Sleepslangen

Wat wordt er in den lande betaald voor sleepslangen, mijn eigen loonwerker heeft het systeem niet en volgens hem is het duurder dan gewoon zodebemesten, maar hoor ook van anderen dat het juist veel goedkoper is dan gewoon zodebemesten.

Wie heeft er prijzen van sleepslangen per M3

Deel dit topic

Reacties

+1
Frans1
Ligt eraan hoe je verkaveling is
pa
Wordt heel veel voor betaald. Is nog meer waard, dat dan weer wel.
mlkvhoudr
Alles achter en rond de stal
huub
De loonwerker hier in de buurt hanteert volgens mij een combinatie tarief, per uur en per m3. het uiteindelijke tarief is vooral afhankelijk van de omstandigheden.
MTSTAMMINGA
Laat die het maar doen die het mooiste werk levert
Heb je de beste benutting van de mest en de meeste opbrengst
Goed mixen hoe dunner hoe sneller het pompt en hoe minder water er bij hoeft

Vorige jaar hier 2 keer de slang los gelopen/gesleept 😞
mlkvhoudr
Het werk moet gewoon goed zijn, dat staat inderdaad voorop maar wat ben jij per M3 ongeveer kwijt dan karst ? Het komt niet op een kwartje neer maar is het bij jullie veel goedkoper dan zodebemesten ?
+1
MTSTAMMINGA
Ik zit dus ondere de 2 euro bijhuis vorigejaar en boven de 2 euro als het Meer als 500 meter gepompt moet worden voor dat het bij het land is
Het is normmaal gesproken goedkoper als met de tank bij groter oppervlaktes
MTSTAMMINGA
Doe het alleen in het voorjaar ,alleland om huisheen
De rest van het jaar doen mijn werkslaven 😄 het
+3
hans m
Mlkvhoudr: jouw vraag wordt steeds ontwijkend beantwoord.(sorry Karst, je was me voor)
Hier in het groene hart liggen de meeste (uur)tarieven rond de €200,- per uur. Capaciteit varieert van 100-150 m3 mest per uur.
Hoe hoger de capaciteit, hoe zwaarder de machines(gewicht):prijs per m3 mest blijft het zelfde.
Per saldo lukt het om bij goed verkavelde percelen, goed gemixte mest, ruime water voorziening(schone sloot met water), zo rond de €2,- per m3 mest.
meelezer10
@hans m
Jij schrijft het goed per m3 mest. bij de meeste worden de kuubs water er bij geteld.
mlkvhoudr
Kijk, we komen er wel
+1
Farmer_
Duurt langer dan de put leeg te rijden.
+4
jorisdriepinter
Perceelsgrootte speel ook een rol. Scheelt nogal of je percelen van 2 ha hebt of van 10
Verder de afstand tot water. Hier moeten we ruim 600 meter voor voldoende water. Zijn de jongens toch ruim een half uur mee zoet voor er water is bij de put.
Beneden de 2 euro lukt hier niet. Globaal 2,25 tot 2,75 afhankelijk van de totale hoeveelheid en mestgift.
Voldoende water gebruiken, zeker bij de latere snedes.
Blijft prachtig systeem. Tank is voor mij echt 2e keus.
+1
hans m
Vind het 1 van DE uitvindingen, na de ligboxen stal in de jaren 60-70 van de vorige eeuw. We waren 13 jaar geleden op de Waiboer hoeve, daar liepen "Wageningen mensen" de nog nooit een sleepslang hadden gezien.
Erco
Hier achter het huis lukt het wel voor ff ruim 2 euro per m3, heb nog 10 ha wat begint na 1200 meter en dan nog het perceel van 500 meter lang. bij elkaar zat ik vorig jaar op ruim 2,70 euro per m3 mest.
mlkvhoudr
Dat is nog steeds goedkoper dan mijn loonwerker, ik betaal bijna 3 euro per M3, wel bijna alles om huis maar verste perceel in het blok is denk ik wel 700 meter ver weg, maar sleepslangen lukt dus ook nog op 1200 meter ?
Erco
Een aantal jaar terug toen stond er wel een tussenpomp tussen op 1200 meter maar nu met het nieuwe setje doen ze het zonder. op 1700 mtr doen ze dan nog 100-105 m3 per uur. vlak bij huis gaat het naar de 180-200 m3 excl op en afrollen uiteraard. geen water erbij want mn mest is al dun genoeg
david2
Ze gaan bij mij 2300 meter zonder extra pomp
Nick83
Euhm... da is ruim 2 km. Ik denk da ze dat hier zelfs met tussenpomp ertussen nog niet halen...
+1
casev
Hoe langer de slang, hoe meer water er doorheen moet, om druk te houden.
gg
Vorige week was ik bij een boer super verkaveld weinig slang verleggen in combinatie tarief omgerekend 2.02 euro m3, (2 man 13 uur bezig 1600m3)
maar bij me zelf 2.30 euro.
ijssel
Kies wel de goeie loonwerker uit,ze zijn er ook bij met een combi die veelst te weinig cap hebben maar dat noemen ze dan wel sleepslangen,mijn loonwerker heeft cap van 5m3 per min op gem 600m afstand ,kosten gem 2.30 kuub.
dirks
700 euro per uur???????
Nick83
Vraag me ook af hoe je E 700 per uur recht kan rekenen... En die 5m3 per minuut zal wel zijn op het moment dat ze aant pompen zijn zeker? Dus niet incl. slangen af en oprollen...
Nick83
Vraag me ook af hoe je E 700 per uur recht kan rekenen...
cs-agrar
Het is voor jouw loonwerker waarschijnlijk duurder dan de getrokken zodeverpester
ijssel
voor mijn loonwerker duurder??.verklaar je nader
+1
cs-agrar
Niet die van jou, of je moet zelfde loonwerker hebben als mlkvhoudr.
Als ie niet al te veel te bewerken oppervlakte heeft, en rijd ook al met mesttank, is aanschaf van sleepslanggebeuren misschien voor hem niet intressant. In gebied met slechte verkaveling is het ook al stuk moeilijker om sleepslang rendabel te maken tov tank.
Nick83
Vorig najaar was het op het laatst te nat om zelf met eigen poeptank te rijden. En we wilden eigenlijk toch wel alles leeg hebben. We hebben toen alle mest uit diverse putten bij elkaar verzameld in het mestbasin en laten sleepslangen. Was ongeveer 350 kuub, ze zijn 4 uurtjes bezig geweest, E 170 per uur. Buitengewoon inefficiënt natuurlijk om ze voor zo'n beetje te laten komen... maar goed. Op het laatste moment kregen we nog 2 weken verlenging ook ... heerlijk fijn.

