Mc-Cormick D 430 - trekkracht voor schijveneg

Beste mensen, ik ga binnenkort de trekker aan het werk zetten op mijn tuinbouwbedrijfje in Roemenie. Daarvoor zoek ik nu een schijveneg. Dat is nog niet zo makkelijk, want de meeste werktuigen zijn veel te zwaar. Deze lijkt me wel wat en staat op de Roemeense marktplaats: tocmai.ro/disc-agricol-23069533.html/… . Zoe ik die kunnen trkken? Breedte staat nu op 1.75. Ik sta open voor gevraagd en ongevraagd advies. Agnes Jansen
323 Jansen

Reacties

Boemrang
Moet makkelijk te doen zijn...
zandvliet-120
Ja hoor dat kan
erik9831
Zoals beiden voor mij ook al zeiden, dit is mogelijk. Zonder problemen zelfs.

Men opa heeft een D4006 waarmee hij zelfs een zwaarder model mee trok.

PS: die prijzen in Roemenië zijn er precies ook wel niet naast. Stonden dingen tussen die echt wel een pak geld zijn voor wat ze zijn.
IH214d
Kan makkelijk, heb zelf een 439 die op dubbellucht een 3 meter brede cultivator aan kan. Heeft de jouwe een dubbelwerkende hef of één met diepteregeling?
Pauls
Trekken moet ie 'm zeker kunnen. maar ik stel me wel de vraag of deze schijfeg voldoende breed is omdat sproorbreedte op 152 cm (=midden band-band) staat en buitenzijde band-band op 175cm ?. En de prijs is niet echt goedkoop te noemen, heb vorig jaar ook 15 nieuwe (gekartelde) schijven gekocht voor 500 € (BTW in). Deze zien er nieuw uit maar lijkt veel op nieuwe verf. Toch nog ff verderzoeken als ik u was.

edit : Zie net dat alles vaststaat, bedoel dus niet-verstelbaar is. Om gras te scheuren mag je redelijk scheef zetten maar in relatief losse grond moet je toch iets minder scheef kunnen stellen.
Fendt926Driver
Heb er ook wel een te koop. ook 1.75 buitenkant EN verstelbaar.

Fendt926Driver
En de verstelling gaat met pen gat. je kunt ze in los land bijna recht achter alkaar zetten en met gras of groen bemester gaan de gekartelde schijven net iets aggressiever de zode te lijf dan gewoon gladde schijven

Pauls
Kijk hier komt al een oplossing. welke diameter zijn de schijven 46 of 51 cm ? en de ontbrekende (gladde) schijf kan je bij een LMB wel vinden. vooral het asgat (vierkant, rechthoekig) is belangrijk hier zijn zeer vel verschillende maten in te vinden dat je niet zomaar ff de juiste in handen hebt.
IH214d
Ik heb hier trouwens nog cultuurwielen staan om een d430 op 150 spoor te zetten, banden zijn 18 cm breed.

Ik weet niet of je nog in rijen gaat verbouwen, anders moet je maar een pb doen. De banden zijn in zeer goede staat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!