Fiat 450 - Hef werkt niet

Weet iemand hoe de hef van een fiat werkt?
De hijdroliek werkt wel!
Maar als je de hef op heffen zet gebeurt er niks! Maar als je zelf de hef optilt dan loopt de hef cijlinder wel vol en blijft deze ook omhoog staan ,! Wie weet hoe het zit? Of heeft er informatie over?

Deel dit topic

Welgerap52

Reacties

+1
DANOONTJE POWERR
Staat de hef niet op diepteregeling?
Er zitten twee hefhendels naast elkaar, de binnenste is diepteregeling en de buitenste is positieregeling.
Als je gewoon wilt heffen moet de binnenste naar voren staan en alleen de buitenste gebruiken.
fiatfan
@DANOONTJE POWERR ???? 2 hefhendels langs elkaar??
fiatfan
Zit er wel genoeg olie in de achterbrug? (peilstok naast handrem)
DANOONTJE POWERR
@fiatfan Had alleen de tekst van de inleiding gelezen en niet de titel, niet gezien dat het om een 450 ging dus....

Hoe werkt de diepteregeling van de 450 dan?
FiatPeter
@DANOONTJE POWERR
M'n broer heeft op zijn 550 geen aparte hendel voor diepteregeling alleen een losse schroef met vleugelmoet voor zover ik weet...Maar idd @Welgerap52 de olie eens controleren want gebeurt wel vaak dat er geen olie genoeg meer inzit. 15W30 moet hierin in elk geval.
Polderjong
De hefinrichting van een Fiat 450 heeft twee bedienings handels. De grote is voor de directe bediening, op en neer, die kleine die aan de onderkant zit is voor hoogte/diepte of kracht regeling, deze kleine handle hoort in zijn onderste positie te staan, alleen voor ploegen e.d. moet hij naar boven. Verder zit er aan de rechtervoorkant van het hefblok een snelheidregelventiel, als deze te ver ingedraaid staat gaat de hef zeer traag. Aan de rechterkant van het motorblok zit in de zuigleiding van de hydrauliek pomp een filter wat vervuild kan zijn. Verder kan de gaffel van de hoogte bediening naast het rolletje geschoten zijn, de hef reageerd dan niet meer op beweging van het bedieningshandel, dit is zichtbaarvanaf de achterkant, wel even door de knieen en een lamp nodig om dit vast te kunnen stellen. Succes ermee
Welgerap52
De fiat of utb heeft maar 1 hef hendel dus is het waarschijnlijk geen 450 maar hij heeft wel een soort grote vleugel moer voor de hef snelheid !
Die incombinatie met de hef handel heb ik al geprobeerd maar dat wil niet
er zit genoeg olie in
En de hijdroliek werkt wel goed
En als ik met de hand de hef opgetild heb loopt de hef cijlinder wel vol
En dan kan ik de hef wel goed gedoseerd laten zakken!
Maar kan je aan de voorkant het hefventiel en de hef cijlinder demonteren en kan je er dan wat aan zien
Zit de hijdroliek en hef in serie ? Of is het ofof
Het stangetje wat het hefdeksel ingaat beweegt wel!
Wimsumar
Beste WelgerAp52:
Quote:
En als ik met de hand de hef opgetild heb loopt de hef cijlinder wel vol. En dan kan ik de hef wel goed gedoseerd laten zakken!

Wat doet de hef als je 'm d.m.v. optillen omhoog hebt gedaan en je gaat er op staan (of op andere manier belast)?
Kun je de hef dan ook nog gedoseerd laten zakken of zakt de hef dan alsof er schuim(olie) in zit?
Welgerap52
Als de hef omhoogstaat dan is de hef goed hard en kan je hem belasten zonder dat deze zakt en laten zakken als je erop staat gaat goed
fiatfan
@Welgerap52 die soort grote vleugelmoer waar je het over hebt is voor de reactie gevoeligheid als je de trekkrachtregeling gebruikt. dit is als je die hendel achterop omhoog zet. Daar heeft polderjong het over.
Polderjong
@Welgerap52 Volgens mij waren de hefblokken van Fiat 450 gelijk aan die van de Fiat 450R en UTB, en zou het selectie handle erop moeten zitten, is dit mogelijk afgebroken of verwijderd ? De as van dit selectiehandle zit recht onde de bedienings as van het hefhandle. Een andere optie is om het gehele bedieningsmechanisme er eens even af te halen en kijken of alle bewegende delen los zijn. Als je de twee grote bouten aan de rechterkant waarmee het hefblok vast zit aan de achterbrug en de bout aan de zijkant los draait alsmede de twee boutjes van veer van de diepte regeling dan kan je het geheel verijderen, als het goed is springt je hef dan gelijk naar zijn bovenste stand. Als dit het geval is weet je zeker dat er iets niet in orde is met het bedienings mechanisme. Ik zal een foto plaatsen waarop e.e.a. duidelijk wordt.
Polderjong
@Welgerap52 By the way de foto is van een 415 hefblok, dat verschilt echter voor wat betreft het bedieningsmechanisme niet van een 450 hefblok
Welgerap52
Bij de trekker zit het nog iets anders het onderste handeltje voor de diepte regeling zit er niet op!
Wel zit er achtervandaan een handel tussen hefblok en bedienings console waarschijnlijk voor de diepte regeling
Maar ik zal hel het bedienings gedeelte er wel vanaf gaan halen!
En ik laat weten als ik het gevonden heb
Bedankt voor het mee denken tot nu toe
Welgerap52
Ik het bedienings mechanisme eraf gehaald maar daar mee ging de hef nog niet omhoog!
Heb ook het hef ventiel eraf gehaald en schoon gemaakt en toen werkte het weer
Bedankt voor de tips
Ik heb een FIAT 500 tractor. de hef heeft het altijd gedaan, maar sinds enkele weken is hij niet meer te gebruiken. Wanneer ik iets in de hef hang, en ik laat de hef omhoog gaan, dan gaat hij ook helemaal omhoog en blijft daar als een gek schudden. Met een grondbank bijvoorbeeld schudt hij in korte tijd alle grond er uit. Er zit genoeg olie in de bak. heeft iemand een idee waar ik de oorzaak moet zoeken? Al vast bedankt voor het reageren.
Polderjong
Enige mogelijke oorzaken op een rij: 1) Kleine handle van de diepte regeling moet naar beneden staan.2) Mogelijk filter vervuild dit zit aan de rechterkant onderlangs de motor. 3) Mogelijk zit het handle met het rolletje vast , dit zit achter de bedieningskast, even goed inspuiten met kruipolie wil wel eens helpen. Succes ermee
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!