John Deere 2130 - Trap af en toe door mijn remmen heen

Zo af en toe trap ik volledig door de rem heen, dan na nog een keer remmen doet hij het wel. Het is net of er lucht in zit.
Mijn vraag is dit mogelijk in het hydraulische systeem waar de remmen een onderdeel van zijn, en zo ja hoe is dit te ontluchten ?
DeGrooteMol

Reacties

Henk 1120
Een doorzichtig slangetje (als je die hebt) op de ontluchtingsnippel doen, die bovenop de flens van de trompet naast de stoel zit. Het andere eind van dat slangetje in de vulopening op de achterbrug doen. De ontluchtingsnippel iets los draaien en pompen met het bijbehorende pedaal, tot er geen lucht meer komt. Hierna de nippel weer sluiten. Daarna bij de andere kant hetzelfde uitvoeren. Dan maar hopen dat het een poos goed gaat. Vaak zit er toch ergens iets lekkage....
bigroest
Ik verdenk je hrc er van pas er mee op en zoek het goed uit.
(hrc hoofdremcilinder)
deeremeneer
Zeer waarschijnlijk zijn de klepjes in je remblok lek. Bovenop je remblok bij de pedalen zitten twee stoppen. Deze moet je demonteren en dan kun je met een grote schroevendraaier de twee klepjes demonteren. Je ziet er waarschijnlijk niks aan maar die zullen wel lekken. Komt veel voor.
jd user
@deeremeneer,
Is dat bij de 6400 ook precies zó?....Want ik moet ook steeds pompend remmen.En na ontlucht te hebben is het 1 week weer goed.Daarna valt de druk weer weg.
stefaanp
De bouten die de rempedalen tegen houden een kwart toer uit draaien
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!