Gevraagd 22.5 velgen

Gezocht

velgen 8 of 10 gaats
voor 600 22.5 of 550 22.5
zoek 4 stuks
alles is welkom

gr stefan

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste SjonnieS: Alles welkom, ook nieuw?

trekkerbandenmarkt.nl/vastewielen/…
sjonnies
@Wimsumar dat kan, had ik zelf ook ingedachten maar als laaste keus dus daarom deze topic
Fendt926Driver
Is dit geen optie of moet het een joekel van een kar worden?

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Loeideutz
@Fendt926Driver Die wielen kunnen minder per stuk dragen, moet je er dus meer van onder de wagen leggen. Wat scheelt het dan nog aan kosten? Persoonlijk ben ik geen fan van ongestuurde tandemassen, maar dat kan aan mij liggen. Daarnaast vraag ik mij af waarom je een lage bodem wilt hebben. Tegenwoordig leggen we er toch alles op met voorladers, verreikers en laadschoppen. Het enigste nadeel van een hoge bodem is dat je minder laadhoogte overhoudt.
sjonnies
@Fendt926Driver het wordt een 7 meter wagen en er zitten nu ook assen onder die 6 gaats zijn dus dat zou prima kunnen dankje voor de tip. die rode wagen op je tweede reactie zitten daar die wielen onder?
sjonnies
@Loeideutz ik wil een lage bodem omdat de wagen ga gebruiken voor de balen transport en voor de trekkertrek om er een wagen op te zetten dus wou graag de hoogte van 1 meter houden
Loeideutz
Zoiets had ik al in de gaten. Gisteren vroeg je om banden van 60 cm breed en minder dan een meter hoog. Maar je moet wel goed in de gaten houden wat een band kan dragen, en hoe hard je hem daarvoor moet oppompen. En een extra as onder de wagen kost ook geld.
Fendt926Driver
Quote @sjonnies:
die rode wagen op je tweede reactie zitten daar die wielen onder?
voor zover ik het kan zien zitten daar die banden onder. volgens mijn gegevens kunnen die banden bij de juiste druk (meende 3 bar) 3.5 ton per band hebben bij 30kmh snelheid
Loeideutz
@Fendt926Driver Ik ben geen superkenner of specialist. Als ik het goed zie is die achteras een ongestuurde tandemas. Nou heb ik jaren geleden eens geleerd dat je bij niet meesturende tandems je eigenlijk maar het draagvermogen van 3 banden mag tellen om te berekenen wat je wagen kan dragen. Dit met de achterliggende theorie dat bij het nemen van bochten en een paar van je wielen dus wringen, ze op dat moment niet het hele gewicht kunnen dragen.
Fendt926Driver
Quote @Loeideutz:
eigenlijk maar het draagvermogen van 3 banden mag tellen om te berekenen wat je wagen kan dragen.
nou dus 3 keer3.5 ton is ruim 10 ton. prima toch.
wat is nu het probleem eigenlijk.hij wil een kar maken en zoekt banden. ik zet er een link op pobeer er info bij te geven. dan is het toch aan een ieder zelf om er van te maken wat hij wil
heb hier een platte wagen met 4 keer 17.0-55 17. wagen is 5.5m lang ben er super tevreden mee kan er 6 gewikkelde balen gras mee halen en 8 pakken stro en ruim 250 kleine pakken hooi. paarmeter langer en zwaardere banden moet toch goed kunnen komen misschien met extra as maar ook zonder wordt dat een ideale kar.

mussche uit staphorst heeft op zijn eigen site ook 6 gaats assen nieuw en 2e hands alsook tandem stellen voor achter onder staan. misschien heb je daar ook nog wat aan.

mussche-staphorst.nl/images/pageimages/…

ook voor 750 euro een laadbak van 2.5 breed en 7m lang

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Loeideutz
@Fendt926Driver Er is wat mij betreft geen enkel probleem. Ik hoef er niet mee te rijden en meneer woont zover van mij af dat er weinig kans is dat ik hem ooit zal tegenkomen. Maar, zoals zo vaak hier op TF, vind ik het toch nodig mij er mee te moeien. Er worden hier veel topics geopend over lage bodemdruk, en aan de andere kant gaan we dan weer met keihard opgepompte banden het land in om wat baaltjes te laden. Als we dan toch advies geven, vind ik, dan moeten we ook alle aspecten belichten. Meneer moet verder zelf weten wat hij ermee doet.
sjonnies
@Fendt926Driver @loeideutz is 500 50 17 wat onder de wagen hij is 6,50 meter lang
Fendt926Driver
Quote @Loeideutz:
, en aan de andere kant gaan we dan weer met keihard opgepompte banden het land in om wat baaltjes te laden. Als we dan toch advies geven, vind ik, dan moeten we ook alle aspecten belichten.
ok ga met die banden zacht het land in en het maakt voor de bodemdruk niets uit want het zijn diagonaal banden. dus snap ik jou betoog nog niet.
niet iedereen is vermogend om een nieuwe wagen te kopen of maken met alles erop en eraan met radiaal lagedruk banden eronder.
soms moet je een compromis sluiten tussen wat wenselijk is en wat betaalbaar is

en als ik dan dit topic van jou lees over de meest verschrikkelijke diagonaal banden die er zijn om onder een 10 tons enkelas dumper te hebben dan heb je helemaal geen recht van spreken over lage bodem druk

tractorfan.nl/topic/54288/
JD3010
@Fendt926Driver Heb je wel eens naar het prijsverschil gekeken? Ik snap niet waarom die diagonaal banden nog zoveel verkocht worden. Het zou me niks verbazen als dat verschil makkelijk door de brandstof terug verdiend wordt.
Loeideutz
@Fendt926Driver Als je dat topic goed gelezen hebt, dan heb je gelezen dat die verscrikkelijke banden eronderuit zijn gegaan, en er, voor zover dat dat mogelijk is, er wat bodemvriendelijker banden onder zijn gekomen.
sjonnies
@JD3010 500/60 22,5 hoe hoog zijn die. zijn ook wel leuke banden voor onder een balen kar
JD3010
@sjonnies Die zijn ca. 117cm hoog.
Fendt926Driver
Quote @sjonnies:
500/60 22,5
heeft ook alleen voordelen als het 500/60R22.5 zijn. andere heb je weer diagonaal banden die stug blijven ongeacht de bandendruk
sjonnies
@JD3010 jammer dan wordt denk ik 500 50 17

« Terug naar discussielijst

Wil je reageren op deze advertentie?

Als je je aanmeld voor deze website kun je heel eenvoudig een persoonlijk bericht sturen naar de plaatser van deze advertentie (sjonnies). Lid worden is gratis, wij spammen niet en verstrekken je gegevens niet aan derden.
Meld je hier aan

REACTIES
20
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6