Mc-Cormick D 439 - Gloeispiralen aansluiten

Hallo,

Ben bezig met het vernieuwen van de elektriciteit van een Mc Cormick D439. Eelektrische schema's heb ik al. Maar het circuit van de gloeispiralen ben ik niet echt met mee.

Iemand die me hierbij kan helpen?
Hoe ik de gloeispiralen, gloeicontroleoog, 2 voorschakelweerstanden en gloeistartschakelaar moet aansluiten?

Mvg,
Cools Lander
MCCormickD439

Reacties

ErDee
Heb je spiralen of stiften? als je echt spiralen hebt, dan moeten ze in serie zitten maar als het goed is heb je nog gewoon die koperen stangetjes er bij.
1 dikke kabel gaat via het gloeioog via de 2 weerstanden naar de gloeispiralen en dan uiteindelijk naar massa. de andere dikke kabel sluit ja aan op de 2e voorweerstand. dit is de kabel waar spanning op komt als je gaat starten, zodat de gloeispiralen echt goed gaan gloeien. weet alleen even niet welke van de 2 dit is op de gloei-startschakelaar. Op de schakelaar zit uiteraard nog de dikke kabel vanaf het contactslot en de dunne kabel van de startmotor.
Wimsumar
Beste MCCormick D-439: In de link een tekening/omschrijving van de voorgloei-installatie: (Zeer vereenvoudigd?) op pagina 40 van de eerste link:

1] [url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]

2] [url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]

3] [url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]

4] [url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
jo845xl
Dag Wim en Erdee , ik weet niet over welke types die jullie aangeven dat het gaat ( ander land of weet ik veel ) maar zoals MCCormick al aangeeft heeft hij ook een gloeioog en voorschakelweerstanden en dat zie ik in jullie schema's niet terug .
Ik heb zelf ook een handboek met schema's van de D serie en daar staan die onderdelen wel bij .
Als je kijkt op IHCparts en dan schaltplan D324 kom je die onderdelen ook tegen .
Wimsumar
Beste Jo845XL:
Quote @jo845xl:
dat zie ik in jullie schema's niet terug

Terecht opgemerkt. Daarom had ik er al bij geschreven: "Zeer vereenvoudigd?" .
jo845xl
@Wimsumar Hij kan het ook "zeer vereenvoudigd" doen en gewoon zoals sommigen en ikzelf ook al gedaan hebben ; die onderdelen eruit zwieren en gewoon stiften monteren .
MCCormickD439
Allemaal alvast erg bedankt voor jullie informatie en hulp! Nu kan ik weer verder!
MCCormickD439
@jo845xl

Nog 1 klein vraagje. De codering van de gloeistartschakelaar is 17 = starten en 19 = voorgloeien als ik me niet vergis. In het schema 'schaltplan D324' is het precies net andersom ( 17 = voorgloeien en 19 = starten). Zou dit kunnen kloppen of vergis ik me?
Wimsumar
Beste MCCormckD439:[quote( 17 = voorgloeien en 19 = starten). Zou dit kunnen kloppen[/quote]
Even met de spanningzoeker/multimeter meten welke aansluiting welke functie heeft.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!