Illustratie van:

Renault 951 - hefinrichting trilt

Beste Collega's

Sinds vorige jaar hebben wijeen Renault 951-4 gerestaureerd . Tevens kort daarna hebben we een 8 rijige maïsplanter aangeschaft . Het probleem is nu als de planter aan de trekker is gekoppeld en we willen de machine opheffen en tegelijkertijd gas geven dan schokt heel de trekker en de machine . Leggen we de trekker stil dan daalt de machine van zijn eigen tot op de grond. We hebben reeds nu al de grote dichting ( bourage ) van de hoofdcilinder al vervangen en ook alle o-ringen van de regelblok ook de onder het deksel bevindt . Na deze procedure zijn we nog altijd steeds bij hetzelfde probleem.
Allemaal alvast bedankt voor jullie reactie

Deel dit topic

Reacties

renault gek
Dit zou kunne door het gewicht van de saaier wij hadde in het begin ook een beet je last van een trillende hef ma dat is weer over gegaan.
boegie
Hydroliekolie al gepeild?
stinus
Hydroliek olie al nagekeken , zou er eventueel lucht in het systeem zitten ?
RF-Hanomag
Lucht in het systeem zou kunnen volgens mij
boegie
@stinus Zou inderdaad kunnen. Op t werk met een landini gehad, stationair gaf deze goede druk, maar als je gas gaf viel de druk weg en viel er niet mee te werken. Eerst de filters schoongemaakt en weer teruggezet, was het twee week goed, begon het weer. Toen wat o-ringen en afdichtingen vervangen was het weer een tijdje goed. Daarna nog wat van zulke dingen gedaan, en nu is het alweer een hele tijd goed.
pino
Heb je de diepte regeling toevallig niet aan ?
Wimsumar
Beste Stinus:
Quote @stinus:
olie al nagekeken

En de hydrauliekfilters? (Met name het aanzuigfilter).
Heb je bij het monteren van de nieuwe manchet het hefdeksel wel goed gemonteerd?
Het kan goed zijn dat de afstelling niet goed zit bij het monteren van het hefdeksel.
Wat is de pomp opbrengst bij bedrijfs tempratuur ??
rickrenault
Probeer eens de hendel van de diepte regeling een paar keer heen en weer te doen het schijnt wel te willen dat die asjes aan elkaar vast plakken en dan gaat die ook trillen als een gek dat hadden wij laatst hendel paar keer heen en weer en was klaar
atlaspower
Dat de hef zakt zegt al dat er iets niet goed afsluit, zit de manchet er wel goed om op/in ? of een kapotte stift/ klep of veer
stinus
Beste tf'ers

Ik wil jullie allemaal van harte bedanken voor de reacties. 😄. Maar het trilprobleem is nog altijd aanwezig . Als we de maïsplanter willen opschuiven dan zakt die ook tegelijkertijd.
Wat ik kan zeggen is dat niveau goed staat . Ik ga een foto's posten op renault 951-4 van de ventielblok .
De manchet is goed gemonteerd .

allemaal alvast bedankt voor de reactie
stinus
@pino Beste tf'ers

Ik wil jullie allemaal van harte bedanken voor de reacties. 😄 . Maar het trilprobleem is nog altijd aanwezig . Als we de maïsplanter willen opschuiven dan zakt die ook tegelijkertijd.
Wat ik kan zeggen is dat niveau goed staat . Ik ga een foto's posten op renault 951-4 van de ventielblok .
De manchet is goed gemonteerd .

allemaal alvast bedankt voor de reactie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 951 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
10