Illustratie van:

Fiat 441 R - draait slecht

Ik heb een fiat 411r met nieuwe zuigers bl lagers en oliepomp na het monteren draait de trekker wel maar als de trekker warm begint te komen begint hij te kletteren komt er water van onder de culasse en valt hij stil iemand enig idee wat de oorzaak zou zijn?

Deel dit topic

Reacties

ReneSuperMajor
Heb je de kop wel gevlakt en af laten persen voor het monteren?
Wimsumar
Beste FiatPowers: Valt de motor stil doordat de zuigers in de cylinder vastklemmen? (Te grote overmaat zuigers gemonteerd? Cylinders niet gehoond? ).
Polderjong
Is er veel koelvloeistof verlies? blijft de olie schoon en water vrij? Mogelijk moet de cilinderkop er weer af om vast te stellen wat het probleem is. In de cilinderkop zit ook nog een vriesplaatje aan de onderkant rechtsvoor heb je deze geinspecteerd toen de kop er af lag? Wat is de locatie precies waar het water onder de culasse vandaan loopt, ik ben een hollander en ga ervan uit dat je hiermee de cilinderkop bedoelt
abijker
Fiat is verry, verry prut!!!
fiat powers
De cilinderkop is idd de culasse deze is gevlakt geweest de trekker valt idd stil en bent water te verliezen aan de koppakking de cilinders zijn gehoond
Polderjong
Beste Fiat Powers, ik denk dat er weinig anders op zit dan de cilinderkop er weer af te halen, pas dan kan je beter bekijken wat er loos is, mogelijk het vriesplaatje rechts voorin
fiat powers
De cilinderkop is er van gehaald nergens iets te zien
Polderjong
Toch maar eens goed de zaak bekijken, het water moet ergens vandaan zijn gekomen. Heb je de pakking waarmee de waterpomp tegen de kop aan zit ook vernieuwd ? Mogelijk heb je twee problemen met verschillende oorzaken, 1)water lekkage, 2)motor stopt na enige tijd. Zie je wat bijzonders als je in de cilinders kijkt met de zuiger in de onderste stand ? schade of krassen, anders dan je na het honen hebt gezien? Welke maat zuigers is erin gegaan dezelfde maat als dat erin zat? als je een maat groter hebt genomen dan hadden de cilinders uitgeboord moeten worden, met honen haal je wel iets materiaal weg, je haalt de oneffenheden eruit maar dit gaat niet gecontroleerd. Bij een grotere maat zuigers dan de oude moet je in principe altijd opboren tot de gewenste speling tussen de zuiger en de wand er is.
Wimsumar
Beste Fiat Powers:
Quote @fiat powers:
de trekker valt idd stil

De vraag is nog hoe.
Komt het doordat de motor zeer zwaar gaat draaien? (Bijvoorbeeld door vastklemmende zuigers).
Of op de zelfde (lichtlopende) wijze als waarop de motor normaal uitgezet wordt?
Slotspeling van de zuigerveren goed ??
als de motor warm word zetten de zuigerveren uit
dus als hij dan geen goede slot speling heeft loopt de motor gewoon vast
fiat powers
Heb al geprobeert met een andere cilinderkop en krijg hetzelfde resultaat steekt olie buiten langs de uitlaat ook
Polderjong
@fiat powers Ook weer water lekkage onder de cilinderkop vandaan? Wat is de oliedruk en de temperatuur wanneer het gekletter begint? Stopt de motor plotsklaps of loopt het toerental eerst terug? Het kletteren kan ook worden veroorzaakt door een verstuiver die open blijft hangen heb je de originele verstuivers overgezet in de andere kop?
fiat powers
Er was terug waterlekkage onde der cilinderkop de oliedruk en het water themperatuur zie ik niet ik zie dat de temperatuur stijgt en de oliedruk maar hoeveel deze juist is zie ik niet op de meters en het toerental neemt idd eerst af en dan valt hij stil ik heb de verstuiver van de andere cilinderkop laten zitten dus heb al geprobeert met 2 verschillende
Polderjong
Kan je de motor met de hand rond draaien, direct nadat hij gestopt is? Wat is de plek waar het water naar buiten komt is dat aan de linker of rechterkant, voor of achter?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 441 R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1