Int voorjaar hier ook laten doen, heel de huiskavel. Een gedeelte moet met tussenpomp gebeuren en brug over de weg. Ze komen als ik 's ochtends nog op de rand van mn bed zit en gaan zowat tegen middernacht pas weer weg. Ik moet overdag goed zorgen dat de mest goed gemixt word en er met mn eigen tank een zooitje water bijpompen, zodat de mest goed toestroomt, anders zuigen ze eind van de middag lucht. Het factuurbedrag zit dan ergens net boven de E 2000.
+2
hans m
Nick, 4 uur á €170,- = €680,- gedeeld door 350 m3 is €1,95 per m3 mest. Waarom is dat inefficiënt? Als zij er ook nog eens gratis een hoeveelheid water bij doen, zodat de stikstof direct werkt.
Juist in de zomer (eind aug.)als de grond te nat is om te rijden met eigen poeptank. Had beter een maand eerder moeten gebeuren, maar ja die eigen poeptank moet ook wat verdienen. Jouw loonwerker heeft niet de hoogste capaciteit, waarschijnlijk wel mooie lichte machines (gewicht)

Voor €2000,- 900 m3 mest op het land (is €2,22 per m3); zonder enig spoortje (denk ik): Man wat wel je nog meer, prachtig toch dat er sleepslangen zijn.
Voor veel loonbedrijven is het in febr./maart 1 van de best betaalde werkzaamheden. Dat lang niet ieder loonbedrijf dit vieze, ongezonde (je zit de hele dag in de strontlucht) werk wil doen is een ander verhaal.
IJsseldelta
Hoeveel m3 wordt er dan weggepompt voor die €2000?
Nick83
Ongeveer 900 m3 op krap 25 ha op 7 percelen (nagekeken op de graslandkalender 😄 )
+2
Wiljan
Met de tank betaal je ok de helft van de tijd voor niks doen...
mlkvhoudr
Is er nog een maximale M3 per ha wat sleepslangen kan verwerken ?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@mlkvhoudr: Is er nog een maximale M3 per ha wat sleepslangen kan verwerken ?

