Illustratie van:

Fendt 208 F - Radio met cd speler plaatsen

Kan ik in een fendt 208 smalspoor een radio met cd speler plaatsen, er staat nu een radio in met een cassettespeler

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
Als je verstand van zaken hebt, vast wel.
Ronijn
Ja hoor, dat is geen probleem. Je zult alleen wel wat draden anders aan moeten sluiten. Daar moet je wel even verstand van hebben 😉
Loeideutz
@Ronijn zitten daar niet van die standaard stekkeraansluitingen op? Waar je de standaard stekkers zo in kunt steken?
marco steyr
Ik heb slechte ervaringen met een cd speler in een trekker ivm stof. Ik zou er eerder 1 met usb er in zetten. ik heb er zelf 1 van gopart, die zijn mooi kort en dus makkelijker in een smalspoor te bouwen. Andere radio's passen soms net niet en komen dan naar beneden als je over een hobbeltje rijd 😉
Robinvdl
Jahoor je kunt er zo een andere radio inzetten. Meestal zitten er gewoon twee vierkante stekkers in dus plug en play. Als deze er niet inzitten moet je er gewoon voor zorgen dat je de rode draad op de geschakelde spanning(over contactslot) draad zet .En de gele draad op de constante spanning zet (accu). Dan heb je verder nog een massa draad nodig en natuurlijk je antenne kabel. En daarnaast moet je natuurlijk je speakers aansluiten meestal 4 draden omdat er meestal twee speakers zijn, en thats it!
erik9831
Als het met 2 stekkers is, zoals @Loeideutz reeds vermeld heeft, dan is het heel simpel. Dan klik je beiden stekkers los en plaats je de nieuwe radio op die stekkers.

Als de nieuwe radio de geprogrammeerde zenders niet onthoud, dan moet je enkel de gele en de rode draad omwisselen. Is heel simpel, die verbindingen zijn meestal al standaard zo verwisselbaar op de bedrading van de radio.

Als je toch toevallig een ingebouwde radio hebt, die vanaf nul ingebouwd geweest is, dus zonder radiovoorbereiding ... Dan is het op zich ook vrij simpel. In vele gevallen staat het schema van aansluiting al op de radio met een stickertje vermeld. Als het daar niet vermeld staat, dan staat dit zeker in je boekje ... Dan moet je even nameten op de bedrading als er geen deftige kleuren gebruikt zijn. Rood is normaal de constante plus, geel de plus na contact en zwart de massa.

Als de radio met cassette als perfect werkte, dan is het vrij simpel om er een nieuwe radio in te steken. Dus zeker geen schrik hebben om extra kabels te moeten bij plaatsen. Is helemaal niet het geval.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 208 F ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
7