Illustratie van:

Fendt 822 - overspuiten

Ik ben van plan om onze fendt 822 favorit te herspuiten. daar hij al redelijk wat roestvorming vertoont. heb je zelf al een fendt 800/900 (500) herdaan(herspoten)? dan mag u mij altijd nuttige tips, foto's,video's..doormailen of hieronder posten.

alvast bedankt

mijn e-mail adres is dieterleroy@hotmail.com

Deel dit topic

Reacties

albert-fendt
Heb ooit eens geholpen met het opknappen van een 512. wat ik als tips mee wil geven zijn: zorg voor een warme stofvrije ruimte. trek er gerust een dag voor uit om hem schoon te spuiten, scheelt heel veel werk als alle modder er af is, en repareer eerst alle mankementen, zodat hij weer als nieuw is. en als je motorkap niet mooi is, gewoon overnieuw doen, kost niet veel extra geld, alleen iets meer uren, maar als je motorkap niet netjes is kijk je er de rest van de tijd tegen aan
deutz3.70power
Zelf hebben wij afgelopen jaar onze fendt 306 ls helemaal opgeknapt en opnieuw overgespoten. Maar zoals al gezegt is: trek er van tevoren ruim tijd voor vrij om hem helemaal schoon te spuiten. Dit hebben wij dus te weinig gedaan en wij liepen met het schuren / spuiten best vaak nog tegen onderdelen aan waar nog vet of zand oid. opzat. Dus ga er van tevoren gerust een keer goed met de hogedrukspuit op zodat hij helemaal schoon is voordat je gaat schuren en hem uit elkaar gaat halen.
Minitauro
Let met het schoonspuiten op dat je de keringen en pakkingen niet kapot spuit. Het is beter eerst de gehele trekker schoon te maken en daarna eventueel keringen of pakkingen te vervangen.
ralphhonda
Overweeg of het wel ècht nodig is om hem te spuiten. Geen betere lak dan die uit de fabriek, vind ik zelf. Als je hem grondig polijst, kan gewoon met de hand en opnieuw in de wax zet, dan begint ie weer serieus te glimmen.
Kan me wel een voorstelling maken van roestplekken op de trappetjes, hefarmen, achterbrug, vooras etc. Je kunt er ook voor kiezen alleen de grijze delen te spuiten.
Mocht je wel het groen willen spuiten, overweeg dan de motorkap en achterspatborden te laten doen door een spuiten, want die moeten superstrak worden. Kost de hele wereld niet, zeker als je zelf het schuren en plamuren doet.
fendtkubota
Ik heb 2 jaar terug mijn 712 volledig herspoten motorkap laten spuiten en de rest zelf gedaan , ramen eruit en roest goed behandeld anders komt het er terug door ! en dit terug in grondverf zetten , je mag rekenen dat je er 2 weken werk aan hebt
dieter
@fendtkubota @ralphhonda @Minitauro @deutz3.70power @albert-fendt
erg bedankt voor jullie reacties. De trekker is er erger aan toe dan we eerst dachten en moet dus volledig herspoten worden(groen grijs,rood , zwart).er zijn zelfs plaatsen waar het volledig is doorgeroest. ook moet er een nieuwe kabelboom in.
Minitauro
@dieter Dat is een hele klus, succes!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 822 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
13