Illustratie van:

Renault 551 s - koppelstang verwijderen

Ik moet de koppelstang van mijn 551s losmaken omdat de rubbers aan beide uiteinden (zijn dit fusee kogels? lijkt er wel op) vergaan zijn.

Kan ik de stang gewoon verwijderen als de trekker op zijn voorwielen rust, of moet hij eerst op steunen worden gezet en de wielen eraf?

Deel dit topic

Reacties

pino
Als ik het zo lees wil jij de stuurkogels los hebben ? Deze stuurstang/spoorstang kan je gewoon zo los pakken als die op de wielen rust.
claasfan
Die kan verwijderd worden als hij op zn voorwielen rust
valmet6400power
@pino @claasfan

Is met het monteren van de nieuwe niet handiger wanneer je de voorbanden gewoon met de hand kunt bijdraaien? 😄
old man jose
Bij het demonteren is het heel handig als je van alle kanten bij de kogels kunt komen dit i.v.m. het losmaken : draai de moer eraf zet de stang op spanning houd een hamer tegen het bevestigings-punt en mep er dan aan de andere kant flink met een hamer op dan moet het los gaan.
suc 6
deutzpower36
Ik zou het er zeker niet op wagen, je hebt kans dat de wielen helemaal naar binnen draaien/klappen.
Zeker voor het onzekere nemen en opkrikken!
armpie
@deutzpower36 Dat heb ik nog nooit meegemaakt.
case-inter
Splitpen eruit borg moet eraf spoorstang aan 1kant omhoog of omlaag tikken, rubber eraf, kogel op speling controleren, geen speling dan goed in het smeervet zetten, ook het nieuwe rubber goed van vet voorzien, en dan weer in elkaar zetten, zo alles bijlangs gaan en klaar is mark 😃. En zolang je ondergrond vlak is kan er in principe niks fout gaan
Hij zal wel flink vast zitten in de fusee arm.
Even laten schrikken met 2 zware hamers en dan pak je hem er met 1 rake klap zo uit.
Marks551S
Iedereen bedankt voor de tips!

Ik ga hem binnenkort fixen. Ik laat wel even weten hoe het is gegaan.
Marks551S
Vandaag 2 nieuwe kogeleinden op de koppelstang gezet. De rubbers vormden een geheel met de kogeleinden dus ik kon helaas niet alleen de rubbers vervangen. De stang wilde wel los nadat ik een beetje heen en weer had gestuurd zodat de spanning van de bussen af was.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 551 s ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
3