Deutz-Fahr DX 6.31 - betekenis lampje dashboard

Hallo,

op een DX6.31 brand sinds kort een rood lampje. Het lampje toont een motorblok met een druppel in en aan beide kanten een pijltje naar binnen toe..

weet iemand wat dit wil zeggen?
steven-van-parys

Reacties

EA_MF
Oliedruk te laag in het motorblok
bikkertie
Niet neer mee rijden! Anders loopt je motor vast! Eerst oplossen anders krijgen je zuigers geen smering en kun je de motor reviseren , en reviseren is geen goedkoop grapje . Trek het carter er onder uit en controleer de oliepomp. Of er zit te weinig olie op de motor
barteltie
@bikkertie dus eerst ff olie peilen zegmaar
bikkertie
@barteltie precies, al zou dat wel een hele domme fout zijn als je geen olie bijgevuld hebt :0
steven-van-parys
Hallo,

er is wel degelijk genoeg olie op de motor. 😄

De motor loopt ook gewoon "normaal", maar ik was toch wat bang dat het idd oliedruk in motor ging zijn, en heb hem dan maar aan de kant gezet.

Zit er ook ergens een filter tussen? Om aan de oliepomp te geraken, moet carter eraf?

Waar zit de druksensor?

groetn,steven.
snuitje
Begin eerst maar eens met de druksensor, en kijk ook op beschadiging van de kabel. Als dat goed is kun je dan alsnog de rest los gaan slopen.
clerckdeutzfan
Is het lampje die brandt het lampje in de lange rij met dashboardlichtjes (motoroliedruk), of is het het lampje naast het lampje van de parkeerrem ? Dit is het lampje van oliedruk in de boite.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 6.31 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!