Ford 4000 - Radiateur

De radiateur lekt op ongeveer 20 cm vanaf de bovenkant.
Is hier iets aan te toen zonder de radiateur te vervangen?
Bedankt voor je antwoord!
Groetend,
Sietse
Aksbo

Reacties

varken
Een pil erin
old man jose
De radiateur er uit halen en naar een reparatie bedrijf kan gewoon gesoldeerd worden.
Tom VB
Idd laten repareren bij bijvoorbeeld Autotemp.
malcon
Dicht solderen.
nhmonteur
Niks liggen kloten en gewoon bij historparts nieuwe bestellen. Ben je voor 180 euro klaar. Om hem te repareren zou je hem er ook uit moeten halen, en dan zal je zien dat hij naar verloop van tijd ergens anders gaat lekken. Dus gewoon nieuwe erin doen
MartinZaandam
Hoe komt het dat je radiateur lekt? Steentje erin gekregen, of oude slechte radiateur? Als dat niet het geval is goed opletten dat je koppakking er niet binnenkort tussenuit vliegt. Een "zomaar ineens lekkende radiateur" kan het gevolg zijn van "opgeblazen worden" door de motor en dat kan weer komen door een lekkage vanuit je cilinder naar je koelsysteem (scheurtje in blok of een lekkende koppakking)
Veel succes met repareren.
Wimsumar
Beste Martin Zaandam:
Quote @MartinZaandam:
"opgeblazen worden"

Overdruk in het koelsysteem kan in eerste instantie via de radiateurdop ontsnappen. 😉
MartinZaandam
Weet ik Willem, maar het zal niet de eerste motor zijn die ik opknap en dat de eigenaar dan zegt; "wat een ellende met deze motor, verleden week nog een nieuwe radiateur en nu dit weer". Je kan een druk-meter op het koelsysyteem plaatsen met een knel rubber en dan kijken hoeveel druk erop het systeem staat of komt te staan
Wimsumar
Beste Martin Zaandam:
Quote @MartinZaandam:
verleden week nog een nieuwe radiateur

Bepaalde onderdelen (radiateur, accu) daar rust een soort vloek op: Als het eigenlijk aan vervanging toe is wil men (ik ook 😉 ) graag proberen dit nog zo lang mogelijk (kost wat 't kost) uit te stellen. Zoals in dit topic al genoemd wordt dat een nieuwe Ford-4000 radiateur 'slechts' € 180,- kost, ..........en de oude wellicht al meer dan 40 jaar trouwe dienst heeft gedaan....... 😄 Lachuhhh.
Teunis van nes
Een radiateur die nog "vers" is en door een beschadiging lek is gegaan is eenvoudig en afdoende te repareren. Is de lekkage ontstaan gewoon door ouderdom en is tie versleten, dan een nieuwe of vernieuwen. Grappig is dat nogal wat heerlijke mensen, want we zijn gewoon mensen...zij vragen om reparatie als het om een oude tractor gaat, want dat mag niet meer zoveel kosten soms en de mens vraagt om vernieuwen of een nieuwe als het gaat om een kleine beschadiging van een nieuwe radiateur in een nieuwe tractor.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!