Illustratie van:

O&K L6 - vooruit geen power achteruit wel

Hallo,

Ik ben vandaag bij een O&K L6 (bouwjaar onbekend, denk jaren '80) wezen kijken. De shovel beviel mij wel, zag er netjes uit en motor liep mooi.

Er mankeert echter wel iets aan: in de vooruit heeft hij geen power. Hij rijdt wel normaal in de vooruit maar zodra hij moet trekken en vooral duwen heeft hij geen power. Lage giering gaat iets beter dan in de hoge maar duwkracht alsnog niets. In de achteruit is er geen probleem, power genoeg en aardig wat mans. Met heffen heeft de shovel ook geen problemen.

Weet iemand waar dit aan kan liggen? Is dit redelijk makkelijk te verhelpen/repareren en wat zou ik ongeveer aan reparatie/onderdelenkosten kwijt zijn?

De shovel zal hobbymatig gebruikt worden: grote hooibalen binnenzetten, mestvaalt opschuiven en rijbak slepen.

Alvast bedankt!

M.v.g.

Deel dit topic

Reacties

ZetorTwente
Wij hebben zelf vroeger een L5 gehad. Prima shovels zo als u ook al aangeeft hefvermogen genoeg. Maar wij hebben de shovel een paar jaar gehad maar wat ik me nog wel kan herrineren is dat de snelheid (op de weg ook in hoge gearing) steeds minder werd, ook de power werd minder. Ik denk dat het aan ouderdom licht. Bij die ons hebben we op het gegeven moment de motor vervangen met een nieuwe maar dat hielp ook niet heel veel.

Ik denk dat je hem eens bij je dealer in de werkplaats moet zetten of de dealer even meenemen voor een check voordat je hem koopt.

Misschien heb je hier wat aan.
Boemrang
Mijn mening is dan ook, staan laten.
Je hebt een begin, maar waar is het einde, ga er niet te veel euro's er in stoppen...
Kijk even verder op internet, je komt vast wel iets beters tegen...
Kramer1014fan
Staan laten dat word kostbaar
florianvanhoof
Wij hebben een o&k L7 met exact hetzelfde probleem ik heb er voor ge informeerd de pomp moet er uit en is versleten de vraag is ook of er nog onderdelen aan te komen zijn dus voor ligt werk is ie voor ons prima en we rijden hem gwn helemaal op zo
Miniplaat
Wij hebben een L6 of L7 uit 1983 (ben niet helemaal zeker welke precies). Wij hebben ook al wel eens gehad dat het rijden zonder kracht of helemaal niet ging. Dit lag echter aan de vooruit/achteruit schakelaar. Het contact werd niet goed doorgegeven, waardoor voor mijn gevoel een hydraulisch ventiel niet volledig werd geopend ofzo. In ieder geval was dit probleem opgelost toen we de kabels opnieuw hadden vastgemaakt. Later ging de vooruit/achteruit hendel helemaal kapot, toen hebben we er zelf een schakelaartje opgezet (alleen lage giering aangesloten). Shoveltje loopt nog steeds, ookal is hij 32 jaar oud.
Miniplaat
Moet ik nog wel even bij vermelden: Bij ons zijn momenteel de pomp en motor ook niet zo sterk meer. Maar het voldoet nog altijd voor het uitbreken van ccm uit de kuil bijvoorbeeld, dat is de voornaamste arbeid die het oude beestje nog moet doen 😉
JohnnyYuma
Bedankt voor de reacties.
Het probleem is een beetje dat ik met spoed er een nodig heb. Ik heb nu een O&K L4 uit '71. Voor het werk is hij wat licht, maar het kan. Echter de laatste tijd alleen maar problemen mee, drukgroep, koppelings platen, etc. De shovel is op.
Ben dus haastig op zoek naar een vervanger, t liefst een slag zwaarder.
JohnnyYuma
@ZetorTwente
Goed idee. Maar woon zelf in Twente en de shovel staat ergens in Brabant. Dus ik ben bang dat dat geen optie is.
ZetorTwente
@JohnnyYuma Ja kijk ook nog zo'n eind weg. Waar in Twente woon je anders moet je eens gaan kijken bij Shovelbeek (overbeek in goor) overbeekshovels.nl/home/
Die hebben er redelijk wat staan (ben je wel wat duurder uit maar het is dichter bij de deur en dat is ook wat waard) Zie nu net dat daar ook nog een paar L6'en staan
JohnnyYuma
In Daarle, dus dat is te doen. Bedankt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de O&K L6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!