Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - hydrauliekdruk verhogen

Beste, ik heb als hobbyist een mf 135 gekocht.
mijn bedoeling is om met een paletdrager hout op paletten te verplaatsen.
Nu is de hydrauliek niet sterk genoeg om de pallet op te tillen. is het mogelijk om de druk te verhogen van de 3 puntophanging?
ik heb vorig jaar een hefmast geleend van een fruitteler en die tilde de paletten zonder probleem in de "constant pompen" stand.
MVG
Mat Baeten

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Dan zou je een ringetje of iets dergelijks bijachter de overdruk moeten leggen 😛, geen idee of dat wil bij een 135.
KubotaB6001
Die hefmast tilde dat wel omdat de cilinder dus dikker was dan je hefcilinder en bij dezelfde druk dus meer hefvermogen heeft. Of het mogelijk is weet ik niet, maar ik zou het niet doen want je hefstangen, heflatten en topstangbevestiging zijn allemaal berekend op dit hefvermogen. De druk verhogen kan er dus voor zorgen dat je alleen maar meer stukken gaat maken.
Wel kan het natuurlijk zijn dat de pomp door de tand des tijds niet meer de aangegeven druk haalt. Dan is het hefvermogen natuurlijk ook verminderd. Dit kan je misschien best eerst nameten.
marco steyr
@KubotaB6001 die hefmast hangt toch aan dezelfde hefstangen/latten als die palletvork?!
mat-baeten
In het handboek op pag.49 staat iets over de druk verhogen maar dit is mij niet helemaal duidelijk.
voor wat de hef mast : deze is niet op de heflatten gemonteerd, deze zijn zelfs verwijderd.
Het antwoord van kubota B6001 klopt natuurlijk
Misschien weet iemand wat er op pag 49 omschreven wordt
Huuuuub
Blijft de hef wel op hoogte als de tractor uitgezet is?
Het kan zijn dat je zuigerveren van de hefzuiger kapot/versleten zijn.
mat-baeten
Huuuuub De hef blijft mooi op hoogte ook met gewicht eraan
hierbij de link naar het instructieboekje:
www.rfeholland.com/handleidingen/instructieboek_mf135(nw)-2.pdf
kramer
Misschien kan de site van annetefka.com je verder helpen.
Wimsumar
Beste Mat-Baeten:
Quote @mat-baeten:
In het handboek op pag.49 staat iets over de druk verhogen

Nee, deze stand van de "hefhendel" heeft niets te maken met het hefvermogen. Dat wil zeggen, het geeft niet de verbetering die jij er mee in gedachten hebt. Bij het gebruik van "positieregeling" ( het normale gebruik van de hefinrichting om bijvoorbeeld pallets op te tillen) geeft de pomp (mits goed) altijd maximale druk (indien nodig).
Het punt is dat het hefvermogen van zo'n M.F.-135 'gewoon' ontoereikend is voor de pallets hout. (Pallets zijn te zwaar).
gerhardleusink
Je hebt normaal de topstang in het "hondebot" zo noemen wij dat altijd. Bij een te hoge trekkracht hieraan gaat de pomp door de overdruk. Je kunt de topstang er tussen uitlaten om even te proberen en in de boventrekhaak als je die hebt een ketting te makten tussen de topstangbevestiging hefmast en boventrekhaak. Wij hebben pp de boventrekhaak twee oren gelast waar wij permanent de topstang in hebben. Gaat prima. Voor het iets zwaardere werk hebben we tien cm kortere heflatten. Dat scheelt ook aanzienlijk.
gerhardleusink
Het wil nog wel eens voorkomen dat de veer die het "hondebot" zit afknapt.dus dan regelt die niet meer .Kan zijn dat dat hier ook aan d hand is omdat de trekker eerder wel goed werkte. Dan moet je dat dus even proberen met de ketting ipv topstang. De geknapte veer mooi laten zitten tenzij je er ook mee ploegt want deze functioneert tevens ook als diepteregeling voor ploegen. Het hondebot loshalen is zeer kloten. Er zitten twee inbus puntboutjes aan de zijkant deze zitten altijd muurvast en de ring die er binnen in zit ook. Ik heb ze wel eens met de snijbrander ( zeer warm stoken niet snijden) eruit gehaald.
velsje
@mat-baeten zou je de andere 5 forums eventjes willen verwijderen?? 1 is meer dan genoeg lijkt mij 😄
mat-baeten
Ik ga morgen eens proberen met een ketting i.p.v. de topstang
Wimsumar
Beste Mat-Baeten:
Quote @mat-baeten:
een ketting

Dit heeft een zeer negatief effect op het hefvermogen omdat de palletheffer door deze korte topverbinding zeer sterk voorover wordt getrokken.

P.S.: Hoeveel kilo hout ligt er op de pallets?

Werkende link M.F.-135 handleiding:

[url]www.rfeholland.com/handleidingen/instructieboek_mf135(nw)-2.pdf[/url]

(pdf blz 19: druk oliepomp: 179,2 BAR).
KubotaB6001
@marco steyr da's waar maar als je in die hefstangen een hefmast gaat hangen met een 30 ton cilinder zal deze op 200 bar ook nog uitschuiven maar of dat bevorderlijk is voor je hefinrichting betwijfel ik ten zeerste...
KubotaB6001
@marco steyr da's waar maar als je in die hefstangen een hefmast gaat hangen met een 30 ton cilinder zal deze op 200 bar ook nog uitschuiven maar of dat bevorderlijk is voor je hefinrichting betwijfel ik ten zeerste...
gerhardleusink
Heb even een foto gemaakt hoe wij de topstang hebben zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
6