David Brown 990 - hefinrichting

Hallo,
De hef van onze david brown 990 doet het niet meer. Olie is al vervangen filter en zeef. Nou heb ik gelezen over een klepje achter je hefhendel met ventielen. Is het verstandig als ik dit zelf uitelkaar haal of kan ik het beter laten doen.

Deel dit topic

pim_davidbrown

Reacties

ADB996
Dat hangt af van hoe handig je zelf bent. je zou hem los kunnen halen en proberen door te spoelen met diesel olie. vaak is het vuil de oorzaak van de probleem. Controleer of er niks is afgebroken. Niks gevonden in de olie?
SAMBAS
Geef eens 5 MIN gas en doe lift hendel van onder naar boven als hij lang heeft stilgestaan is dit soms de oplossing
probeer het eens
roni
Heel simpel met die dingen.
aan de rechter kant boven op de as zit een plaatje vaak zit hier op de retour gemonteerd van de hydraulic deze zit met 2 schroeven vast. deze haal je er af en daar onder zitten weer 2 schroeven. draai die aan de spatbord kant er uit. LETOP hier onder zit een veer waardoor de schroef omhoog kan schieten let daar op dat deze niet onderin valt zowel de schroef als de veer ook ligt er op deze veer mogelijk een plaatje met een heel dun gaatje en een kogeltje deze krijg je anders er niet meer uit. als je deze er uit hebt kan je er met een tang die uit elkaar gaat (snap ring tang)er een plunje uit trekken. dit kan moeilijk gaan doordat er vuil tussen zit. spuit deze gewoon schoon met een beetje wd40 ofzo maar moet wel vettig blijven. in deze plunje zit als het goed is ook een bronzen schroef die je er met een schroeven draaier uit kan draaien. hier onder zit ook weer een plaatje met een gaatje zorg dat de gaatjes allemaal open zijn en monteer het daarna allemaal weer met eventueel wd40. spuit ook de binnekant van het ventielenblok waar de plunje uit komt even schoon met wd40 of dergelijke. zet het daarna weer in elkaar en als het goed is werkt deze dan weer.
hier nog een afbeelding wat mischien kan helpen.
roni
roni
Het plaatje waar ik het over heb zit trouwens achter de hefhendel op de achteras
pim_davidbrown
Bedankt voor de reacties.
@SAMBAS hoeveel gas zou ik moeten geven ?
@ADB996 olie was wit filter en zeef zaten vol. dat heb ik allemaal al schoon gemaakt.
@roni je hebt het toch over het plaatje verticaal op de achterbrug. en heeft de terugvoer van de hydrauliek dan iets te maken met de hef. die heb ik er zelf ook niet op zitten, een teugvoer
zetordrivertimo
Probeer eens de koppeling helemaal naar beneden te trappen, een paar keer (Dat je de aftakas koppeling intrapt), Dat wil bij mijn 990 ook wel eens helpen als je hef even geen zin heeft.
roni
@pim_davidbrown ik heb het over het plaatje die plat op de achterbrug zit achter de hefbediening. deze zit vast met 2 schroeven vast gezet. hier zit soms een koppeling of een buisje op gelast voor een retour. dit kan hoeft niet
ADB996
@pim_davidbrown Als de olie wit is, zit er vocht in. Is hij ook dikker als normaal? meer drap achtig?
pim_davidbrown
@ADB996 ik heb de olie en het filter al vervangen. Zit nieuwe olie in maar het oude was
Wel wat wit
roni
@pim_davidbrown hallo ik vroeg me af of de hef nu wel weer werkt. ook vroeg ik me nog af of de hef voor dit mankement ook nog zenuwachtig was (steeds op en neer gaan als die iets moet tillen)
pim_davidbrown
@roni ik heb de ventielen nog niet open gekregen ze zitten muurvast, hebben jullie miss nog tips daarvoor. de hef deed helemaal niks meer. ongeveer 7 jaar geleden voor het laatst gebruikt, toen ging de trekkert kapot en is die achter in de schuur gezet. en na 7 jaar heb ik hem weer aan de praat gekregen alleen met een defecte hef.
roni
Ja dan zit de plunje vast
tip ik had deze ook muur vast zitten wat je kan doen is een strip pakken en een kant net zo maken dat die in de groef past. daarna er een griptang er op en je moet hem los kunnen krijgen
Ursus en deutz
Bel of mail naar piet de with in Leerdam die weet alles van David Brown ook wat er is als ze problemen hebben
pim_davidbrown
@roni bij 1 ventiel zit de plunje vast. de linker vanaf achter de trekker. hoe zou ik die los kunnen krijgen (want hij zit namelijk erg vast) zodat ik hem eruit kan halen.alvast bedankt.
roni
@pim david de linker zal ik niet zomaar los halen hier zitten hele kleine kogeltjes is maar je zou het toch willen omdat de hef nog niet werkt zal je toch een grotere tang moeten pakken omdat dit eigelijks de einige manier is om hem los te halen. je zou eventueel nog kunnen kijken of je de bronzen schroef er uit kan halen en dan dit draad op meten en een bout zoeken met dat draad zodat je daar kracht op kan zetten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!