International 733 - Hydrauliek ventiel!

Hallo wie kan mj vertellen wat de preciese werking is van het hydrauliekblokje wat het verste tegen de stoel aanzit ze zitten met 3 blokjes tegen elkaar het blokje wat ik bedoel en dan 2 regelventielen voor de hydrauliek.
Ik heb namelijk een probleem dat de trekker vaak niet heft.
Nu is me opgevallen dat als de trekker goed heft en de hef op de ingestelde stand is aangekomen er in dat blokje een tik te horen is waarna de hef blijft staan of afzakt en bijgeregeld wordt. Wanneer de hef niet goed werkt en gelijk weer afzakt of helemaal niet heft is de tik in dat blokje niet te horen. ga je een paar keer op en neer met de hefhandel opeens hoor je het weer en dan is het goed! een vreemd iets. maar ik vermoed dat het in dat blokje zit! het is een bosch met nr: 1525503079 045.
Als iemand iets weet hoor ik het graag.

Mvg Rik
Interpower

Reacties

SJB533
Hoe heb je de hendels van de hef staan?
Interpower
De handel van diepteregeling staat helemaal naar beneden en de hef gewoon bedienen
jo845xl
Als je de hefhendel naar boven doet en de hef werkt niet dan zou je eens moeten voelen aan dat kort olieleiding vooraan op het hefblok of je daar dan de olie "voelt" stromen .
Ik zou precies in jou geval al durven denken dat de afdichtingsringen van de hefzuiger versleten zijn .
Als er gewicht in hangt en de hef is boven begint deze uit zichzelf te zakken na een tijdje , zo niet dan is het inderdaad het regelventiel .
Interpower
@jo845xl ja maar als die versleten waren dan zou de hef ook niet soms goed werken! het is echt voornamelijk als die koud is. en dan na een kwartier plaren werkt die goed.. maar soms krijg je hem ook echt niet op gang.. ik denk dat er een plunjer soms niet terug gaat naar de middenstand in het blokje wat schakelt tussen toevoer voor hef of hydrauliek
Niek123
@Interpower ik heb wel als het koud is dat de hef in het begin ieder keer zakt als er iets zwaars in hangt en dat hij zich dan weer hersteld, dan hoor je ook een soort van tik geluid... maar dit is na een 5 minuten weg en alleen bij vorst, dus denk dat dit wat anders is dan dat jij hebt...
Tinus
Test
Interpower
Op het moment het voorregelventiel vervangen door een ander blok. resultaat zelfde probleem!
Alle leidingen onderzocht op eventueel gaatjes waar die valse lucht kan trekken ook niks!
Ik wil nu de hefdeksel eraf halen en dan de hefcilinder een revisiesetje inzetten want hij zakte toch altijd al iets na..
In de hoop dat het dan opgelost is, en anders kan het eigenlijk alleen nog maar het hefregelventiel zijn. maar deze heb ik laatst uit elkaar gehad en was niks aan te zien! iemand ervaring met reviseren van de hefcilinder? of foto`s?
Interpower
@jo845xl ik ga de hefdeksel eraf halen en mischien wordt er dan wat duidelijker dan gelijk de keerringen vervangen van de hefarmen en de manchet van de hefcilinder.. hij zakte toch altijd al iets na dus dat is geen overbodige.
Als het probleem dan nog niet is opgelost, dan moet het wel het hefventiel zijn zou verder geen opties meer kunnen bedenken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!