien de achterlader in het bijzonder aan de topstangbevestiging hangt/trekt zou dit de werking van de positieregeling kunnen frustreren.

P.S.: Het ontbreken van de kogel in de topstangbevestiging (achterladerdeel) vergroot de kans op breuk van de ring. Ook kan de pen buigen/knappen omdat deze alleen in het midden wordt belast!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
553