Illustratie van:

Unimog 406 - verbruikt olie en rookt blauw

Ik heb een unimog 406 uit 1974 met een om 353.902 blok er in
ik heb hem sinds eind april en hij verbruikt olie en rookt blauw.
dus ik dacht het zijn de zuigerveren.
maar na een tijd op internet te speuren staat er dat het ook kan omdat in de type motor geen klepsteelrubbers zitten.
de monteur bij mij op het werk zegt echter dat het doordat de motor lang niet onderhouden is( brandstoffilter, luchtfilter,oliefilter olie verversen/vervangen)

waardoor komt dit nou?

Deel dit topic

Reacties

kotman
Kijk maar in de inlaatpoorten, ik denk dat je klepsteel en klepsteel geleider versleten is waardoor er olie langs de klepsteel naar je inlaatpoort kan gaan

De oudere types hebben geen klepsteelrubbers
unimogbommel
Ik las de titel van je topic "Unimog 406 - verbruikt olie en rookt blauw" en dacht: Klopt! Ongeveer alle unimogs 406 etc. roken blauw en verbruiken olie. dit heeft meerdere redenen. Allereerst omdat er bij het ontwerp van de motoren amper werd gedacht aan emissie-normen. Zon motor heeft geen kleprubbers, je zuigerveren kunnen wel wat geleden hebben, de inlaatlucht gaat door het kleppendeksel, als de pakking iets leks zuigt de motor olie op, de compressor kan een beetje olie gebruiken, als de olie er lang opzit en dun/vervuild is word er meer olie gebruikt en het roken kan idd ook nog komen door een vuil luchtfilter of vuile brandstoffilters. etc etc. als het niet extreem is moet je er niets aan doen. je kunt je hele motor reviseren en alles vervangen wat met oliedichtingen te maken heeft maar binnen korte tijd gaat ie weer roken en olie gebruiken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 406 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
28