Met het kontje draaiend naar Buenos Aires

De finish van de Dakar 2015 komt hard dichterbij. De familie Van de Laar ? Fried, Jan en Ben ? is al hardop aan het aftellen. Na dagenlang op ?standje afzien? te hebben gereden, staan de heren nu op ?standje Buenos Aires?. De elfde etappe beschouwden ze als een zeer aangenaam tussendoortje op hun weg naar de Argentijnse hoofdstad.
De 194 kilometers door de pampa?s voerden over gravelpaden, afgewisseld met een bergpasje en met een strook feshfesh als toetje. ?Een gigantisch snelle proef,? vond Jan van de Laar. ?De eerste 60 kilometer was bijna volledig rechtuit. We reden tegen de begrenzer aan. Maar wel heerlijke bochtjes in het parkoers: mooi driften, lekker met het kontje draaien. We hebben zo'n plezier gehad.?
Wat opviel was dat er veel water stond in de anders droge rivierbeddingen. Voor de truck was dat geen probleem, maar voor auto?s is een halve meter water best veel. ?Daar kunnen ze niet goed tegen,? grinnikte Jan. ?Daar stonden wel wat jeepjes te tobben.?
De familie Van de Laar was vroeg binnen in het bivak dat was opgebouwd op het racecircuit van Termas de Rio Hondo. De monteurs hadden zodoende alle tijd om de auto nog een keer goed na te lopen. ?Maar eigenlijk hoeft ?ie alleen maar gewassen te worden,? meende Jan. ?hij loopt nog als een zonnetje. Vandaag (vrijdag) is nog een lange dag: 1024 kilometer. Maar zijn we ook al weer bijna in Buenos Aires. We gaan ?m gewoon naar de finish brengen. Zeker te weten.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC