Deutz D4006 - herspuiten

Hallo,

ik ben bezig met het restaureren van men Deutz D4006.Ik zou deze willen herspuiten maar weet niet goed wat doen.
Op het chassis hangt nogal veel olie.Zou ik het best hem dan eerst afstomen dan schuren en dan herspuiten? Of beter zandstralen?

Laat gerust iets weten
de cedric

Reacties

deutzisthebest
Je zou hem ook goed kunnen inspuiten met koud ontvetter dat goed in laten werken en dan met de hogedrukreiniger goed afspuiten. Dan valt het er zo vanaf
Minitauro
Voor dat je de trekker gaat spuiten, zorg dat je hem eerst met een ontvetter helemaal in spuit of met een kwast in smeert. Daarna met een hoge druk reiniger grondig af spuiten en als het even kan met warm water.
Dit kan je wel een paar keer moeten herhalen. Haal voor je gemak alle plaatwerk eraf en ook de dynamo. En stop de lucht inlaat en uitlaat even dicht voor het schoon spuiten.

Doe dit voor dat je eventueel keringen of pakkingen of onderdelen gaat vervangen i.v.m het kapot spuiten van evt. nieuwe keerringen.

Het is zeker NIET aan te raden om het motorblok en de achterbrug te stralen!!
Het plaatwerk en de losse onderdelen kunnen wel gestraald worden als ze gedemonteerd zijn.

Succes met je restauratie!
deutz-d3006
In plaats van ontvetter kun je ook benzine of lampolie gebruiken, en daarna afspuiten met remreiniger.
deeremeneer
Maar voordat je van alles schuurt en netjes spuit zou ik zorgen dat de olie lekkages die je chassis besmeurt hebben gerepareerd zijn. Het zou zonde zijn als je mooi gespoten trekker na een half jaar weer vet is.
zandvliet-120
Ik zou met een verfkrabber alle verf eraf krabben, dan ben je al het meeste vet kwijt. Daarna doen wij altijd ontvetten. Daarna doen wij alles afspuiten met de waterslang en dan zie je precies waar nog vet zit. Dan ga je met een schone handdoek alles droog maken en afnemen, als je daarna weer met de waterslang eroverheen gaat en je ziet door het water dat het niet meer vet is dan is het goed, wij doen dan altijd het chasis verfen met de kwast want dan krijg je een mooie dikke vloeiende laag, maar in jou geval ga je hem spuiten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!