Ervaring en hulp bij 4wd maken.

Om te hobbyen aan een trekker heb ik 1e kerstdag een topic geopend om te zoeken naar een 12/ 1455 aangezien dit met de prijs en kilometers niet gaat werken. ben ik nog welzoekende maar omdat het mij toch om het sleutelen gaat zou ik ook een 4 WD as onder mijn 624 kunnen zetten. hiervoor heb ik een sloper op het oog. of heeft toevallig iemand ervaring/tekeningen van alles wat er nodig is type as, stuur orbitrol. oliepompverdubbeling. als ik het type as heb kan ik ook bij Deutz kijken. metaalbewerking is geen punt ophanging wil ik zelf maken door punten over te nemen van
oude as
ook mogen jullie mee denken wat ik het beste kan doen.wat betreft trekker kopen of deze opwarderen.
ekele punten.
kosten nieuwe trekker.
versus kosten aan onderdelen/verf.
aankoop elende of weten wat je hebt.

Deel dit topic

Reacties

ares697
Wat wil je er mee gaan doen waarbij je 4wd nodig hebt?
wvdh
Ik heb een tandwiel liggen die in je versnellingsbak past.(3057799R4 schaltrad wegzapfwelle 54 tands)
claasfan
Waarom wil je 4wd?
casejxu115
Hij wil graag sleutelen staat er toch in dus hij wil graag 4WD hebben
maarten IHC 624
Omdat ik dan de trekker ruimer in kan zetten. wij hebben aker bouw. omdat het om een lichte trekker gaat zijn machines gauw aan de maat. ook omdat ik het mooi vindt staan. het viel me tegen dat ik weinig kan zo. ik wil hem gebruiken. vandaar overweging om te kijken vanaf 100 of meer pk ivm maisoogst. of er een verplegingstrekkertje van te maken en ik wil er dan ook een fritzmeyer verdeck opmaken ivm droog zitten originaliteit voor op.
maarten IHC 624
[wvdh]als ik het goed begrijp is dit het tandwiel tussen de versnelling en de aandrijving die er buiten de transmissie. word opgebouwt. heb je hier mischien beschrijving van. hoe ingrijpende is dit in te bouwen. hefdeksel er af en je kun er bij. het is namelijk een trekker die al opgeknapt is.
fendt308-driver
Je vergeet de @ 😉

@wvdh
ares697
@maarten IHC 624 Voor een verplegingstrekker lijkt mij persoonlijk 4wd niet echt een must en zou ik eerst naar die cabine kijken, maar het is natuurlijk je eigen keus.
wvdh
@maarten IHC 624 is tandwiel wat om de pignonas gaat. Daarvoor moet hefdeksel trompetten diffentieel en ook de voordeksel waar de poken Zitten los. Maar dan heb je nog 1 tandwiel nodig. Die met een naaldlager om de Aftakas heen draaid. Dan kan pas die aandrijfpot erop
interman
Wat je er aan geld en onderdelen in stopt krijg je aan waarde bij verkoop nooit weer. dus economisch gezien is een ander kopen voordeliger.
Het moet puur hobby zijn en je moet geld over hebben.
Reken maar eens uit, je hele trekker gaat uit elkaar, alleen al aan olie pakkingen filters en meuk ben je minstens 500 kwijt, dan nog as tandwielen en meuk ook 500, dan nog onvoorziene kosten, verf, kleine dingen, naja uit ervaring kan ik je zeggen 2000 ben je zo kwijt.
walker1
Quote @maarten IHC 624:
omdat ik dan de trekker ruimer in kan zetten. wij hebben aker bouw. omdat het om een lichte trekker gaat zijn machines gauw aan de maat.

Wel eens van frontgewichten gehoord? Zijn van die metalen platen die je aan de neus hangt als de trekker wat te licht is. Het is niet zo dat je als de trekker opeens 4wd heeft je opeens veel makkelijker die zware machines aan kan, hij krijgt er geen vermogen bij.
chucky5o
Om 4wd onder een inter te zetten moet je of een compleet andere versnellingsbak hebben of je bak aanpassen voor 4WD.
maarten IHC 624
Beste {@walker} ja ik heb van frontgewichten gehoord. alleen het nadeel als het nat is begint de trekker voor weg te knijpen dan is daar zwaarder maken geen optie en ik heb het originele moederblok dan moet ik er ook al zo'n gewichten beugel bij hebben. en ja als ik nu zie wat er in de bak nog allemaal veranderen moet. komt er geen 4wd voor.
walker1
@maarten IHC 624 ik las in een eerder topic dat er al 3 zwaardere 4wd trekkers op het bedrijf zijn, dan houd je deze toch mooi voor de hobby en de kleinere klussen?
maarten IHC 624
Ja dat gaat nu ook gebeuren. maar ik heb op het vmbo 2 jaar metaalbewerking gedaan voor veehouderij op het aoc. en om niet altijd maar aan het werk te zijn. zoek ik tijdverdrijf. ook al veel hulpstukken bij onze giant gemaakt maar wil een iets moeilijke der puzzel haha. iets van fronthef ofzo. mischien keer een kippertje opknappen oid. weet ook nog niet of ik met ons bedrijf verder ga maar wil wel altijd een trekker houden desnoods in een garage.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4