Weegvoeten mengwagen

Hallo,ik zou graag eens weten of er al iemand zelf een weeginrichting op een mengwagen heeft geplaatst?
na even zoeken op internet kwam ik bij
Van Der Waal instruments van die weegvoeten tegen die je er tussen kan plaatsen.
zou dit wel lukken,en de werking ervan?

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Als je heel technisch bent is het misschien een optie.
maar kijk eerst of jou wagen met 3 of 4 weegstaven of misschien 6 bij een feedo nodig heeft. dan het juiste systeem erop zorgen dat ze allemaal dezelfde kant uit wegen. een staaf op de kop telt negatief .
kijk of je wagen nie op een veiling staat met ee weegsysteem erop buw dat over en doe de rest voor onderdelen of bij het oud ijzer
dx11
Niet makkelijker en goedkoper om zo'n bok
tussen je shovel- of voorladerbak te bouwen?
casejxu115
@dx11 met een mengwagen heeft hij niets aan een driepunts bok
dx11
@casejxu115 hoezo niet?
casejxu115
@dx11 een mengwagen staat toch op zn wielen en word niet volledig gedragen
fendt-412
Kunt ook rekstroken op dissel en as maken. Hoef je niks te verbouwen en aardig nauwkeurig. Oa agriload levert het
@fendt-412 hoe werkt die precies en wat zijn de globale kosten? Zelf ervaring mee?
+1
fendt-412
@ronald-deutz-fahr
nijhuisengineering.nl/nl/wegen/…
Dacht dat het rond de 2000euro koste. Als je subframes etc. moet gaan bouwen met weegstaven er tussen wordt het een veel duurder verhaal.
@fendt-412 bedankt!!
+1
dx11
@casejxu115 staat toch ook tussen de shovel en de bak? Lezen he ????
Loeideutz
@dx11 Idee is leuk, maar ik heb jaren geleden eens begrepen van iemand van Holaras dat het veelvuldig kiepen van de bak niet bevorderlijk is voor de weeginrichting. Holaras heeft er een gemaakt voor de voorlader, maar is er om die reden mee gestopt.
burnie
@fendt-412 dacht ook van zoiets tussen dissel en as,andere mengwagens wegen toch ook op dit principe denk ik of zou je een dubbel onderstel moeten maken?
maarten IHC 624
Www.trioliet.nl weegstaven en computer. zijn hier te verkrijgen. of idd een gebruikte mengwagen. pa heeft mij anders aan het denken gekregen wat dat betreft. meestal is het spul van een of ander merk uitvoerig getest. heel vaak is het zo dat wanner je iets met de goeie bedoelingen zelf maakt je dingen over het hoofd ziet of net niet op de juiste plek gemonteert. en tweedehands zijn meestal de kosten niet.
dx11
@Loeideutz dat zou goed kunnen. Ik zelf heb er geen ervaring mee. Dit leek mij de goedkoopste optie. Op de ath stond wel een bedrijf dat weeginrichtingen voor de voorlader en de shovel verkocht. Echter zal de prijs daarvan waarschijnlijk net zo hoog zijn als het opbouwen op de mengwagen
Loeideutz
@dx11 Ik ben daar jaren geleden eens mee bezig geweest. Wilde in eerste instantie ook zo'n driepuntsweger op de voorlader. Maar dit werd afgeraden door een medewerker van Holaras zelf, om de reden die al aangaf. Uiteindelijk is het om verschillende redenen er niet van gekomen.
fendt-412
@burnie
Kuip van een mengwagen staat dmv een aantal wegstaven op een frame. Lijkt mij een dure oplossing. Weegsystemen met rekstroken hebben maar 1-2% afwijkingen.

Daarbij komt dat gewicht niet eens heel belangrijk is. Gaat om de verhouding tussen de producten. Als koeieneer vreten gooi je er van alles een beetje meer in en houdt je je toch niet altijd aan dezelfde kilo's.

Daarnaast zou ik liever een weeginstallatie op de voerwagen hebben dan op de lader. Wanneer je bij meerdere groepen lost wil je toch ongeveer weten waarmee je bezig bent.
Valtrapowerr
Wat heb je voor mengwagen?
Weet wel een Peecon waar die achteraf opgebouwd is..
kunt beter een weegsysteem hebben op de wagen als op de voorlader als je het mij vraagt.
hobbyboer
Quote Reactie van @Valtrapowerr:
Weet wel een Peecon waar die achteraf opgebouwd is..

Die zijn al voorbereid.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
19