Illustratie van:

Onderdelen Wielen en banden - 13.6R38=welke dubbellucht?

Hallo allemaal,
Ik heb onder m'n Deutz D6006 nieuwe 13.6R38's zitten, nou wil ik hier dubbellucht bij hebben, moet ik dan ook gewoon 13.6R38 als dubbellucht nemen? Wil wel dat de dubbellucht dan niet breder word als 13.6, dus net zo breed het liefst. Ben nieuw als het over bandenmaten gaat, en kon zo ook niets vinden.
Mvg Bjorn.

Deel dit topic

Reacties

dx11
Ja, gewoon de zelfde maat doen idd. Evt met minder profiel, dat wringt minder in de bochten. Al zijn de banden niet zo breed dus zal het wringen sowieso wel meevallen
WO 562 Driver
Als ze niet breder mogen zijn dan kom toch bij de zelfde maat te recht. (13.6-38 dus)
Ik zie op de foto een molcon blokje zitten dus als er nog 2 in zitten kun je het beste een driester molcon dubbellucht nemen.
dx11
Ik zie trouwens dat je al molcon bevestingingsnokjes in de velg hebt zitten, even kijken of het er 3 zijn of 5. Als je dubbellucht koopt er op letten dat het passend is voor aan een 38 inch velg. Dit type band zie je ook vaak voor bevestiging aan een 16,9r34 wiel, dan passen ze niet aan jou 13,6r38.
dx11
traktorpool.nl/details/complete-wielen/…

Zoiets zou waarschijnlijk passen. Vraag dus of het voor bevestiging aan een 38 inch velg is! Voor 400 a 500 euro heb je zo;'n set wel
CaseMX
@dx11 @WO 562 Driver Oké dan, het zijn idd 3 blokjes. Vindt het niet mooi als de dubbellucht breder is dan de vaste banden zelf, toch? Dus ik moet gewoon er op letten dat het wel echt een 38'r is of een 34'r?
ford8630power
@dx11

Dan ben je met 6 38 inch lepels en 6 gaten boren ook klaar 😉
WO 562 Driver
@CaseMX je moet kijken of de 38"wel past naast 38".
Zoals dx11 al aangeeft wordt deze maat ook vaak naast 34" gebruikt
CaseMX
@WO 562 Driver Oké dan! Dankuwel!
Fendt926Driver
Lijkt erop dat dit moet passen. maar even vragen of de sterren voor een 38 inch velg zijn of een 34 inch.
jij moet 38 inch hebben

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Fendt926Driver
Of deze?
zelfde verhaal met de maten als reaktie hiervoor

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Fendt926Driver
Of deze

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…

als er meerder passen kun je op gewenste kleur gaan uitzoeken.
of wat het dichtste in de buurt is
valmet6400power
Twee keer 13.6 R38 naast elkaar gaat prima mits de dubbellucht iets meer gesleten is 😄
CaseMX
@Fendt926Driver Kleur maakt niet veel uit, binnenkort worden de velgen overgespoten naar origineel. Spuiten we die meteen mee.
@valmet6400power Bedoel je dan dat de dubbellucht de grond niet meer raakt of hoe?
Fendt926Driver
Quote @CaseMX:
Bedoel je dan dat de dubbellucht de grond niet meer raakt of hoe?
het gaat erom dat de banden van de trekker meer dan de helft van de druk moeten dragen anders krijg je een drukpunt bij de dubbel lucht en niet op de trekkerbanden. dan hebben de steekassen van de trekker erg te lijden.
maar jij hebt nieuwe banden op de trekker dus de dubbel lucht zal altijd minder dragen. anders kun je ook de druk in de dubbel lucht iets laten zakken
Straw
Ik heb nog set 13.6r38 5ster molcon voor langs 38inch mooi profiel wel wat droogte scheuren maar nog prima te gebruiken.

Pb maar bij interesse
DANOONTJE POWERR
Quote @CaseMX:
Bedoel je dan dat de dubbellucht de grond niet meer raakt of hoe?

Als de dubbellucht meer profiel heeft dan de binnenste wielen dan gaat ie teveel op de dubbellucht hangen.

Het mooiste is dus de dubbellucht met minder profiel, ook kun je het beste de dubbellucht op iets minder druk zetten dan de trekkerbanden.
Miniplaat
@CaseMX

Aan onze magnum hebben we dubbellucht dat theoretisch zelfs nog 1 of 2 centimeter groter is dan de normale wielen. Dit was volgens de banden leverancier ook geen probleem, we hebben de dubbellucht op de halve druk van de normale wielen staan. Dit zou een oplossing zijn als je geen afgesleten dubbellucht kunt vinden
CaseMX
@DANOONTJE POWERR @Miniplaat Ja idd, vrij logisch. Mn bande liggen er nu een halve maand op, zijn splinternieuw. Dus de dubbellucht zal niet snel meer profiel hebben dan de vaste banden
CaseMX
@Straw 5 Ster gaat niet passen.. heb namelijk 3 ster.
Straw
@CaseMX oké jammer hoefde namelijk geen wereld prijs te kosten
CaseMX
@Straw Idd jammer...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Wielen en banden ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!