Fendt 610 ls aftakas wil niet uit

Hallo.

Wij hebben op het werk vorige week een fendt 610 ls gekocht, 11700 uur bouwjaar 82 een oud beestje maar is nog als nieuw, eigenlijk ongekend hoe mooi hij nog is ????, maar deze oude buffel heeft een lichtelijk probleempje, de aftakas wil niet stoppen, als de 1000 toeren ingeschakeld is kun je hem met de hand tegenhouden, zetten wij de 540 stand in dan is de stomp niet te stoppen, natuurlijk met de hendel op standje uit ???? beetje lastig maar wat zou dit kunnen veroorzaken, trekker is nog lang niet versleten maar heeft lange tijd geen aftakaswerk gedaan, is een verpleeg trekker geweest dus is de aftakas weinig gebruikt in zijn leven.

Ik hoop dat iemand misschien weet waar dit aan zou kunnen liggen.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

martijn1998
Je platen kunnen blijven plakken, kan over gaan als je hem een keer aan het werk zet op de aftakas.
lindehydrocart30
Een keer zwaar aftakaswerk mee doen, kopeggen ofzoiets, en dan tijdens het werken op de handkoppeling trekken. dan moet ie wel stoppen, en zijn de platen weer los. had onze schluter 450 ook.
stevenb
Dan moet hij maar even voor de mengwagen morgen ????
fendt612s
Het is wel een beetje vreemd dat je hem met 1000 toeren met de hand tegen kunt houden. weet je zeker dat je hem dan goed geschakelt hebt?
stevenb
@fendt612s daar kan weinig aan misgaan lijkt mijn????
jippe
Hoe ben je er achter gekomen of de aftakas te stoppen is met de hand? klinkt niet erg veilig...
fendt612s
@stevenb er kan wel degelijk iets met mis gaan (zelf ervaring mee)
fendt612s
Als de platen vast geplakt zoude zijn kun je hem op 1000 toeren niet met de hand stilhouden
Jasperfendt
@jippe met klomp er tegenaan ofzo denk ik, kan prima
julian2003
@jippe
inder daat
stevenb
We hebben hem vandaag met goede hoop flink laten zweten aan de Aftakas en na flink brullen is het weer als nieuw, vaak buj te bange???? bedankt voor de speculaties en tips ????
jippe
@Jasperfendt ik zou toch maar uitkijken 😉
walker1
Als je de motor uit zet, stopt de aftakas dan wel?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2