Loslaten en genieten van goede dag

Door een kapotte versnellingsbak hobbelde Peter van den Bosch met een slakkengang van 35 kilometer door de negende etappe. Het contrast met de tiende dag van de Dakar 2015 kon bijna niet groter zijn. Met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer per uur tekende Van den Bosch voor de vijftiende tijd.
Marcel Huigevoort, de navigator bij Van den Bosch in de cabine, kon er achteraf wel om lachen. ?Tja, wat moet je anders? Al na 20 kilometer begon de versnellingsbak raar te doen. Na 250 kilometer konden we echt niet meer rijden. Het is gelukt om de bak in de lage groep te krijgen en zo hebben we zo?n 240 kilometer gereden. We waren best laat thuis, ja. Het was echt pech. Die bak zat er nieuw in. De monteurs hebben het opgelost, terwijl wij een paar uurtjes slaap hebben kunnen pakken, want we moesten al vroeg weer weg voor de verbinding over de Andes.?
De proef van 371 kilometer op Argentijnse bodem maakte veel van de ellende goed. ?Het was een fijne dag,? vond Huigevoort. ?Op alle mogelijke manieren: geen problemen met de auto, mooie proef, prachtig gereden. We kwamen er prima doorheen. Het was soms wel heel smal, over die paadjes door de bergen, maar dat is een kwestie van even opletten. We hebben genoten. Zo moet je dat ook doen: loslaten en genieten. Je kunt er toch niks meer aan doen.?
Zowel Van den Bosch als Frits van Eerd ? de andere truckrijder bij XDakar ? kende al zat problemen deze Dakar. Van Eerd had in de tiende etappe weer iets met de turbo. Eimbert Timmermans, de bouwer van de trucks en in de wedstrijd de snelle assistentie, baalt er flink van. Hij stak bloed, zweet, tranen en vele uren in de trucks. ?Natuurlijk ben ik er ziek van. Ik had er veel meer van verwacht, maar het blijkt dat we hebben de auto?s motorisch gezien niet goed voor elkaar. Dat onderdeel laat het afweten. Ik kan het op dit moment helaas niet oplossen. We zullen het ermee moeten doen tot de finish. Het is niet anders. Hoe het daarna verder gaat? Dat zien we later wel. Eerst maar eens naar Buenos Aires.?
Voor Timmermans zelf is het ook lastig rijden. Onderweg is hij veel tijd kwijt, doordat hij ?f voor Van den Bosch ?f voor Van Eerd of zelfs voor allebei moet stoppen. Gisteren hielp hij onderweg ook nog motorrijder Caspar van Heertum van het BAS Dakar-team. ?Dat geeft niet, maar zo rijd ik wel steeds helemaal achteraan en dat is echt niet leuk. Alles is kapot gereden. Het viel vandaag wel mee overigens, maar de hele proef was boven de 3500 meter en dat is niks voor mij. Ik kan daar niet goed tegen. En dan ook nog over die smalle paadjes langs diepe ravijnen. Brrr! Ik ben blij dat ik er ben.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN