Illustratie van:

Case International 633 - Klop bij het remmen

IH 633 bj 1979

Één klop bij het remmen.
Bij het remmen, vooral bij hogere snelheid, en als dan de trekker bijna stilstaat, hoor ik 1 klop in de linker achteras( precies of er iets op zijn plaats springt). Bij het lossen van de rem, komt de rempedaal normaal terug, en het verder rijden geeft geen probleem.

Deel dit topic

Reacties

massey6160
Remolie op? Was bij ons ook.bijgevuld en nergens geen last van
Kramer1014fan
Wiemoeren wel vastzitten?
monteurtje
De remsigmenten zitten kogels tussen en die gaan wat stroef waardoor dit geluid ontstaat. Om het te verhelpen moeten de remmen uit elkaar, de boel schoon en roestvrij maken en weer in elkaar zetten.
Paul Roggeman
Dag Monteurtje,

Jouw uitleg lijkt me wel correct. Kan ik dit als 'leek' zelf afhandelen. Komt hier veel demontage en montagewerk bij kijken?

Bedankt voor uw input
monteurtje
@Paul Roggeman
Tja in hoeverre ben je een "leek" ?
Als je een beetje handig ben kun je de boel best uit elkaar sleutelen en schoonmaken, bezuinig evt niet op het vervangen van wat keerringen die je tegenkomt.
Niek123
Ik heb dat ook bij mijn international 733, precies wat @Paul Roggeman zegt.

Hij remt bij mij trouwens wel gewoon super vandaar dat ik me der niet zo druk om maak, het is ook maar effe een klik dat je hoort. @Paul Roggeman remt hij bij jou ook gewoon goed?

@monteurtje Is dit een typisch 33 probleem?
Paul Roggeman
Trekker remt goed, maar het is wel meer dan een 'klik' , het is net alsof er twee metalen stukker tegen mekaar slaan , in de linker achteras, onde de bestuurdestoel.
IH-Kees
Dat 'klak' rem erop had ik ook. Zie foto en uitleg hieronder. Nu een jaar later remt hij nogsteeds boterzacht zonder herrie
Niek123
@Paul Roggeman Ja klopt, maar ik vind het lastig te omschrijven...
monteurtje
@Niek123
een probleem is het niet echt maar wel een klein kwaaltje bij tractoren met droge remmen die deze constructie hebben, er zijn veel merken die dit mechanisme gebruiken en het kwaaltje komt dus ook bij meerdere merken voor
Niek123
@monteurtje maar is het dringend om hier iets aan te doen?
monteurtje
@Niek123
zolang de trekker nog goed remt is het niet dringen, al kan het wel storend zijn.
Niek123
Quote @monteurtje:
al kan het wel storend zijn.
Dat klopt, bedankt voor je informatie 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
12