Gesmeer met mengwagen

Hallo,
ik heb een vraag over onze BVL 12 LS mengwagen.
op de foto zie je dat op de hoeken van de bak en het mes een topje kuil ligt.
nou is mijn vraag of iemand weet of dit is te voorkomen en zo ja, hoe?
want nu moet je steeds dat topje terugdrukken met de vork en ik blijf met dit weer liever warm in de cabine zitten.

alvast bedankt
groeten Hylke

Deel dit topic

Reacties

massey6160
Mes stukje omhoog doen en dan pasr keer 'schokken' met de 'bak' anders blijft het toch met de vork schoonmaken als je een net erf wilt houden.
ford8630power
Net wat massey zegt, en dan wel goed zo ver naar achteren tegen de bult rijden, zodat als dat plukje de verkeerde kant op valt het weer voor de bult ligt en je het de volgende keer zo weer mee kunt scheppen.
Wimsumar
Beste Emmink: Is 'kenmerkend' voor dit laadsysteem als ik de foto's in het T.F.-fotoboek bekijk.
Ik heb het idee dat het mes van de laadklep onder de niet losgesneden kuil een plukje meeneemt. Bovengenoemde schokje met de laadklep was ook mijn gedachte. Eventueel het hoekje van het laadklepmes een stukje inkorten (afzagen).
Emmink
@massey6160 [ford8630power] die werkwijze pas ik al toe maar dan blijft er altijd wat zitten
Emmink
@Wimsumar dat had ik ook in gedachten, kan het altijd proberen
Wimsumar
Beste Emmink: Moet je voordat de laadklep omhoog kan eerst het snijmes geheel bovenin doen of kan de laadklep en het snijmes tegelijk omhoog?
Bij laatste mogelijkheid zou je na de snijbeweging eerst 10 cm vooruit**** kunnen rijden en dan pas de laadklep (+ snijmes) omhoog doen.

**** = de laadklep eerst heel iets optrekken zodat deze niet al te zwaar over de beton schuurt (slijtage) en dan iets vooruitrijden.
arjan 2850
Is bij ons ook ik heb een stuun gemaakt waar een bats en een vork in kan na het snijden doe ik het losse voer er in gooien en gelijk bij het mes in de wagen drukken. Wel voor dat je uit stapt het mes even naar boven doen.
Boemrang
Quote @Emmink:
ik blijf met dit weer liever warm in de cabine zitten.

Als dit jou redenatie is, "ik blijf met dit weer liever warm in de cabine zitten" stop dan met dit werk en ga wat anders zoeken...
Dit is geen mentaliteit van een boer....
KOETIE
@Wimsumar

Precies, ik doe altijd eerst snijden, als het mes helemaal naar beneden is, rij ik een klein stukje vooruit, zodat het mes iets meer van het voer weg komt. niet te ver schuiven want dat slijt die zo hard weg. En dan de hele laadklep (+mes) in klappen.
mes weer omhoog, keertje schokken, en dan heb je niet veel meer aan het mes zitten, of niks.
Emmink
@Boemrang bij wijze van spreke. neem aan dat je zelf ook niet steeds de trekker uit wil voor zoiets. als je gewoon zou kunnen blijven zitten dan kun je vlotter werken.
Emmink
@KOETIE zal het morgen proberen 😉
GerbertXL
Iets proberen te verbeteren wat constant misgaat is een kenmerk van geen boerenmentaliteit hebben? Aparte denkwijze.
Ritchie
@GerbertXL

Haha +1!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0