Hangt van de versnellingsbak van de trekker af, hoe lager de snelheid,hoe meer kuubs er gegeven worden. wettelijk gezien is 50 m3/ha per bemesting de max.
mlkvhoudr
Ok dus geen probleem om veel m3 per ha te doen, ik dacht misschien kan er wel wat mibder op omdat het water ook op het land komt
oldhuus
Kan het ook uit voor 14 ha (huiskavel), de rest lig over een drukke weg, of kunnen die slangen ook door duikers onder een weg door enz.?
cs-agrar
Worden vaker door duikers gelegd. Vanmiddag stond een shovel met slanggeleide-arm op de weg, arm was ruime 4mtr in de lucht, zo kan mest ook naar overkant komen
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@cs-agrar: ruime 4mtr in de lucht

Door duikers gaat inderdaad prima, 4 meter hoogteverschil overbruggen zorgt wel voor een fiks drukverlies en dus capaciteitsverlaging.
hans m
@Jack RijlaarsdamDat valt wel mee Jack. met ruime bochten en een iets grotere diameter van de buis, is er geen capaciteitsverlies. Bij ons zie je vaak z.g. slangenbruggen, met verkeersbegeleiding, op rustige wegen.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@hans m: Bij ons zie je vaak z.g. slangenbruggen

Hier zijn ze totaal verdwenen. Misschien ook omdat het wat drukker is met bebouwing en bijbehorende inritten, vaak heb je aan één brug niet genoeg.
+1
casev
Quote:
@hans m: k. met ruime bochten en een iets grotere diameter van de buis, is er geen capaciteitsverlies. Bij ons zie je vaak z.g. slangenbruggen, met verkeersbegeleiding, op rustige wegen.

Loonwerker hier verderop had ook zo`n slangenbrug liggen. `n houten schot voor en achter de slang.

Ging 2 jaar geleden wel iets mis, waardoor `n auto over de slang reed. De gevolgen laten zich raden 😄 De ruitenwisser alleen was niet genoeg 😄
hans m
@casevJa, ja, ik ken nog meer van die gevallen; met een originele slangenbrug (welke brandweer ook gebruikt)heb je dat niet!
+3
Erco
30 ha laten sleepslangen vorige wk. verste lag op ca 2 km afstand, 10,25 uur voor 1059 m3 mest. 266 euro per uur maakt 2726 euro.
2,57 euro per m3 mest
Dre van Helmond
Sleepslangen kan in veel gevallen concurreren met de alternatieven ,maar het mag duurder zijn!Transport schade is helemaal te verwaarlozen.
En de moderne combinaties werken zeker niet slechter .
Opjecteren is ook met de sleepslang verleden tijd.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Dre van Helmond: Opjecteren is ook met de sleepslang verleden tijd

Geloof je dat echt? Ik zie nogal eens dat er over de slang heen wordt bemest en dat gaat niet met de injecteur aan de grond.
DirkdVGP
Tegenwoordig met sectie afsluiting (greppels, geren) en gps perfect mooi werk!
spotmelker
@ Dre van Helmond Wat weegt jouw combinatie van (grote) trekker en bemester? Hier kwam het al vlot op 16 ton en kun je op nieuw ingezaaid land goed zien waar je geweest bent, het structuurschade - voordeel zit dan in de grote werkbreedte, minder sporen.
oldhuus
Ja heb nog wel eens gezien dat vooral de haspeltrekker de sporen maakte.
DirkdVGP
Ook daar zie je al een verbetering in om ipv met water lucht door de slang te blazen, de slangen nadien lichter zijn.
Hierdoor kunnen ze de slangen aantrekken. Haspel trekker rijdt haast niet meer.
Dre van Helmond
Onze combinatie weegt zonder slang 8 ton.
Met slang 2 ton meer .
Banden drukwissel help ook goed om insporing te voorkomen,
En om netjes te werken helpen GPS sectie afsluiting en afstandbediening op de pomp .
Eergisteren nog controle van de VWA gehad, en kregen onze jongens een compliment .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden bemesten , loonwerker en sleepslangen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!