Ervaring en plaats ondergronders op ploeg

Beste tf'ers,

Wij hebben een lemken vari-opal 7 4 schaar ploeg. Deze ploeg hebben wij 2 jaar terug tweedehands gekocht.
Nu zijn we aan het overwegen om hier ondergronders op te plaatsen om de ploegvoor te 'breken' en zo ook ook niet dieper dan 20-25 cm te ploegen om de mineralen en organische stof in de bovenlaag te houden.
Op de ploeg zit alleen op de 2e en 4e schaar een houder waar ondergronders in gemonteerd kunnen worden. Wordt dit vaker bij slechts 2 van de 4 scharen gedaan? Mij lijkt dat je op alle 4 de scharen ondergronders moet plaatsen.
Ik verwacht dat de ploeg ook anders reageert met ondergronders eraan, hierdoor zal de ploeg ook opnieuw afgesteld moeten worden verwacht ik.
Hebben jullie nog tips voor bepaalde ondergronders? wij zitten aan orginele lemken ondergronders te denken.

Alvast bedankt!

Groetjes,

IHpower

Deel dit topic

Reacties

deutzdx430
Denk da je die 6330 een heel eind stil krijgt met op elke schaar een ondergronder. er zijn 2 soorten ondergronders, 'doorn' en "mes'. naar mijn menig werkt een doorn beter maar het trekt wel zwaarder dan een mes.
ul
Mijn ervaring met het elk jaar gebruiken van een ploeg met ondergronders is dat dat je de ploegzool verplaats verder naar onderen.
Nu doen we 1 keer in de 2 jaar met een woeler werken. Dit bevalt tot op heden goed.
JDchris
Werkt zeer fijn, daar ploegen wij ook mee met de jd6510 kijk maar bij mijn fotos
JDchris
Wij hebben dan wel ondergronders op alle 4 de scharen
dombras
Wij ploegen ieder jaar met precies zoon zelfde ploeg met aan alle 4 de scharen een doorn ondergronder werkt zeer goed het nadeel is wel dat dit bij ons enorm snel slijt
deutzdx430
@dombras ja bij ons zijn ze na ongeveer 100 hectare weg. Is dan wel een 3 schaar.
dombras
@deutzdx430 bij ons is dat ongeveer bij 140 maar dan een 4 schaar dus dat klopt wel ongeveer
Boerenjongen16
Op elke schaar is beter, maar om de schaar kan ook. Heb beetje boeren in de gaten gehouden die het gebruiken, en ziet er nog beter uit als zonder.

Ga zelf ook 'woeler' opbouwen en gebruiken dit jaar, mochten de omstandigheden goed zijn.
MaxxuM4ever
Waarom zou je een woeker aan de laatste schaar doen? Daar rijd je toch de volgende gang weer overheen? Het is net wat boerenjongen16 zegt, de omstandigheden moeten het wel toelaten, niet dat je alles versmeert.
atlaspower
Alleen achter je wielen een woelpoot is inpr voldoende, alleen daar druk je de ondergrond stevig aan, dus of recht achter je achterwiel, of schuin naar buiten onder je 1ste schaar heen (is ook achterwiel)
JD 6125R
Wij hebben doorn ondergronders op alle scharen van de ploeg en dat werkt goed op zandgrond.
DANOONTJE POWERR
@atlaspower Een woelpoot is niet alleen om je spoor los te halen maar vooral om de "ploegzool" los te trekken.
mf4360
Neem eens contact op met mechanisatie haarlemmermeer bv hoofddorp
IHpower
@deutzdx430 Op de gronden waar wij ploegen (zavel) kan hij de 4 schaar makkelijk baas, de ondergronders vragen ook trekkracht natuurlijk maar dat moet lukken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
19