Hydrauliek voor een zitmaaier

Hallo ik wil graag een hef op mijn zitmaaier maken maar ik vroeg mij af wat voor olie pomp moet er dan op en moet ik hem dan aandrijfen met de poelie van het maaidek en wat voor cilinder moeten er dan op
alvast bedankt
marnick thomassen

Reacties

eicher4048driver
Je zou idd het makkelijkste een pompje aandrijven met poelie doormiddel van een v-snaar ertussen. Zorg ook dat je zorgt voor een oliereservoir en ventielblokje. Als pomp moet je kijken naar hoeveel kilogram je ermee wil hebben. Onderstaande foto geven je een idee.

Ik raad het je wel ten sterkste af:
-een zitmaaier is niet zwaar genoeg gebouwd.
-veel kracht heeft een zitmaaier niet.
-de assen zullen het gewicht van het hefje met werktuig niet kunnen houden
-etc.......
@eicher4048driver bedankt voor het reageren maar mijn vraag is wat voor olie pompje en wat gaan die 3 dingen in totaal kosten
fendt-vario
@marnick thomassen dat heeft hij tog gezegt, dat licht eraan wat jij wil gaan tillen!
trean
Misschien gewoon een hand pompje op maken zoals veenhuis gebruik voor de steunpoot van de kiepers. Ook wordt dat veel gebruikt voor het uitlijnen van gedwongen besturing. In combinatie met een dunne cilinder heb je de hef snel omhoog.
eicher4048driver
Of je kan de hendel van het maaidek in sommige gevallen gebruiken, dan heb je heel het hydrolic gedoe niet nodig
trean
@marnick thomassen kramp.com/shop-nl/nl/…

voor prijzen hiervan moet je vragen in het kramp topic (even google zoekfunctie in tractorfan gebruiken.)
ford3055
Maken met een uitdeuk pers werkt ook goed
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!