Demonteren van Fella hark

Iemand ervaring met het demonteren van een Fella hark (TS325D). We willen de tandwielen eens controlen en dan misschien nieuw steken want die slaan over als hij fel moeite moet doen. Kan iemand mij vertellen hoe ik hieraan begin of als iemand technische tekeningen hiervan heeft zijn die altijd welkom!

tractorfan.nl/picture/892268/
tractorfan.nl/picture/892269/
tractorfan.nl/picture/892270/

Bedankt
Stijn

Deel dit topic

Reacties

GerbertXL
Ik zou eerst eens proberen de boel aan te draaien. Aan de onderkant zit een grote moer, geen zeskant maar waarschijnlijk een ronde met uitsparingen erin. Die zit dan gezekerd met een stukje omgeslagen blik oid. Daarmee kun je de rotor opdraaien zodat het kroon- en pignonwiel dichter bij elkaar komen.
Bij mijn pottinger koste het setje tandwielen zo'n 700 euro dus het is wel de moeite waard. Maar pottinger staat niet bekend om lage prijzen voor onderdelen.
Als je verder wilt gaan: ik weet niet of het voor alle cirkelharken zo is maar bij degene die ik heb meegemaakt moet je aan de onderkant beginnen. Wielstel eraf en dan gewoon van onderen af alles losmaken dat aan de centrale as zit. De rotor draait om de centrale as heen dus die moet als je alles los hebt zonder hulp wel naar beneden vallen.
Albertmc
Misschien heb je hier wat aan

Type in deze pdf is o.a. een TS 325 RDF weet niet of dat zelfde is of er verschil is.

triplehequipment.com/pdf/fellapdf/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!